Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

MirellaB 22:47, 10 paź 2017

Iwonka piękne jesienne zdjęcia
Co do przepychu na rabatach to mam takie same spostrzeżenia u mnie i od tego sezonu staram się robić na nich więcej przestrzeni.
Taki natłok roślin nie wygląda fajnie.
Iwk4 22:56, 10 paź 2017

Mirelko, nie chodzi o przepych, tylko połączenie faktur. Niewiele się dzieje na tej rabacie jesienią, za to trzcinnik zlewa się z rozplenicą, co mi nie pasuje.
MirellaB 23:34, 10 paź 2017

Aaaaa to miałam zupełnie inne wyobrażenie
Ja już nie lubię jak jest busz.
mirkaka 06:16, 11 paź 2017

Piękne fotki
Nie mogę sobie skojarzyć gdzie będzie ten szpaler Bonici ? Moja Bonica i Leonardo to jedyne róże które jeszcze cudnie kwitną, bukietami Reszta prawie nie powtórzyła kwitnienia.
Iwk4 07:32, 11 paź 2017

Mireczko, na końcu ogrodu. Na prawo są skrzynie warzywne, a na wprost i na lewo posadzilam róże. Na wprost najpierw planowałam Anabelki, ostatecznie wszystkie razem posadzilam tez w tej części, ale zaraz za klonem. Nad tą częścią ogrodu już rok pracuję. Wcześniej miałam tam byliny, taki misz masz wszystkiego, czego bylo mi żal pozbyć się z ogrodu.
Na fotce by nawet nie bylo widac, bo teraz to tylko kopczyki są.
anabuko1 07:48, 11 paź 2017

Piękne te twoje widoki ogrodowe, piękne te twoje rośliny i trawy.
Ja o takich trawach mogę sobie tylko pomarzyć.
Bo u mnie prawie ich nie ma.No, kilka małych mam.
Te wysokie smukłe to ??
Hortensje wyglądają cudnie.
I i marcinki ładny akcent wnoszą doo ogrodu i owady jeszcze nimi się zapewne cieszą.
Róże jeszcze ładnie kwitną.
podoba mi się ta Irga na pniu.Ładnie wygląda.
Miałam kiedyś zwykłą.Ale nie podobają mi się.I wywaliłam ją.W ty miejsce jakaś inna roślinka poszła.A na pniu już ma inny wygląd.
asiak 08:18, 11 paź 2017

Już w zeszłym roku zwróciłam uwagę na irgę u Iwonki Też mi się podoba, kombinuję gdzie mogłaby rosnąć u mnie
Iwonko, ślicznie u Ciebie, jak zwykle zresztą
Iwk4 08:35, 11 paź 2017

Aniu, nie wiem, o której smukłej trawie piszesz. Moze chodzi ci o Trzcińsko krótkowłosy?
Będę go wiosną przeprowadzała z tamtej rabaty. On chyba pojedynczo wygląda najlepiej. Każda sadzonka inny ma pokrój, wzrost itd.
Roze u mnie strajkują. Drugie kwitnienie kiepskie.

Asiu, dziękuję. Irga śliczna, tylko o kolorze trzeba pamiętać. Korale obecnie w kolorze cegły. Z różowym byłby zgrzyt
Ale morelowy odcień róż na tej samej linii widokowej albo bordo - jest juz fajny widok
AgataP 09:34, 11 paź 2017

Iwonka czy Ty kupiłaś miskanta Memory??
olga80 09:40, 11 paź 2017

Iwonka ogród w jesiennej odsłonie pięknie się prezentuje.U Ciebie wszystko na rabatach przemyślane, wszystko współgra.

Iwonka po glinę i koński obornik zapraszam do mnie u mnie i jednego i drugiego mam pod dostatkiem.