Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

anna_t 20:55, 05 paź 2016

Łucja rozbrajasz mnie
Iwonka podczytuję o Twoich zakupach i planach. nie znam sie tak jeszcze aby cos doradzać ale trzymam kciuki
ja jeszcze katalogu nie dostałam..
tulucy 20:55, 05 paź 2016

Ładnie w rabatach też wygląda koper i tymianek
inka74 21:09, 05 paź 2016

Anda napisał(a)
A daleko go wywiozłaś? Bo jak smacznie było to wróci
Właśnie też jestem ciekawa, czy potwierdzasz, że Emma tak mocno pachnie.
smacznie to było bo długo mi buszował. I to w różach skubany. Dostał się przez szczelinę odpływową w fundamencie ogrodzenia. Wrócić nie wróci. Daleko jest. Nornic w tym roku też dużo. Dobrze że kotka sąsiada łowna to ciągle coś znosi i się chwali
inka74 21:24, 05 paź 2016

Łucja a co chcesz z mojej listy kupić? I co już kupiłaś szalona kobieto fajnie będzie porównywać jak się zachowują. Szczególnie że tak jak z Leosiem tak duże różnice są.
Ja to już musiałabym do półcienia odmiany wybierać bo słoneczne miejsca się skończyły. 200 róż - normalnie jak w Powsinie będzie u siebie och jakie piękne tam róże były. Za rok muszę w czerwcu bez dziecka się tam wybrać i pooglądać.

Koper warto zapamiętać. Pamiętam że ktoś pokazywał w rabatach i to ciekawie wyglądało. Z tymianku mam na wysepce kępki teraz podzielone. Tak mi się rozrósł że na 4 go podzieliłam i element obwódki zrobiłam co roku słoik suszonego zbieram. A jak pachnie pięknie i kolor daje jaśniutki żółty. Ja jeszcze w bylinach majeranek mam cytrynowy też suszę
inka74 22:03, 05 paź 2016

anna_t napisał(a)
Łucja rozbrajasz mnie
Iwonka podczytuję o Twoich zakupach i planach. nie znam sie tak jeszcze aby cos doradzać ale trzymam kciuki
ja jeszcze katalogu nie dostałam..
no to z katalogiem się bezczelnie ociągają. Może wersję europejską dostaniesz? Ja z funtami i stopami mam. Ale powiem szczerze zawiedziona nim jestem. Mało zdjęć. Taki mizerny. Wersji pdf nawet nie ma. Za to znalazłam katalog Kordesa po Polsku - częściowy. Żałuję, że niemieckiego nie znam bo ich orginalną wersja cudna. Tylko zdjęcia i ikonki pooglądałam bo Google tłumaczy idiocyzmy. Ale to co ciekawe po polsku wyszukuję i też są różnice w opisach odmian i ich zachowań.

Łucja też mnie rozwala na łopatki. Jak ja jestem szalona z tymi różami to co dopiero ona.
tulucy 22:12, 05 paź 2016

Majeranek masz w bylinach? Ale jednoroczny on? Bo ja zawsze miałam jednoroczne...
Zamówiłam jeszcze 3 historyczne, co nich to pisałam już, Zephiryne D., capitan John Ingram i Blanche Moreau. A potem jeszcze Jude ( ), Tranquility, Gentle Hermione, Princessa Anne i Kurfurstin Sophie.

Chodzi za mną ciągle Burgundy Iceberg, Wedding Piano, Herzogin Christiana, Tradescant, taka jedna, co ciągle zapominam nazwy, 3 razy miałam w koszyku, ale odkładam ją ciągle na później, Larissa, Weg der Zinne, Mme Hardy, parę morelowych angielek (wydłużyłabym rabatę wzdłuż żywopłotu), Constanze Mozart, Garden of Roses, Herkules (może być w półcieniu ) Angela, jakieś Kopciuszki i inne takie Lady, trudne do upchnięcia Alchymist, Giardina, Raubritter... Mogłabym jeszcze...
asiak 22:14, 05 paź 2016

tulucy napisał(a)
Do części Twojej listy się przymierzam wiosną jak przez zimę wymyślę, gdzie upchnę.
Limit sobie narzuciłam i będę się tego trzymać - górna granica róż w ogrodzie nie może przekroczyć 200 . Jeszcze trochę mam luzu, po jesiennej dostawie będę miała 167 krzewów

Ło, matko
inka74 22:26, 05 paź 2016

To 200 w limicie za mało ))) nad princess Ann myślałam. Miałam nawet w koszyku.

Majeranek jednoroczny. Nie udaje mi się go przechować ale zapach bardzo lubię. I te jego drobne fioletowe kwiatki
tulucy 22:28, 05 paź 2016

Zmieszczę się. Miejsca brak, to będzie łatwiej się powstrzymać
alis 19:40, 07 paź 2016

Asia, dosłownie tak samo zareagowałam, kiedy przeczytałam wpis Łucji

Iwonko, te róże, które wymieniasz są do półcienia? Dobrze zrozumiałam?