Nie tylko dla Ciebie Martus Wpadłam na to szukając mączki bazaltowej a że w zasadzie wszystkie maczki są pod tą samą nazwą to musiałam się wgryźć w skład. No i znalazłam zeolit
Ogród rzeczywiście wymaga pracy ale to już widziałaś. Skarby są fajne pod warunkiem ze nie stoją na drodze do nowych planów A tak to kłopot bo z reguły trzeba by przesadzać a wiadomo jak to jest z dużymi roślinami. Nie zawsze się da. Zobacz np. mój zywoplot. Nie mogłam ot tak posadzić choin tylko musiałam kombinować
Widziałam Twoje cisy ( tak na szybko wleciałam do Ciebie i jestem pod wrażeniem. Super Ci to wyszło.
Stożki i lizaki robiłam. O ile lizaki trzymają się dobrze i rosną, tak stożki coś nie za bardzo. Rude i wcale przyrostów nie maja. Ale jeszcze daje im szanse choć straszą na tym moim froncie
Mańkowa rabata na pewno będzie z trawami. Na razie muszę przygotować i posadzić to co mam a później będę wypełniacze dobierać. Dziewczyny podały bardzo dużo propozycji ( dziękuję jeszcze raz )wiec jest z czego wybierać
Na koniec odniosę się jeszcze do cen. Akurat nie mam z tym problemu
Cisy wys. 1 m są mniej więcej kolo 30-35 €, można trafić za 10 ale to wszystkie kupowane z gruntu. Mniejsze 60-70 cm kosztują ok 7€. Takich całkiem maluszków u siebie nie widziałam. Gotowych kulek z cisów( malutkich) tez taniej niż 35 € nie widziałam. Ja kupowałam takie spore krzaczki z których robię kulki po 20€.
Nie wiem jak serby. W jednej szkółce pytałam to spore 1,5 m kosztowały o ile dobrze pamiętam 15 €.
Ceny drzew mnie powalają: od 100€ w gore...
Uff, się rozpisałam
Ciesze się ze zajrzałaś do mnie i zapraszam częściej.