Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

sarenka 11:18, 14 maj 2018

Hej. Wpadłam do Ciebie bo widzę, że z tej samej okolicy jestesmy

Postaram się obejrzeć zdjęcia, póki co szafka super wygląda

Masz sprawdzone szkółki w okolicy z nie za wysokimi cenami może ?
Pozdrawiam
Kasia_CS 12:11, 14 maj 2018

Ja ten hydrożel dodałam do donicy z pelargonią i w sumie mam jeszcze jedną saszetkę (bo kupiłam takie 10g porcje. Ale u mnie nie widzę tak spektakularnych efektów może jak w koncu postanowię mieć jakąś duże w donicach to się sprawdzi?
inka74 12:53, 14 maj 2018

Megi - witaj! mam kilka ogrodniczych w których kupuję: Kobyłka, Zielonka, Radzymin, Słupno, Marki, jeden u mnie w Wołominie, 1-2 w Warszawie) ale czy są tanie - kwestia względna. Każdy w czym innym się specjalizuje. Jakby co na priv wyślę. Warto też wymieniać się z dziewczynami roślinami. Byliny na jesieni będę dzielić. Jakby co - zapraszam.

Kasiu - no mój naprawdę długo trzymał wilgoć. Ale ja dałam taką małą nakrętkę na doniczkę to podobno dużo. I dodatkowo przykrywam zrębkami rośliny w donicach.
sarenka 13:36, 14 maj 2018

Dzięki Iwona my znamy szkółki z Radzymina,Zielonki. W Zielonce drzewka owocowe chcmey kupić
Gleba u nas też gliniasta i ilasta,ale sporo mamy nasypanej, więc źle nie jest.

inka74 13:58, 14 maj 2018

A co chcecie kupić? Sporo jest owocowych w Kobyłce. Ja w Zielonce bardziej dodatki kupuję niż rośliny.
Zana 15:51, 14 maj 2018

Iwonka, niech Ci rosną jak na drożdżach te żurawy. Wiesz, że dopiero jak pojechałaś to ja sobie myślę: dlaczego ja Ci do tej doniczki z żurawkami ziemi nie dosypałam, tylko tak z tymi gołymi korzeniami dałam. Sorki, ja już taka zakręcona przez te nieszczęsne serby byłam, że logiczne myślenie mi się wyłączyło. A w ogóle to buziol przede wszystkim dla Ciebie za pomoc koncepcyjną. Serby nadal jednak nie posadzone, wiesz ktoś miał muchy w nosie. Mam nadzieję, że przynajmniej dwa przeżyją.
sarenka 17:42, 14 maj 2018

Iwona, co masz posadzone na tej rabacie co jest Zawciąg?
inka74 20:27, 14 maj 2018

Anula - zobacz wstały żurawki i mają się dobrze. Jakbym pokombinowała to jeszcze ze 2 sadzonki bym zrobiła ale tyle mi starczy na razie. Nawet mam z zapasem. Niech rosną zdrowo.

Megi - a czego tam nie mam. Na zdjęciu jest jeszcze firletka, trawa bronze form (były kiedyś czosnki letnie ale mi się znudziły) i róża. A na samej rabacie mam byliny - dużo bylin kwitnących plamami jedne po drugich. Z dodatków jest smagliczka i tymianek. Najpierw kwitną tulipany. Potem przerwa i zaczynają szałwie, jeżówki, floksy i róże przetykane czosnkami główkowatymi. Na koniec lata włącza się rozwar, potem rozchodniki i astry jesienne.
sarenka 20:58, 14 maj 2018

inka74 napisał(a)
Anula - zobacz wstały żurawki i mają się dobrze. Jakbym pokombinowała to jeszcze ze 2 sadzonki bym zrobiła ale tyle mi starczy na razie. Nawet mam z zapasem. Niech rosną zdrowo.

Megi - a czego tam nie mam. Na zdjęciu jest jeszcze firletka, trawa bronze form (były kiedyś czosnki letnie ale mi się znudziły) i róża. A na samej rabacie mam byliny - dużo bylin kwitnących plamami jedne po drugich. Z dodatków jest smagliczka i tymianek. Najpierw kwitną tulipany. Potem przerwa i zaczynają szałwie, jeżówki, floksy i róże przetykane czosnkami główkowatymi. Na koniec lata włącza się rozwar, potem rozchodniki i astry jesienne.
kolejna rzecz na czym się nie znam to to ci kiedy kwitnie. Muszę to sobie zapisać
inka74 21:51, 14 maj 2018

Ja też się nie znam i co roku uczę czegoś nowego. Obserwuję rabaty i jak rośliny się u mnie zachowują. Szukam u dziewczyn ładnych połączeń i na pinach. Długa droga przede mną do stworzenia takiej typowej angielskiej rabaty kwitnącej przez cały rok.