Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Niepoprawny link
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Kasia_CS 08:38, 25 mar 2019

inka74 napisał(a)
Dziewczyny zobaczymy z tymi tulipanami co to będzie. Na razie już sporo ich wyszło z ziemi.

Weekend dosyć intensywny miałam. Niestety trochę mnie rodzina wysterowała i cóż, nie pojechałam na targi. Żałuję braku spotkania z dziewczynami. Z drugiej strony na ten miesiąc fundusze wyczerpane więc może lepiej
Pogoda piękna była. Taras obczyściłam i fotel już wystawiony. Kawka na tarasie zaliczona Udało się obczyścić prawie wszystkie tuje a przynajmniej te frontowe. 5 worków śmiecia zebrałam. Jak czyszczenie to i cięcie było. Po 6 latach w końcu prawie się wyrównała wysokość. Taki drobiazg a denerwował. Róże przycięte i odkopane a ma być w tygodniu na minusie. Może wytrzymają. Ogólnie jeszcze jeden weekend i ogród będzie gotowy do sezonu

Basia pisała, że targi porażka, więc nie żałuj Ja jak zerknęłam na wystawców, to szczere mówiąc nic mnie nie zainteresowało - chyba, że masz w planach architekturę ogrodową albo zatrudnienie jakiegos projektanta

Powiem Ci, że Twoje tujki śliczne równiutkie grubaski - robią wrażenie.
inka74 09:17, 25 mar 2019

sarenka napisał(a)
Iwona ,gdzie były targi w weekend?
w Nadarzynie. Green Days.
inka74 09:21, 25 mar 2019

Kasia_CS napisał(a)

Basia pisała, że targi porażka, więc nie żałuj Ja jak zerknęłam na wystawców, to szczere mówiąc nic mnie nie zainteresowało - chyba, że masz w planach architekturę ogrodową albo zatrudnienie jakiegos projektanta

Powiem Ci, że Twoje tujki śliczne równiutkie grubaski - robią wrażenie.
no właśnie też czytałam. Ja to bardziej chciałam z dziewczynami się spotkać. Nigdy czasu nie mam

Z tymi tujami to teraz jest tak, że płot przez prześwity widać. Strasznie ażurowe się stały. Przewiewu dostały to i chorować może nie będą. Nie wiem skąd tyle się tego zbiera.
mrokasia 09:32, 25 mar 2019

inka74 napisał(a)

Z tymi tujami to teraz jest tak, że płot przez prześwity widać. Strasznie ażurowe się stały. Przewiewu dostały to i chorować może nie będą. Nie wiem skąd tyle się tego zbiera.

Moje tuje też ażurowe , i doły się odsłoniły. Liczę na to, że może jak światło i powietrze się do środka dostaną to te tuje się trochę zagęszczą.

Zamiast czerwonych zrębków pod iryski może po prostu kora?
makadamia 09:44, 25 mar 2019

Jak zobaczyłam prognozę na sobotę, to od razu stwierdziłam że nie ma mowy - nie zmarnuję tego czasu na łażenie po halach Z tego co słyszę - niewielka strata

A powiedz mi, jak to jest z tymi tulipanami, które nie zakwitną w tym roku: zbierają siły i zakwitną w następnym, czy "już po nich" i od razu wykopać?
frezja 11:27, 25 mar 2019

Dobry krok ze zrębkami...bardzo dobry.
frezja 11:31, 25 mar 2019

makadamia napisał(a)
Jak zobaczyłam prognozę na sobotę, to od razu stwierdziłam że nie ma mowy - nie zmarnuję tego czasu na łażenie po halach Z tego co słyszę - niewielka strata

A powiedz mi, jak to jest z tymi tulipanami, które nie zakwitną w tym roku: zbierają siły i zakwitną w następnym, czy "już po nich" i od razu wykopać?

Może ja odpowiem w kwestii tulipanów. Iwona, może mieć inne doświadczenia.

Miałam sporo drobnych cebul i posadziłam je w takim rozsadniku, że może akurat..i po 2 latach niespodzianka, zabierają się do kwitnienia. Nie są to jakieś wielkie okazy, ale są w tym sezonie znalazłam jeszcze drobne wykopane cebulki, z którymi nie wiadomo co zrobić. Wsadziłam do donicy w zacisznym miejscu i sobie siedzą
Kasia_CS 12:01, 25 mar 2019

Ja nie lubię tych zrębków - zwłaszcza, że sąsiedzi je mają i przelatują mi prze ogrodzenie Ale ten kolor ogólnie dla mnie zbyt jaskrawy - popieram zmianę
Zana 12:05, 25 mar 2019

inka74 napisał(a)

Tak ładnie te tuje wyglądają, że aż sobie zacytuję
anbu 12:10, 25 mar 2019

Ale masz wszędzie czyściutko a tuje wyglądają jak żołnierze w szeregu