Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

anka_ 16:42, 30 mar 2017

Piękny ten ciemiernik. Ja muszę swoje poprzesadzać i dokupić im jakiej pełne towarzystwo.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
inka74 19:11, 30 mar 2017

Monika - kibicuję.

Ania piękny jest na żywo. Nie myślałam, że zakwitnie. Młodziutki jest.

A to już i następne kwitnące. O dziwo pierwszy raz widzę szafirka z tak dużymi listkami.

To chyba śnieżnik. Na zdjęciu bardziej w fiolet ale fizycznie raczej niebieskawa.

Monia81 22:03, 30 mar 2017

Iwonko a co to za odmiana tego szafirka, duże ma faktycznie te listki, takiego jeszcze nie widziałam
tulucy 22:16, 30 mar 2017

Iwonka, z L. szafirki masz? Wstawiłam u Ani z rzeźbą moje - też z takimi listkami - na początku dość długo się dziwiłam, że w takim miejscu posadziłam tulipany. Potem jak podrosły, to dopiero stwierdziłam szafirki
alis 22:45, 30 mar 2017

inka74 napisał(a)
Ala - musiałam zamówienie odkopać. Irys reticulata żyłkowany, harmony i danforda. W teorii fiolet, granat i żółty. W praktyce fiolet i granat bardzo podobne. Nie pytaj który to który bo tylko w pełnym słońcu widać. Trzeba będzie ich dokupić bo jednak mało na takiej przestrzeni. Miałam 150 sztuk. Po 7 sadziłam. Powschodziło po 4-6 w każdej kupce.

Dziękuję Iwonko, śliczne są, muszę sobie zamówić ☺️
Dobrej nocki życzę ☺️
Mira104 08:22, 31 mar 2017

Haha mam też te szafirki, to była odmiana szerokolistna, moja mama też twierdzi, że to na pewno tulipany
inka74 11:57, 31 mar 2017

Dziewczyny, nie wiem jaka to odmiana. Mogą to być kupowane w L szafirki chociaż niekoniecznie. Kupowałam też w innym miejscu na sztuki. Na razie czekam co to z tego wyjdzie. Gdzieś na stronach www znalazłam zdjęcia takich w wersji dwukolorowej... na razie jak tulipany są
Flower1 13:01, 31 mar 2017

inka74 napisał(a)
Monika - kibicuję.

Ania piękny jest na żywo. Nie myślałam, że zakwitnie. Młodziutki jest.

A to już i następne kwitnące. O dziwo pierwszy raz widzę szafirka z tak dużymi listkami.

To chyba śnieżnik. Na zdjęciu bardziej w fiolet ale fizycznie raczej niebieskawa.

Piekna wiosna , iryski tez cudne!
tulucy 17:34, 31 mar 2017

Też mam te śnieżniki
inka74 17:59, 31 mar 2017

Madzia - macham!

Łucja - bardzo je lubię. Takie nieoczywiste kwiatki.

Tak mnie te szafirki zaintrygowały, że poszukałam dokumentacji zdjęciowej z sadzenia. I znalazłam. Łucja blisko byłyśmy. To zakup z B - nie z L kupiłam ich 10 paczek czyli 100 sztuk a potem wkurzałam się bo w L rzucili paczki po 40 sztuk niewiele droższe niż te po 10 sztuk. Te z L mam wsadzone z tyłu pod jabłonią
Niestety na opakowaniu tylko nazwa szafirem. Cebulki z serii Premium teraz wiem dlaczego taka cena i ilość była.