Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Dominika11 17:04, 11 maj 2016

piękna wiosna
paulina_ns 10:27, 15 maj 2016

Gosia, ale piękne masz tulipanki. Muszę na jesień zaopatrzec się w różowe,bo są piękne pamiętasz może swoich odmianę?
m_gocha 22:44, 15 maj 2016

paulina_ns napisał(a)
Gosia, ale piękne masz tulipanki. Muszę na jesień zaopatrzec się w różowe,bo są piękne pamiętasz może swoich odmianę?
Witaj Paulinko A o które tulipany pytasz? Najlepiej zacytuj zdjecie to postaram się odszukać nazwę.
Ankadobrzyni... 23:30, 16 maj 2016

Pięknie i kolorowo u Ciebie Gosiu i podobnie jak u mnie na 6 arach. Z jednej strony dużo do pielęgnacji roślin i terenu z drugiej mało na szaleństwa typu ogromny trawnik... . Ty u siebie w projekcie pomieściłaś niemal wszystko.
Będę zaglądać. pozdrawiam
jolka 21:57, 06 cze 2016

Macham.. gdzieś zginęła??
m_gocha 22:59, 06 cze 2016

O witaj Jolu Jak miło, że ktoś zaglądnie Jestem, jestem... Choć szaleńczo czas pędzi i na nic nie mam czasu. Wszystko w biegu. Wpadam na chwilę na O. lecz z reguły poodwiedzam ogrody innych (do Twojego też zaglądam i podziwiam) i tak się zastanawiam jak to inni robią, że mają czas żeby nie tylko popracować w ogrodzie ale jescze to obfocić i jeszcze wrzucić na swój wątek i jescze na różnych wątkach zostawić wpis... A ja ciągle w biegu. Jak już wpadam do ogrodu to z reguły szkoda mi czasu na fotki. A jak już zrobię to nie mam czasu ich wrzucić i potem staja się nieaktualne Kiedyś usłyszałam, że tak jestem zapracowana jakbym miała 2 ha pola uprawnego a nie 6 arów ogródka.
Do środy jestem na wyjeździe służbowym koło Rzeszowa i mam nadzieję, że wieczorami ponadrabiam zaległości na O.
m_gocha 23:28, 06 cze 2016

Uwielbiam wiosnę m.in. przez apach fiołków, konwalii i bzów. Fiołki kwitły, pachniały.. ale nie zdążyłam ich obfocić
Konwalie prawie już skończyły kwitnąć ale pachniało w ogrodzie bosko

Bzy w tym roku zaszalały. Niestety ulewne deszcze spowodowały że trochę się pokładły gałęzie i niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia. Ale zapach roznosił się po całym ogrodzie. Teraz jeszcze kwitnie Lilak Meyera 'Palibin'. Zapach niesamowity. Polecam tego niewilkiego lilaka. A to fotki, które zdążyłam jeszcze uczynić

m_gocha 23:37, 06 cze 2016

Działam wwarzywniku - rzodkiewka, szpinak i część sałaty już skonsumowana Plony były niezłe. Zbieram już truskawki i pierwsze poziomki oraz jagodę kamczacką (wprawdzie niewiele owoców ale są smaczne)Reszta rośnie nieźle

Na chwasty proszę nie patrzeć w sobotę wszystko idealnie wyplewiłam. A przy okazji wyrwałam chyba ze 100 sadzonek pomidorów koktajlowych. Zasiały się jak zwariowane a niektóre były całkiem ładne
m_gocha 23:54, 06 cze 2016

Trochę host z mojego ogrodu - choć widzę, że zdjęcia trochę nieaktualne choć raptem tydzień temu zrobione. Ale w czasie tego deszczu bardzo przybrała na masie

m_gocha 00:00, 07 cze 2016

Jeszcze 2 tygodnie temu śrdek liścia byl prawie biały, teraz już kremowy a później niestety zzielenieje

a teraz w zbliżeniu

i ogromna 'Sum and Substance

i dla porównania liść typowej hosty Patriot na tla liścia Sum and Substance