Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

mrokasia 20:30, 17 kwi 2019

Iwonka, normalnie szał!!! Ja nie wiem jak Ty utrzymasz te kwiaty do naszego przyjazdu . Rób foty bo chyba tylko w taki sposób przyjdzie nam podziwiać ten festiwal .
Moje EE już w pełni kwitnienia, są cudne. Została jeszcze jedna kępa, ta sadzona niedawno. Też będą kwiaty tylko znacznie drobniejsze. Do kwitnienia zbierają się Flaming Flag na podokiennej .
jolanka 20:32, 17 kwi 2019

Kasia, ma chuchać, dmuchać i głaskać. I jeszcze parasole rozkładać.
Makusia 20:53, 17 kwi 2019

Też bym się podelektowala tym kwieciem
inka74 20:59, 17 kwi 2019

Dziewczyny, no nic nie poradzę, że te święta tak dziwnie wypadają akurat w porze kwitnienia owalnej w sumie na razie to dopiero jej połowa się rozwinęła, druga ta bardziej w cieniu schowana, nadal w pąkach. W ubiegłym roku jakoś tak bardziej harmonijnie się rozkładały. Te Flaming Purissima rano wyglądają jak lody śmietankowo-truskawkowe. I wiecie co jest śmieszne - ja jestem na 100% pewna, że pomiędzy nimi powinny być wsadzona inna odmiana, też jasnoróżowa ale taka bardziej "no name", bo tych nigdzie nie było i kupiłam na worki wersję wczesną. Tylko, że teraz nie jestem w stanie ich odróżnić od siebie. I bądź tu mądry człowieku.
SlonecznyOgrod 21:20, 17 kwi 2019

Jakbym miała tyle kwitnących tulipanów , szafirków i takie ładna widoczki tez by nie chciała nic robić tylko patrzeć... a tak , no to muszę zapierniczać i to ostro
U mnie tylko składziki na każdym kroku
Kasia_CS 21:26, 17 kwi 2019

inka74 napisał(a)
Mi się jakoś ostatnio nie chce pracować fizycznie. Wolę siedzieć z kawą w fotelu i delektować się widokami roślinek kwitnących

Ja dziś miałam taki przebłysk - a może się walnąć na kanapie w ogródku i poczytać książkę? Wygrało kancikowanie trawnika

A tulipany piękności! Nawet jeśli nie jestem zagorzałą fanką Flaming purissima to nie da się odmówić im uroku w masie
Magleska 21:34, 17 kwi 2019

Iwona .....ale pięknieeeeeee też bym siedziała i nic nie robiła -tylko podziwiała jest szał
Gruszka_na_w... 22:35, 17 kwi 2019

Cały rok czekałam na te tulipanowe widoczki u Ciebie. Przez najbliższe dni będę miała kolorystyczna ucztę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
asiak 07:07, 18 kwi 2019

Przy takich widoczkach, to tylko pić kawę i delektować się pięknem
Po prostu ślicznie
frezja 09:36, 18 kwi 2019

Pomyślałam, że masz urodziny i bukietem róż się chwalisz a tu..łany tulipanów. Musiałam obraz przybliżyć..te czerwone, jak róże. PIĘKNIEEE