Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

zoja 06:33, 20 mar 2019

ale ladna! Swietny zakup
inka74 06:39, 20 mar 2019

Dla Sarenkowej Megi - wielkość obecna tulipanów. Nie bardzo chciałam po trawie chodzić bo rano przymrozek był więc na razie to, co udało mi się złapać.

Owalna z Exoticami dosyć zaawansowana

Frontowe: przy wejściu i kuchenna gonią. Na tej drugiej czosnki Gladiator mocno w górę poszły.

Słabo na różance ale tam późne odmiany papuzich o ile pamiętam. Za to szafirki szerokolistne podgoniły. Wsadziłam ich tu ponad 100 sztuk i nie bardzo to widać
Pod koło wróciła stara kula. Częściowo wymyta ale nadal nie świeci. Muszę dodać do niej normalną żarówkę na kablu.
inka74 06:46, 20 mar 2019

Z tyłu ładnie ubiegłoroczne tulipany powschodziły a czosnki się zagęściły.

Na tej rabacie ubiegłoroczne Margarity wyszły gęsto ale kwiatów raczej mało będzie.

Ostatnia rabata ze zdjęciem pod dereniem - tu ładnie już hiacynty wychodzą.
zoja 06:53, 20 mar 2019

Bedzie szal tulipanow pieknie sie zapowiada
inka74 06:57, 20 mar 2019

Zimna kula robi na razie za oświetlenie tarasu. Tuja aż prosi się o fryzjera. Mam ją z 6 lat w donicy i rośnie. Dziwne to.

Śnieżniki już powoli się pokazują

I iryski. Tu ich było tyle wsadzonych a efekt mizerny. Jeszcze poczekam bo nie wszystkie się rozwinęły.

Ciemiernik ładnie kwitnie
inka74 07:09, 20 mar 2019

Zojka większość mam tulipanów z poprzednich lat. Część nie była wykopana. Chciałam ekperyment zrobić i zobaczyć jak u mnie się zachowają. Widzę już, źe sporo zniknęło lub tylko listki pojedyńcze. Do części starych cebulek nowe dodałam. Tylko na 4 chyba z 9 rabat są tylko tulipany nowe. Zobaczymy co to z tego wyjdzie. Ogólnie jest tych cebulek z 1.8 -2 tys. Niby dużo ale tak z 1200 jest starych z 2 poprzednich lat. Nawet jak połowa zakwitnie będzie OK.
mikina34 10:56, 20 mar 2019

Ło mtulu, ależ tulipanowo u Ciebie, będzie szal jak się pokażą kwiaty
Te płyty na folii to rozumiem, że czekają na żwirek?
inka74 11:03, 20 mar 2019

Tak, płyty na ścieżce czekają na wypełniacz. Folia tymczasowo bay chwasty na ścieżce nie rosły. Miał być pierwotnie żwirek ale nie mogłam dobrać a potem wymyśliłam kostkę granitową bo tam dużo liści leci z wierzby i zza płotu i ze żwirku trudno by było sprzątnąć. Na razie nie mam weny aby się za temat zabrać porządnie. Bo do kostki to trzeba to wszystko zdjąć, wybrać, piasku z cementem podsypać, ekipę znaleźć która by chciała taki drobiazg zrobić i nie zgarnąć majątku.
mrokasia 11:12, 20 mar 2019

O, czuje się usatysfakcjonowana przewidywana ilością tulipanów, mam po co przyjeżdżać .
Żurawka bardzo ładna, fochy się jednak czasem przydają .

Iw, a Ty nie myślałaś o zwykłej kostce betonowej między te płyty? Bo Ty chyba wszędzie masz zwykłą??? I pod ławką też? Byłaby kontynuacja, łatwiej ją ułożyć no i taniej... .
Gosiek33 11:24, 20 mar 2019

Ożywczo się zrobiło. Zadołuj je w donicach, jak srebrne się zrobią to przeniesiesz na słońce. Ciekawe jak zachowały by się? Będziesz na targach?