Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

JoannA 10:43, 22 paź 2017

Cebule od Ciebie Iwonko już posadzone. Oj miałam trochę dłubania żeby to wszystko posadzić aż się łokieć odezwał
Liście z katalpy zbieram ręcznie. szybciorem idzie bo wielkie są
Buziaki
inka74 21:08, 22 paź 2017

Anula też się cieszę z naszego spotkania. Ostatnio i pogoda nie sprzyja na ogród i czasu wiecznie brak.

Joasiu drobnicę trzeba było wyrzucić. Ja dziś ze znajomą we dwie robiłyśmy i udało nam się tylko liście wygrabić i zebrać ręcznie bo na żwirku mokre inaczej się nie dało, wsadzić róże i coś koło 250 tulipanów. Jeszcze trochę mi do wsadzenia zostało
gosika67 21:12, 22 paź 2017

Ładne róże i hortensje, jesień u Ciebie kolorowa, szkoda ,że tak późno, bo kawkę bym u Ciebie wypiła, ale oglądnęłam co u Ciebie.Pozdrawiam.
JoannA 21:20, 22 paź 2017

To jak już czekam Iwonko na wiosnę i lato u Ciebie.
Nie wyrzucałam drobnicy tylko do każdego dołka dorzucałam. Zakwitną za rok
Posadziłam Barona Girod, a dla Augusty Luizy upatrzyłam już miejscówkę
U mnie dzisiaj zimno i cały dzień pada i do ogrodu nie wychodziłam. A sadzenie cebul też mnie jeszcze czeka i to wcale nie małe ilości.
inka74 21:23, 22 paź 2017

Mój dereń ma takie pączki. Ciekawe,czy nie zmarzną. Jak nie to na wiosnę pięknie będzie

inka74 21:33, 22 paź 2017

Jalitah - ta róża jesieni nie czuje. Ona nadal w pąkach.
tulucy 21:34, 22 paź 2017

U mnie Jalitah też szaleje fajna jest
inka74 21:54, 22 paź 2017

Gonia oj już jesień powoli widać. Za mokro jest i hortensje zamiast zasychać - gniją. Musiałam wyciąć pink Anabelkę.

Joasiu - ja też na wiosnę u mnie będę czekać. Już wiem, że za dużo cebul kupiłam. Się nakręciłam tymi wszystkimi wiosennymi widokami i tyle odmian sobie zapisałam, że przesadziłam. Myślałam, że jak z roślinami i cebule upchnę gdzieś. A tu się tak nie da Rok czasu chyba cebulki leżeć nie mogą. Zapisuję sobie teraz co i gdzie i ile wsadziłam. I ile za dużo na daną rabatkę kupiłam. Za rok inaczej do tematu podejdę. Chyba...
JoannA 22:01, 22 paź 2017

inka74 napisał(a)
Gonia oj już jesień powoli widać. Za mokro jest i hortensje zamiast zasychać - gniją. Musiałam wyciąć pink Anabelkę.

Joasiu - ja też na wiosnę u mnie będę czekać. Już wiem, że za dużo cebul kupiłam. Się nakręciłam tymi wszystkimi wiosennymi widokami i tyle odmian sobie zapisałam, że przesadziłam. Myślałam, że jak z roślinami i cebule upchnę gdzieś. A tu się tak nie da Rok czasu chyba cebulki leżeć nie mogą. Zapisuję sobie teraz co i gdzie i ile wsadziłam. I ile za dużo na daną rabatkę kupiłam. Za rok inaczej do tematu podejdę. Chyba...

Jak nie masz gdzie upchnąć cebul to sadź w doniczki. Zadołuj gdzieś, a wiosną wykopiesz i do wiosennych dekoracji jak znalazł
Ja tak przygotowałam dwie ogromne donice. Tulipany z szafirkami i teraz myślę czy się zgrają z kwitnieniem.
Ja swoje dołuję w skrzyniach warzywnych.
JoannA 22:02, 22 paź 2017

Róże w pełni kwitnienia masz Oby cieszyły jak najdłużej.