Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skarbonkowy ogródek

Skarbonkowy ogródek

anbu 14:02, 08 maj 2016

Joasiu na zdjęciach z serii przed i po widać już ogrom wykonanej pracy zarys bardzo mi się podoba :-*
Makao_J 14:43, 08 maj 2016

JoannaDe napisał(a)
Czy to sa przypalenia od slonca?

Oby nie chorobsko bo kolejne chore krzewy mnie zalamia. Niestety wychodzi niewiedza i brak prewencyjnego pryskania na przedwiosniu

Co to? Hortka?
U mnie też tak wygląda po ostatnich przymrozkach.
Makao_J 14:44, 08 maj 2016

Nie zapomnij ciąć wierzb Hacuro bo łyse będą.
JoannaDe 14:55, 08 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Nie zapomnij ciąć wierzb Hacuro bo łyse będą.

Zdjęcie powyżej to hortki z mojej hortensjowej rabaty. Jak były lipy to miały jeszcze szanse na cień. Teraz są w pełnym słońcu. Mówisz ze to przemrożenie?

O hakuro wiem ze trzeba ciąć. Ja je mam już dwa lata ale ciągle nie mogę ich na porządne kulki wyprowadzić. W zeszłym roku sciachalam je całkiem prawie do pnia. Mam nadzieje ze w tym sezonie puszcza równo z każdej strony gałązki. Ale dziękuję za informacje.
JoannaDe 15:03, 08 maj 2016

anbu napisał(a)
Joasiu na zdjęciach z serii przed i po widać już ogrom wykonanej pracy zarys bardzo mi się podoba :-*

Dziękuję Ci bardzo. I tak sobie myślę ze chyba czas za porządny plan się zabrać bo niby nic nie miałam w tym roku kupować a ciągle coś nowego mam. I boje się że mi się bałagan zrobi bo wiecznie będę przesadzać.
Makao_J 15:04, 08 maj 2016

JoannaDe napisał(a)

Zdjęcie powyżej to hortki z mojej hortensjowej rabaty. Jak były lipy to miały jeszcze szanse na cień. Teraz są w pełnym słońcu. Mówisz ze to przemrożenie?

O hakuro wiem ze trzeba ciąć. Ja je mam już dwa lata ale ciągle nie mogę ich na porządne kulki wyprowadzić. W zeszłym roku sciachalam je całkiem prawie do pnia. Mam nadzieje ze w tym sezonie puszcza równo z każdej strony gałązki. Ale dziękuję za informacje.

To ja tak mocno na początku nie cięłam. Zostawiałam gałązki 10 cm i zawsze w kulę. Z czasem one zgrubiały i dopiero teraz pozwalam sobie na ostre cięcia żeby były gęściutkie.
JoannaDe 15:07, 08 maj 2016

A widzisz, to może tutaj mój błąd. Chociaż starałam się zostawić gałązki tak żeby kula była. Problem polega na tym ze one nie z każdej strony maja gałązki. Wiec takie niby półkule są. Teraz to i tak za późno ale będę pamiętać na jesień.
JoannaDe 15:11, 08 maj 2016

Czy ktoś jest w stanie rozpoznać to drzewo? Czy to jest migdałek? No śliczne jest. Widziałabym je u siebie od frontu

Karol99 15:14, 08 maj 2016

To na pewno nie jest migdałek, może to jakaś jabłon?
JoannaDe 15:18, 08 maj 2016

Karol, caly szpaler tych drzew jest posadzony na wielkim parkingu przed centrum handlowym. Myślisz ze by posadzili jabłoń?