Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Makao_J 13:42, 13 maj 2020

Jest przepis o terminie takiej wycinki. Od 16 października do końca lutego.
https://strazmiejska.mikolow.eu/porady-2/wycinka-drzew-a-okres-legowy-ptakow-przepisy/
jolanka 13:43, 13 maj 2020

Makao_J napisał(a)
Jest przepis o terminie takiej wycinki. Od 16 października do końca lutego.
https://strazmiejska.mikolow.eu/porady-2/wycinka-drzew-a-okres-legowy-ptakow-przepisy/

Aniu, zawsze mogą powiedzieć, ze sprawdzili i żadnych gniazd nie było
Anda 13:45, 13 maj 2020

Przepis jednak jest.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 13:49, 13 maj 2020

jolanka napisał(a)

Ale tu nie chodzi o to, co oni (czyli właściciel działki) sprawdzili, tylko o to, że nie mieli pozwolenia. Oni nie są od sprawdzania.
A tak w sumie to po co wycinali te krzewy? Drzewa są następne w kolejce?

Wie, że trudno jest interweniować i dzwonić w takiej sprawie. Wiem, bo sama interweniowałam kiedyś. I wywalczyłam posadzenie nowych drzew. Dlatego takie akcje co jakiś czas w PL z powodzeniem się odbywają, bo właściciele na to liczą, że sąsiadom będzie trudno zadzwonić i interweniować.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 13:56, 13 maj 2020

jolanka napisał(a)

Niestety, niby powinna być kontrol wysłana przez wydział ochrony środowiska ale wiemy doskonale że ludzie potrafią obejść przepisy.
Makao_J 14:00, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Ale tu nie chodzi o to, co oni (czyli właściciel działki) sprawdzili, tylko o to, że nie mieli pozwolenia. Oni nie są od sprawdzania.
A tak w sumie to po co wycinali te krzewy? Drzewa są następne w kolejce?

Wie, że trudno jest interweniować i dzwonić w takiej sprawie. Wiem, bo sama interweniowałam kiedyś. I wywalczyłam posadzenie nowych drzew. Dlatego takie akcje co jakiś czas w PL z powodzeniem się odbywają, bo właściciele na to liczą, że sąsiadom będzie trudno zadzwonić i interweniować.

Masz rację Ewa. Ludzie wolą nie widzieć. Jest to też wynik tego że nie chcą się kłócić. Nigdy nie wiesz czy tam nie zamieszkają a potem weź mieszkaj obok sąsiada który tylko czeka aby ci dopiec i ciebie zgłosić tak jak ty zgłosiłeś jego.
Anda 14:06, 13 maj 2020

Makao_J napisał(a)

Masz rację Ewa. Ludzie wolą nie widzieć. Jest to też wynik tego że nie chcą się kłócić. Nigdy nie wiesz czy tam nie zamieszkają a potem weź mieszkaj obok sąsiada który tylko czeka aby ci dopiec i ciebie zgłosić tak jak ty zgłosiłeś jego.

Wiesz Aniu, ale w ten sposób to każdy przepis możesz sobie wsadzić wiesz gdzie?

Wyjściem z sytuacji jest życie w zgodzie z przepisami
mrokasia 14:08, 13 maj 2020

Anda napisał(a)

Wiesz Aniu, ale w ten sposób to każdy przepis możesz sobie wsadzić wiesz gdzie?

Wyjściem z sytuacji jest życie w zgodzie z przepisami

No tak, ale taki sąsiad będzie Cię zgłaszał nawet jeśli będziesz żyć zgodnie z przepisami. Tylko po to by utrudnić Ci życie. Wiem jak to wygląda, bo moi znajomi mają taką sytuację. Ciągają się po sądach, wygrywają sprawy zakładane przez sąsiada bo żyją zgodnie z prawem. Ale co im krwi napsuje to jego.
TAR 14:08, 13 maj 2020

Jola strzelaj, to dranstwo. Z urzedem nawet jak przepis jest to mozna dodzwonic sie co najwyzej na poczte glosowa. maja wyrabane, praca zdalna, korona wirus itp. no chyba, ze siedzi tam ktos komu zalezy. a jak wiemy zalezy niewielu.

ja ostatnio jestem na takim etapie, ze walilabym rowno z kalacha. jednak jestesmy strasznie tępym i glupim narodem niestety.

plakac sie chce.
Kawa 14:10, 13 maj 2020

Jolu piękne listeczkowe kadry
tulipanki w fiolecie urocze też uwielbiam fioletowy
ptaków bardzo szkoda , miejmy nadzieję ze nie będzie jednak tak źle, bo nic innego na ta chwilę nam nie zostaje