Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 21:34, 12 kwi 2017

Cięcie 4 roztrzepańców zajęło 20 minut. Jedyne co to z 2 lata trzeba będzie poczekać na ładne zagęszczenie. Ale na balkonie mi to nie przeszkadza a 130 zł bo tyle udało mi się zaoszczędzić przy tej drobnej operacji wydam akurat na latarnię przy ławce już nawet sobie upatrzyłam jedną
Anda 21:48, 12 kwi 2017

Black Beauty ma dorastać do 5m. To dużo czy okej dla Ciebie?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makusia 21:59, 12 kwi 2017

Cięcie wyszło Ci super- widać zdecydowanie jaki kształt chciałaś nadać
A tak serio- cięcie rewelacja i okazy też świetne.
inka74 06:09, 13 kwi 2017

Anda napisał(a)
Black Beauty ma dorastać do 5m. To dużo czy okej dla Ciebie?

Jak na to miejce co jest wsadzona to sporo. Trzeba by było coś obok niej zlikwidować. Magnolia nie lubi przesadzania. Zresztą nie miałabym nawet gdzie ją przesadzić.
Ewcia - dziękuje za podpowiedzi. Szczerze to nie mogę się już doczekać, jak kwiat rozwinie. Pomogłoby to w identyfikacji.
inka74 06:13, 13 kwi 2017

Makusia napisał(a)
Cięcie wyszło Ci super- widać zdecydowanie jaki kształt chciałaś nadać
A tak serio- cięcie rewelacja i okazy też świetne.

Dziękuję. Też zadowolona jestem.
Hehe... na balkonie z daleka nie będzie widać niedoskonałości bo krzaczki były luźne. A plan oszczędności został wprowadzony w życie.
Zana 06:14, 13 kwi 2017

Super te roztrzepańce kupiłaś i przycięłaś. To się nazywa okazja!
anna_t 06:28, 13 kwi 2017

inka74 napisał(a)
Ech ten mój pośpiech... Najpierw napisałam o magnolii że kupiłam Siebolda (w ubiegłym roku już po kwitnieniu) a teraz okazało się że nią nie jest bo po pierwsze kwitnie teraz a po drugie ma bardzo ciemne kwiaty więc to może być magnolia np. odmiany Nigra. A potem znów napisałam o Nigrze mając tym razem na myśli śliwę wiśniową o której rozmawiałam z Anulą, że boję się że padła bo znaku życia nie daje. Zero listków. Ech te moje skróty myślowe... Przepraszam was. Zakręcona jestem ostatnio. Za dużo się dzieje

Dziś i jutro miałam być totalnie gdzie indziej ale po ponad półtorej godziny jazdy w jedną stronę w gigantycznym korku (mamusiu, jak ludzie to wytrzymują dzień w dzień) dowiedziałam się, że nie zostaniemy przyjęci bo mają nadstan ( przypominający overbooking w samolotach - więcej zapraszają niż mają łóżek) i mamy wracać. Na języku miałam już dosadne słowa ale w sumie lepiej święta spędzić w domu niż w jednostkach medycznych.

No to musiałam sobie jakoś humor poprawić. Pojechałam do LM kupić 2 stożki z bukszpanu ale już nie było. Za to w następnym ogrodniczym po drodze po 20 zł za sztukę kupiłam całkiem niezłe roztrzepańce z drobnolistnego bukszpanu. O takie...

I chwyciłam za nożyce... Wyszło cosik takiego. Z przeznaczeniem na balkon. W sumie za cenę jednego stożka mam 2 kulki i 2 zaczątki stożków.

Ale wiesz co ja to bym obok takich przeszła obojętnie.. a ty takie cudeńka z nich zrobiłaś..
jolanka 07:18, 13 kwi 2017

Pionie zrobiłaś A magnolię to najwyżej dokupisz jeszcze jedną I będzie się zgadzać
Mira104 09:11, 13 kwi 2017

Fajnie Ci to wyszło i jeszcze za taką cenę, też bym brała buksy
inka74 20:08, 15 kwi 2017

Dla wszystkich zdrowych i wesołych świąt!