Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Punkt - ogród Finki

Zielony Punkt - ogród Finki

finka 13:41, 07 lut 2012

Rozsypywanka wiosenna zielonopunktowa

hmm, wygląda jak kołderka patchworkowa. na zimę idealna dla nas zwariowanych ogrodników
Milka 13:45, 07 lut 2012

Dobrze, że mam kawałek do ciebie, bo już bym buszowała z chciejstwami
finka 13:47, 07 lut 2012

myślę, że i tak się nie oprzesz i wiosną do mnie zawitasz
Pszczelarnia 13:47, 07 lut 2012

Finko, kiedy zaczynasz sezon? Początek marca? Środek?
Milka 13:48, 07 lut 2012

finka napisał(a)
myślę, że i tak się nie oprzesz i wiosną do mnie zawitasz

A żebyś wiedziała - zawitam, w końcu to rzut beretem
finka 13:50, 07 lut 2012

jak "śniegi" zejdą...hihi, a tak na poważnie, jak wszystko odmarznie, przeważnie to jest połowa marca, ale nie zapeszam, bo był rok 2006 kiedy zaczynałam sezon 19 kwietnia. Dam znać kiedy ruszam.
Igor 20:48, 08 lut 2012

Hahahahahah.... przepraszam, ale nie wiedziałem, że zobaczę nawet tutaj "Co ja pacze" "
Ty już wiesz, że Twoja osoba i działalność jest mi bardzo bliska więc w razie pytań będę cię nachodził
Na domowym parapecie pełno kwitnień... u mnie za to wysiewy jednorocznych i różne odmiany pomidorów. Małą mam szklarnie, ale lubię ciekawe odmiany np. zebra czy żółte
Czytam od początku i jestem w szoku... ogród piękny, bujny, kolorowy a Ty narzekasz
Żeby moja działa była w 20% taka jak Twój ogród to ja bym miał inną samoocenę hehe.
Ten rok pokaże jak na prawdę zmieni się moje "pole do popisu" bo planuję kilka zmian.
Joku 20:55, 08 lut 2012

Marto, czemu ten patchwork taki mikroskopijny? Próbowałam oglądać przez lupę
Piękne rzeczy robi twoja mama szydełkiem.
finka 21:20, 08 lut 2012

No Igorku jak miałam działeczkę z moją Babcią w POD we Wrocławiu 25x10 to marudziłam, że za wielka i że już nie mam siły na niej robić i obsiewać w różniste warzywka i cwietki. Potem mi się odmieniło już na studiach i za mało, no wciąż cholera za mało i rozciągnąć się nie dało. Więc męża upolowałam takiego z hektarami, hehe, i mam! Na wiochę mi się zachciało, tak koleżanki z Wrocka gadały a tu cisza była (już nie jest ale i tak ciszej niż w mieście), przyroda, ptaki(!) i wszystko co chciałam a czego nie miałam. Jak pierwszy raz tu przyjechałam w 1995 r. to już wiedziałam, że nie wypuszczę tego ze swoich rąk ani oczywiście mojego ówczesnego faceta.

Od tamtej pory minęło już sporo lat. Wraz z przyszłym teściem robiliśmy wspólne nasadzenia, nie wiedząc jeszcze że powstanie tu szkółka. Była górka macierzankowa, pierwsze wrzosowisko, karczowanie starego sadu, pierwsze powojniki do kolekcji i róże. Wokół domu zawsze były kolorowe skrzynki i koryta z piaskowca obsadzone pelargoniami i wtedy to był niesamowity HIT - surfiniami. Po drodze nam to wszystko urosło i tak się zaczęło. Mieszkam tu już dekadę. Mało? Dużo? Mam wrażenie, że ogród dopiero teraz nabiera rozpędu. Mieliśmy małą uroczystość 2 tygodnie temu, właśnie z okazji tej dekady...

finka 21:28, 08 lut 2012

ach Jolu patchwork mi nie wyszedł bo program zamieścił chyba prawie wszystkie zdjęcia z folderu "Tulipany" czyli coś około 180 szt.a ja juz nie miałam siły tego przerabiać, ale fajna narzutka wyszła mimo to, a tak bez lupy to na fejsbuku można zobaczyć w galerii Tulipany. Tam jest tego mnóstwo. Ale i tak nie wszystko.

http://www.facebook.com/pages/Zielony-Punkt-Centrum-Ogrodnicze/149012215152324