Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

_Martini_ 22:23, 18 kwi 2018

Ale my lubimy taką pracę, prawda? Najlepsza na świecie. Nieraz, jak mam spadek formy, wracam do domu i myślę w duchu "trzeba było sklep ogrodniczy otworzyć"
paniprzyroda 22:39, 18 kwi 2018

Iwk4 napisał(a)
Martynko, dziś była moja koleżanka z pracy po patyczki hortensji. Obeszłyśmy ogród. Wykrztusiła tylko: pięknie masz, dużo wszystkiego i sporo pracy...
Uśmiechnęłam się tylko

I to był ten niemy podziw i nagroda dla ogrodnika. Uśmiecham się i ja do Ciebie
A może i ja w końcu zdecyduję się na seslerię Traw u mnie śladowe ilości.
Makao_J 09:52, 19 kwi 2018

Moj foliak jeszcze leży w pudle bo ja jestem w szpitalu do soboty z córką na kontrolnych badaniach. Ale w sobotę jak wrócę to będzie szał prac w ogrodzie.
Tymczasem napatrzę się u Ciebie na ogród
asiak 14:08, 19 kwi 2018

Iwonko, wiem, że masz irgę na pniu Czy polecasz ją? Jesteś z niej zadowolona?
Masz może fotkę jej z teraz?
Mam na nią ochotę i dumam
Dominika11 14:10, 19 kwi 2018

wiosna w pełni, robota wre
Iwk4 22:39, 19 kwi 2018

Kochani, strasznie przepraszam, nie wiem, co wczoraj było ze mną nie tak, wpisałam kilka postów i opuściłam odpowiedzi na wasze posty. Dziś się poprawię.
Chociaż na moim wątku.
Nie ogarniam czasu, a to oznacza, ze albo się starzeję i czas mi się skrócił, albo wcześniej nic nie robiłam w domu tylko na wątkach siedziałam
Dwie godziny temu wróciłam z ogrodu, zjadłam coś, wypiłam kawę, obejrzałam mój serial padając na kanapie i pora coś odpisać Bo za chwilę spać trzeba, jutro idę na egzaminy.

W ogrodzie tyle rzeczy do zrobienia, znowu rzodkiewki nie zdążyłam posiać, za to skończyłam czyścić dwie rabaty, jedną różaną - ręce pokłute, sporo żurawek oczyściłam z zeszłorocznych liści. Widać, ze środkiem startują, ale o tej porze rok temu były ładniejsze... Nawiozłam rabatę obornikiem. Po prostu zakopywałam go między roślinkami. Jedną rabatę wykończyłam żwirkiem, obym nie wyzywała siebie kolejnej wiosny.

Tak przy okazji, rośnie tu moje niwaki. Totalnie nie wiem, jak go dalej prowadzić, co poprawić, co przygiąć, przydałby się Krzysiu z Gdańska od Ewy z Ogrodu do raju...
Iwk4 22:42, 19 kwi 2018

olga80 napisał(a)
Iwonka pracy sporo wykonane.Też tak mam jak już jestem mocno zmęczona to spać nie mogę.
Ja sadzę pomidorki dopiero po zimnych ogrodnikach.Moja znajoma już posadziła
pali znicze jak temperatura spada.

Tereniu, obserwuję temperaturę w szklarence. W dzień jest fajnie, ale wieczorem robi się chłodno, więc poczekam jeszcze z zostawianiem tam pomidorków na noc...
Jeszcze nie zdążyłam obornika tam dać ...
Za to dziś nastawiłam pierwszą gnojówkę z pokrzyw - własnej hodowli, a jakie dorodne wśród tulipanów urosły pokrzywy
Iwk4 22:45, 19 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)
Iwonka super wpasowaliscie tą szklarnię. Co do zmęczenia mam tak samo , wszystko mnie boli a końca roboty nie widac.

Bożenko, ja mam obawy, czy zdążę na czas. Już warzywa powinnam siać, a dni uciekają, zawsze coś jest do pracy, nie tylko w ogrodzie. Jutro mebelki składamy, po niedzieli opróżniam jeden pokój, podłogę na nowo będziemy robić ...
I tak ciągle coś. Ja już się robię tym wszystkim zmęczona ...
Iwk4 22:49, 19 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Iwonka taaaki kawał roboty wykonaliście-nie dziwię się, że wszystko bolało. Ja z kolei jak się urobię-to padam jak mucha.

Doniczusie cieszą oko

To dziś dwie muchy będą. Też padam, nie wiem, czy dam radę na wszystkie posty odpisać, hi, hi
Pokazywałam już ciemierniki?

Rok temu od Ewy dostałam, kwitną, ale nie wszystkie. Na razie kilka i pojedyncze kwiatki. I tak cieszą
tulucy 22:52, 19 kwi 2018

Muchy trzy
Uchetałam się i ja...