Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 00:53, 09 sie 2018

Dziewczyny, kto jedzie w sobotę do Pęchcina? Ja jadę ze Zbyszkiem i zabieramy Anię z Malborka i Ewę Bacową
Już się cieszę. Oczywiście cały czas zapewniam Zbyszka, ze zabieram go na fajną wycieczkę do pięknego ogrodu. Żeby nie myślał, że tylko mi kierowca potrzebny
Ania, Ewa, nie zaśpijcie. Jutro wam zamelduję, o której będę u was. Przydałoby się być po 9.00, aby w szkółce co nieco ogarnąć
Dominika11 07:19, 09 sie 2018

Iwk4 napisał(a)

W ogrodzie już kosmetyka i pilnowanie, by nie został pożarty
Plaga żaba, gąsienic, a mój kot skutecznie przegonił mi ptaki. Poluje na wszystko, co się rusza ...
Polowanie:

Ostatnio pożerał ogon jaszczurki. Mam nadzieję, że reszta uciekła ...
u mnie to samo a i psy dokąłdają swoje trzy grosze i chyba wszystkie jaszczurki biegają bez ogonków ostatnio obserwowały ropuchę kicia przesliczna

Iwk4 napisał(a)

Co do obwódki - hortensje rosną w pewnej odległości od bukszpanów...

Pomiędzy mam jeszcze rozplenice black beauty i szałwię ...

Tu też widać odstęp między żywopłotem i hortensją. Nie wiem, jak to będzie za kilka lat, mam nadzieję, ze będzie ok.

przepięknie to wygląda

Iwk4 napisał(a)
Jakiś czas temu pisałam, że startowałam w konkursie gminnym i mój ogród zajął drugie miejsce. Więc było niedawno ogłoszenie wyników i dostałam pamiątkową statuetkę i nagrodę

Konkretna szkółka. Będzie na nowe chciejstwo
WOW jak super GRATULACJE WIELKIE to dopiero satysfakcja i zadowolenie
bacowa 07:27, 09 sie 2018

Zdzwonimy się dzisiaj.
Anusia 08:43, 09 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Dziewczyny, kto jedzie w sobotę do Pęchcina? Ja jadę ze Zbyszkiem i zabieramy Anię z Malborka i Ewę Bacową
Już się cieszę. Oczywiście cały czas zapewniam Zbyszka, ze zabieram go na fajną wycieczkę do pięknego ogrodu. Żeby nie myślał, że tylko mi kierowca potrzebny
Ania, Ewa, nie zaśpijcie. Jutro wam zamelduję, o której będę u was. Przydałoby się być po 9.00, aby w szkółce co nieco ogarnąć

Spoko nie zaśpię
Koniecznie muszę spakować książkę Danusi i oczywiście przydało by się coś kupić.
ren133 10:42, 09 sie 2018

Iwonko W świetnej kondycji masz roślinki mimo upałów ... i trawnik piękny
Monia81 10:49, 09 sie 2018

Iwonko no to piękne zakupy cię czekają no i wyjazd już tuż tuż a ogród zachwyca buziaki w ten kolejny słoneczny dzień wysyłam
Toszka 10:58, 09 sie 2018

Nie znam się na kotach...no, nie znam...ale znajoma takiemu łowcy zawiesiła malutki dzwoneczek przy obroży. Ptaki dość szybko nauczyły się ulatywać na dźwięk dzwoneczka
AgataP 11:42, 09 sie 2018

To ja będę czekać na zdjęcia zakupów, bo znając Was dziewczyny nie wrócicie z pustymi rękoma

aha zapomniałabym - stół piękny, sama bym go przygarnęła
TeresaK 13:54, 09 sie 2018

Iwonko... z całego serca gratuluję 2 miejsca w konkursie. Zasłużyłaś. Masz pięknie. Cały czas namawiam moją Siostrzyczkę, żeby swój mały ogródek wzorowała na Twoim.

A dzwoneczek, który zaproponowała Toszka to rewelacyjny, sprawdzony sposób

Gorąco pozdrawiam
eda 16:16, 09 sie 2018

Iwk4 napisał(a)

U mnie tak dwa razy zrobiło wczoraj. Już się przyzwyczaiłam, ze zawsze idzie bokiem. Jak już u nas pada, to chyba przez pomyłkę
Edytko, buziaki dla Ciebie

u mnie wczoraj wieczór tak błyskało ale znów poszło sobie piękna fotka tak bym chciała u mnie odcmokam