Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bez roweru

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród bez roweru

Mary 22:04, 15 sie 2024

MagdaLenka napisał(a)
Przepiękne okoliczności przyrody.
Byliście może kiedyś w okolicach Kaprun? My wybieramy się we wrześniu w Alpy i jeszcze nie zdecydowaliśmy gdzie konkretnie.

Nie byłam w okolicach Kaprun.
To był mój drugi letni wyjazd w Alpy Austriackie. Pierwszy był w Alpy Sztubajskie.
Wybieracie sie na narty czy na wycieczki?
Mary 22:14, 15 sie 2024

Trochę zdjęć z doliny Stillup. Pogoda mniej widokowa.
Malutkim busikiem na 11 osób można dojechać do Grüne-Wand-Hütte i pójść do schroniska
Kasseler Hütte.
Mary 22:29, 15 sie 2024

Wjazd dwiema gondolkami na Tuxer Fernererhouse (2660) w całorocznym ośrodku narciarskim Hintertux. W lecie jeździ się na nartach powyżej tego miejsca. Prejscie przez przełęcz Friesenbergscharte (2904) i zejście do zapory Schlegeisspeicher przez schronisko Friesenberghous.
MagdaLenka 22:39, 15 sie 2024

Mary napisał(a)

Nie byłam w okolicach Kaprun.
To był mój drugi letni wyjazd w Alpy Austriackie. Pierwszy był w Alpy Sztubajskie.
Wybieracie sie na narty czy na wycieczki?

Jedziemy wędrować. To będzie nasz pierwszy raz w Alpach.
Mary 22:49, 15 sie 2024

Przed wyjazdem kupiłam mapy firmy Kompass. Razem z papierową mapą otrzymuje się możliwość z korzystania z mapy na komórce, po zainstalowaniu aplikacji Kompass. Te mapy nie mają informacji o czasach przejść. W zeszłym roku bardzo mi tych informacji brakowało. Udało mi się rozwiązać ten problem przez wykupienie 30dniowego vouchera wersji Pro na www.alpenvereinaktiv.com, w cenie 9,99EUR. Kompass też ma jakąś wersję Pro. Może wtedy ma się dostęp do informacji o czasach przejść.
Korzystając z vouchera, mogłam sobie na komputerze zaznaczać planowaną trasę, a aplikacja pokazywała czas przejścia. Taką planowaną trasę można sobie zapisać.
Z drugiej strony, w tym roku zauważyłam, że aplikacja Kompass na komórkę ma funkcję zapisywania trasy przejścia i wszystkie wycieczki mam teraz zapisane.
Agatorek 22:50, 15 sie 2024

Świetne miejsce odwiedziłaś ❤️
Mary 22:59, 15 sie 2024

MagdaLenka napisał(a)

Zapytałam czy chodzi o narty, bo wydawało mi się, że wrzesień to już późna pora na wędrowanie. Pewnie trzeba być przygotowanym na śnieg.
Zajrzałam na stronę Breslauer Hütte i na stronie o rezerwacji jest napisane, że schronisko jest czynne tylko do 22 września.
https://www.breslauerhuette.at/index.php/en/reservation-2
Mary 23:06, 15 sie 2024

Agatorek napisał(a)
Świetne miejsce odwiedziłaś ❤️

W Tyrolu brakuje mi napoju, który kojarzy mi się z wakacjami po wieloletnich wędrówkach po słowackich górach.
Kofoli z beczki.
Mary 23:21, 15 sie 2024

MagdaLenka napisał(a)

Czy Twój plan wyjazdu w Alpy także urodził się po zdjęciach Muszelki?
UrszulaB 01:18, 17 sie 2024

Mary, bardzo dziękuję za piękne widoczki z tras. Cudnie tam!!!! Decyzja podjęta!
Mamy rok na wybranie doliny i organizację wyjazdu. Musimy tak to przemyśleć, żeby trochę powedrowac, ale jednocześnie nie przemeczyc dzieci. Będziemy nocowac w dolinie i podjezdzac gondolami.
Dzieki też za cenną informację odnosnie mapy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies