Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:29, 19 lut 2019

Poppy napisał(a)
Jolanko, daliom nic nie bedzie, mozesz przetrzymac je miesiac w ciemnym i chlodnym miejscu. A teraz bedziesz miala super wybor, nie to co pozniej

Dzisiaj kupiłam trzy
jolanka 20:42, 19 lut 2019

Wszyscy wylegli na ogrody a ja na pościel.... kurka wodna, czy te choróbska to sobie mój adres zapisały czy co?
EM mówi, ze to dla niego fajna choroba bo nikt mu wreszcie nic nie mówi..... mam zapalenie krtani więc nie gadam
W pracy byłam ale chyba jestem g...pia.
Na ogród patrzyłam po południu przez okno. EM popodcinał sosny i pozakładał nowe budki lęgowe dla ptaków.

Był też facet, który wycenił pergolę na tarasie i domek ogrodnika. Nooo, „fachowiec” zaśpiewał tyle, ze z rezydencją królewską mogłabym się mierzyć. Dobrze, że nie mogłam mówić podczas rozmowy. W każdym razie za samą robociznę zaśpiewał tyle, ze moge kupić gotową i pergole i domek i jeszcze przywiozą mi je do domu Wrrrr...

A takie miałam plany na te ostatnie dni
inka74 20:50, 19 lut 2019

jolanka napisał(a)

Ja też muszę te bluszcze pooglądać bo na ten płot betonowy sąsiadów chcę puścić więc pamiętać będę o oglądaniu
Takich miscantów to nie mam ale będę na pewno latem w Rykach w Daglezji

Morning Lighty będę tez przesadzała bo są za hortensjami i one je zjadły, nie widać ich. Zastanawiam się czy przesunąć wszystko na tej rabacie do przodu i dać za hortkami wyższe miscanty czy tylko zabrać ML a wszystko inne zostawić Hmm, mam zagwostkę.
Iwonka, ja mam jasne żurawki ale nie wie wiem czy to Lime Marmoladka czy też inne. Jak zrobię zdjęcie to poznasz? Chociaż wydaje mi się, że to chyba inne. Jeśli tak to skub i dla mnie a ja rozsadzę moje i dla Ciebie
Będę miała tez normalną Marmolade i rozplenice do podziału. Mam nadzieje też, że będzie sporo siewek szałwii i przetacznikow i na pewni jeżówek więc krzycz
Ten rdescik możesz dla mnie? ...

Za patyki dziękuję bo będę miała tego pod dostatkiem, mogę oddawać chyba od 7 odmian

Tego derenia chyba widziałam u Grąbczewskich, może będą mieli w tym roku. Będę sprawdzać wiosna to dam znać
Kochana jesteś, wiesz? Cmok Powymieniamy się tym co mamy w nadmiarze. Jedziesz na targi w marcu do Nadarzyna? Zdrowia życzę. Ja od 2 tygodni z zatokami walczę. Ogród może poczekać bo jeszcze w nocy może być na minusie.
jolanka 20:55, 19 lut 2019

inka74 napisał(a)
Kochana jesteś, wiesz? Cmok Powymieniamy się tym co mamy w nadmiarze. Jedziesz na targi w marcu do Nadarzyna? Zdrowia życzę. Ja od 2 tygodni z zatokami walczę. Ogród może poczekać bo jeszcze w nocy może być na minusie.

Szykuje się oczywiście, przecież to ode mnie rzut beretem ale jak patrzyłam na wystawców to szału nie ma chyba niewiele będzie można kupić
Masz racje, żo ogród poczeka, trudno. Słuchałam prognozy i do połowy marca ma być zimowo jeszcze, Ale chciałoby się już poszaleć wiosennie
No muszę wyzdrowieć bo kawka zaległa czeka
mikina34 22:47, 19 lut 2019

Joalnko, zdrowiej i się nie przejmuj, drzewko nie zając
Anda 07:51, 20 lut 2019

Zdrowia życzę Teraz pogoda zdradliwa, dbaj o siebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 08:23, 20 lut 2019

jolanka napisał(a)
Wszyscy wylegli na ogrody a ja na pościel.... kurka wodna, czy te choróbska to sobie mój adres zapisały czy co?

Ja wyległam i też poległam, do pracy chodzę do ogrodu nie, choć też każdą chwilę ogrodowo pogodową wykorzystuję na prace w ogrodzie
mrokasia 08:45, 20 lut 2019

Jolcia, no ależ się te choroby na Ciebie uparły! Zdróweczka!
BasiaLT 10:45, 20 lut 2019

Kuruj się Jolciu bo z zatokami nie ma żartów. Na ogród jeszcze przyjdzie pora.
Zana 16:27, 20 lut 2019

Jola, dzisiaj łyknę coś za Twoje zdrowie.
Cmok