Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

April 13:52, 07 maj 2020

Jak się ma taki dobry aparat w telefonie, to już żaden inny nie jest potrzebny. No, może do macro
Fajne kolory, zupełnie inaczej się ogląda
mrokasia 13:55, 07 maj 2020

inka74 napisał(a)
Wyszłam dziś rano na chwilę do ogrodu i przepadłam na godzinę. Ale było tak ciepło i ładnie...

Nie wiem jak to się dzieje ale jak tylko wychodzę to kotka zjawia się prawie natychmiast. Miłego dnia!

Też bym przepadła .
inka74 14:05, 07 maj 2020

Kasia_CS napisał(a)
1. wieczornik, ale też nie powiem czy różowy czy biały - obydwa Łucja nam dawała. 2 to może być młody ostrogowiec. a 3 może starszy ostrogowiec?

1. ja wielokrotnie już bym go wyrwała ale wstawiłam sobie patyk, że tu wsadziłam siewki od Lucy i że to nie chwast. Tak czy siak trzeba go będzie przesadzić bo jest za duży - 50 cm na bank i jeszcze rośnie wszerz i na wysokość. Niech na razie zakwitnie cobym wiedziała co ja mam ))

2 i 3 to nie to samo. 3 pamiętam jak było młode i wyglądało jak papryka - listki długie i wąskie ale na środku szersze. To ma jeden patyk i listki wkoło niego wyrastają i są całe wąskie. Chyba, ze inna odmiana.
inka74 14:08, 07 maj 2020

tulucy napisał(a)
Mogę tylko napisać, że Kasia napisała dokładnie to, co ja chciałam napisać to nie będę powtarzać zrobię Ci zdjęcie młodego i większego ostrogowca do porównania. Wieczorniki też mogę odbocić
ja na necie patrzyłam bo mi się kojarzyło, że i wieczornik i ostrogowiec powinien być ale nijak mi ta pierwsza roślina do czegokolwiek nie była podobna. Obfoć proszę w wolnej chwili. Tak wiesz, wersja w zbliżeniu poproszę od laptopa siada mi wzrok
inka74 14:09, 07 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
cudownie czysto tulipanki pieknie kwitna i ta soczystosc trawnika megaaa
Dzięki Kasiu, po deszczu mega fajnie się zrobiło. I ziemia jaka przyjemna.
inka74 14:37, 07 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)
Ale piękne widoki

Gosia - CMOK!
Kasia_CS napisał(a)

jeeeeju, kto by się spodziewał, że ja rozpoznam podrośniętego ostrogowca ale to tylko dzięki temu, że kojarzyło mi się, że chyba tak wyglądała sieweczka, którą od Łucji miałam gdybym miała u siebie coś takiego po kupieniu dorosłej rośliny i mi się by wysiało, to na bank bym wyrwała jako chwast
Jak jak czegoś nie miałam sama wcześniej to potem skleroza, muszę tabliczki dokupić.
April napisał(a)
Jak się ma taki dobry aparat w telefonie, to już żaden inny nie jest potrzebny. No, może do macro
Fajne kolory, zupełnie inaczej się ogląda
A wiesz jak bardzo mnie irytowało, ze ja widzę co innego w realu i co innego mam na zdjęciu? Albo prześwietlone, albo płaskie, albo wydłużone niemiłosiernie. normalnie wrrrr...
mrokasia napisał(a)

Też bym przepadła .
O 7.30 wyszłam... dobija mnie praca i ilość bardzo różnych tematów do ogarnięcia i jak zrobić coś, wielkie coś z niczego.
BKosimkArt 16:27, 07 maj 2020

inka74 napisał(a)
Potrzebuję zidentyfikować 3 rośliny

1. Nie wiem co to kompletnie. Duże, kwiat zapowiada się okrągły. Szybko nabiera masy a liście od dołu rozetowo rosną.

o też mam coś takiego, nie rwałam bo pomyślałam że zobaczę co to jest
Kasya 16:30, 07 maj 2020

Jak szybko rosnie to zazwyczaj jest to chwast
tulucy 16:37, 07 maj 2020

Wyjmę chleb z pieca i pójdę na ogród zrobić fotki.
Kasya 16:39, 07 maj 2020

tulucy napisał(a)
Wyjmę chleb z pieca i pójdę na ogród zrobić fotki.

Znaczy się byłam za wczesnie