Zdjęcie powyżej to hortki z mojej hortensjowej rabaty. Jak były lipy to miały jeszcze szanse na cień. Teraz są w pełnym słońcu. Mówisz ze to przemrożenie?
O hakuro wiem ze trzeba ciąć. Ja je mam już dwa lata ale ciągle nie mogę ich na porządne kulki wyprowadzić. W zeszłym roku sciachalam je całkiem prawie do pnia. Mam nadzieje ze w tym sezonie puszcza równo z każdej strony gałązki. Ale dziękuję za informacje.
Dziękuję Ci bardzo. I tak sobie myślę ze chyba czas za porządny plan się zabrać bo niby nic nie miałam w tym roku kupować a ciągle coś nowego mam. I boje się że mi się bałagan zrobi bo wiecznie będę przesadzać.
Ania Anna i Ogród ... i ciągłe poszukiwania własnego idealnego raju:)
A widzisz, to może tutaj mój błąd. Chociaż starałam się zostawić gałązki tak żeby kula była. Problem polega na tym ze one nie z każdej strony maja gałązki. Wiec takie niby półkule są. Teraz to i tak za późno ale będę pamiętać na jesień.