Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

roma2 13:30, 23 sie 2018

Magnolia pięknie i prawdziwie napisała . Mam te same odczucia. Okazało się, że zrobiłam wódkę z aronią , ale za to z wiśni mąż nastawił nalewkę . Z daleka od domu (300 km, bo tak pracuje), ponieważ kilka lat temu przed Bożym Narodzeniem, zdziwił się, że nalewki wiśniowej mało. Nie uwierzył w moje zapewnienia, iż tylko sprawdzałam czy się nie psuje
magnolia 13:35, 23 sie 2018

u nas nalewki ( czy wódki, juz nie wiem sama) tez się produkują, ale najwięcej i wszyscy w rodzinie produkują fermentacje. Kisimy stare jabłka, wiśnie, porzeczki, rabarbar, dowalamy przeróżne zioła... każdy po swojemu. jedne dzieci czytaja i się edukują w tym temacie, inne idą swoją drogą.
Muszki owocówki odkurzamy odkurzaczem, bo maja raj u nas, ze sklepu wykupiliśmy większośc dużych słojów...
Pijemy lemoniady z tego i zlewamy na zimę jako octy.
Zabawa jest super, tylko zmywania dużo, a i sufit trzeba było malować, bo ferment porzeczkowy wybuchł
Szafir 13:42, 23 sie 2018

Iwk4 napisał(a)
Szafir, ja dalej prosiłam o niekomentowanie wpisu. Jest i koniec na ten temat.

zatem usuwam wpis zgodnie z zyczeniem wlascicielki watku i przepraszam za niego ☺
Iwk4 14:10, 23 sie 2018

Szafir, dziękuję.

Dziewczyny, piszcie sobie, ja poczytam. Bo do wieczora mam tylko telefon. A on wie lepiej wszystko ode mnie. Na dodatek duble mi robi.

Aniu, miskant klaine fontanne. Uwielbiam go. Potem poszukam ci fotki. Więcej jego fotek.

16:22, 23 sie 2018
Iwonko a masz miskanta memory? coś mi się kojarzy, że tak, jak duży on rośnie? I jaki jest ten klaineF, który szybciej kwitnie?
frezja 18:10, 23 sie 2018

Tak przy okazji dla Iwonki )

Toszka 18:18, 23 sie 2018

frezja napisał(a)

Czy to do mnie ?? jaki temat ?

Oczywiście, że błąd...do Szafira było.
Ale ciebie najserdeczniej pozdrawiam
ana_art 18:19, 23 sie 2018

Iwonko, obejrzałam relacje z Pechcina... ależ Cie ubyło!
frezja 18:22, 23 sie 2018

Toszka napisał(a)

Oczywiście, że błąd...do Szafira było.
Ale ciebie najserdeczniej pozdrawiam

Możesz edytować...jakby co )
HannaR 08:57, 24 sie 2018

Iwk4 napisał(a)

Cześć Haniu. Nowa to ty juz nie jesteś, widziałam, jak ładnie się udzielasz, zapisujesz sobie cenne wskazówki i uczysz się od innych. Odwiedziła twój wątek, pięknie pokazałaś rabatę garażową. Dodałam sobie twój wątek do obserwowanych, gdyby mnie długo u Ciebie nie było - wołaj. Postaram się tam zaglądać Pozdrawiam

Iwonko, jeszcze raz dziękuję Ci odwiedziny, pomysły i wszelkie informacje. Nie wszystkie komentowałam u siebie, żeby nie nabijać stron, ale wszystkie są dla mnie bardzo cenne. Buziaczki!