Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 22:41, 22 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Ale ładnie u Ciebie .
Buksiki równiutkie po strzyżeniu - pierwsza klasa .
Trzymam kciuki za pogodę w weekend!!!

ps. Chciałam dopytać czy wykopane tulipany mogą "dochodzić" w ciemnym miejscu (garaż) czy raczej nie? Na razie leżą w skrzynce stojącej pod okapem.
ja trzymam pod wiatą. Tam słońca nie ma. Ważne aby nie miały za wilgotno bo zgniją i dużo przewiewu. Zostawiłabym je gdzieś na dworzu pod daszkiem aby im się nie lało..

Buksy u szwagierki też wzięlam do fryca i od razu lepiej
inka74 23:14, 22 maj 2018

Makusia napisał(a)
Ale foteczek!
Buksy jak spod igiełki. Oj, oby ogród nie skradł imprezy
myślę, że skradnie odrobinę. Buksy fajnie wyszły. Jeszcze tuje i cisy do cięcia zostały ale na razie leje.
inka74 06:24, 23 maj 2018

Kasiu Baronesse dla ciebie. Pod spodem trochę widać sadzonkę z gołym korzeniem. Trzy patyki - jeden listek. Jak ją wykopałam to miała słownie 1 biały korzonek. Jest jeszcze jedna sztuka w ZK. W ogóle mają tam teraz ładne róże. Zajmuje się nimi Pani Kasia i widać, że zna się na rzeczy i lubi. Jeszcze się zastanawim nad Heatclifem bo jest ładny ale miałam go już i lipa była. Zmarzł tak jak Young Lycidas.
inka74 06:52, 23 maj 2018

Sosna Varella dla Marty. Ma 7 lat i z 60 cm szerokości. U mnie z jednej strony lekko płaska bo następne rośliny na nią nachodzą.
asiak 07:19, 23 maj 2018

Iwonko, ogród pięknie przygotowany na powitanie gości
Dobrej pogody życzę na komunię
Makusia 08:51, 23 maj 2018

Marta dziękuję za sosnę Sosna cieszy oko Twoje, moje oko będzie cieszyć u Ciebie
Ale będzie impra ogrodowa Powiem Ci, że mogłabym się wprosić
inka74 09:45, 23 maj 2018

Asiu - jeszcze odrobina pracy jest ale to ja w większości widzę niedociągnięcia jak się nie wyrobię - trudno

Martek - zapraszam - wiesz, że zawsze jesteś mile widziana i nie tylko wirtualnie. A na komunii czy 25 czy 26 osób to już różnicy nie ma )))
Kasia_CS 09:48, 23 maj 2018

inka74 napisał(a)
Kasiu Baronesse dla ciebie. Pod spodem trochę widać sadzonkę z gołym korzeniem. Trzy patyki - jeden listek. Jak ją wykopałam to miała słownie 1 biały korzonek. Jest jeszcze jedna sztuka w ZK. W ogóle mają tam teraz ładne róże. Zajmuje się nimi Pani Kasia i widać, że zna się na rzeczy i lubi. Jeszcze się zastanawim nad Heatclifem bo jest ładny ale miałam go już i lipa była. Zmarzł tak jak Young Lycidas.

Ładny egzemplarz muszę się tam któregoś dnia przejechać.. mam od nich LO, Cinderellę i obie New dawn. Panią Kasię dobrze kojarzę, różana pasjonatka zawsze trochę pogadamy jak tam zajrzę ostatnio przekonana była, że będzie u mnie synek jak tylko z daleka Arbuza dojrzała i była mega zaskoczona, że jednak córa

Później cyknę fotkę tej mojej Baronesski..
inka74 09:56, 23 maj 2018

oj może nie cykaj zdjęć bo się wystraszę też ci mówiłam, że ślicznie wyglądasz. Mam nadzieję, że męża twojego proroctwa się nie sprawdzą )). Wczoraj Pani Kasia jak mnie zobaczyła to z drugiego końca machała i krzyczała, że wita swoją klientkę różaną w tym sezonie )) Bardzo ją lubię, mam nadzieję, ze imienia nie pomyliłam bo ja z twarzami nie mam problemu ale z imionami i datami to już koszmarnie trudno u mnie
Monia81 10:00, 23 maj 2018

Iwonko, ależ czyściutko w ogrodzie, mam nadzieję, że pogoda w weekend się uda, toż to wielka uroczystość przed Wami pięknie buksy wyglądają po fryzjerze, masz rękę do cięcia buziaczki