Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

makadamia 14:39, 07 maj 2019

Ależ śliczny był ten irys!
No ale on bardzo mokro lubi.
No waham się, waham
malgol 15:25, 07 maj 2019

Piekna fotorelacja.Szkoda,że pogoda nie dopisała bo czuję ,że fotki okupione odmrożeniami dłoni
zawitka 08:21, 08 maj 2019

O byłaś u Danusi ja w przyszłym roku się wybiorę .Przyszłam od Gosi .Ogród do odnowy..ja też hoduję hortensje i je rozmnażam i już wiem na 100 procent że nie warto robić sadzonek inaczej ja ukorzeniać przez odkłady .inne sposoby to szkoda zachodu .Sadzonki przez odkłady są nawet po jednym roku sa mocne a jak przetrzymasz je do wiosny następnego roku mają piękne duże korzenie i są mocne .W czerwcu przygonam gałązki zagiętym drutem ale wcześniej robię mały dołek żeby ta przygięta gałązka była w lekkim dołku to woda z podlewania będzie w ni i lepiej się ukorzenią .To najlepszy sposób .Często z jednej odmiany mam kilka sadzonek.Powodzenia .
sarenka 09:51, 08 maj 2019

zawitka napisał(a)
O byłaś u Danusi ja w przyszłym roku się wybiorę .Przyszłam od Gosi .Ogród do odnowy..ja też hoduję hortensje i je rozmnażam i już wiem na 100 procent że nie warto robić sadzonek inaczej ja ukorzeniać przez odkłady .inne sposoby to szkoda zachodu .Sadzonki przez odkłady są nawet po jednym roku sa mocne a jak przetrzymasz je do wiosny następnego roku mają piękne duże korzenie i są mocne .W czerwcu przygonam gałązki zagiętym drutem ale wcześniej robię mały dołek żeby ta przygięta gałązka była w lekkim dołku to woda z podlewania będzie w ni i lepiej się ukorzenią .To najlepszy sposób .Często z jednej odmiany mam kilka sadzonek.Powodzenia .
Powiedz mi, to każda hortensje tak robisz? Mam tylko Limeligh i Sundae fraise i Annabelle ( akurat Annabelle to wiem,że da się tak). Patyczki dałam do słoików,ładnie listki dały,ale po miesiącu ponad listki zaczynają więdnąć
nicol21 16:36, 08 maj 2019

Piękne łany tulipanów. Ja uwielbiam te crown za kształt Miałam parę białych i żółtych - cudny kształt i kolor też.
nr jeden to exotic emperor, niezmiennie od paru lat
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
sarenka 17:18, 08 maj 2019

Iwonka, jak będziesz u siebie wykopywać tulipany to daj znać to ja u siebie też kilka dni później będę wykopywać.
Zastanawiam się jak u siebie posegregować kolorami czy odmianami te co mam- chyba zdjęcia porobie żeby potem patrzeć co wykopuje??
Kasia_CS 21:32, 08 maj 2019

Skrzat jest przeboski! KOlejne spojrzenie na ogród i znow inaczej wygląda piękna ta Anglia. Faktycznie mozaiki naprawdę zjawiskowe, przykuwają spojrzenie
SlonecznyOgrod 22:31, 08 maj 2019

O , fajną wycieczkę sobie zrobiłaś.
zawitka 07:43, 09 maj 2019

sarenka napisał(a)
Powiedz mi, to każda hortensje tak robisz? Mam tylko Limeligh i Sundae fraise i Annabelle ( akurat Annabelle to wiem,że da się tak). Patyczki dałam do słoików,ładnie listki dały,ale po miesiącu ponad listki zaczynają więdnąć

Tak każda roślina jest pewniejsza tą metodą a hortki to wszystkie miałam tylko 3 a teraz mam ze 30 i sprawdziłam .Czasami z jednej hortko mam 3 sztuki .nie są duże są małe ale każdy patyczek pięknie ukorzeniony i rośnie nie zal roboty i czasu.Muszę tylko pilnować żeby na przyciśniętej gałązce lezało sporo ziemi i żeby była wilgotna.Powodzenia .Ja w tym roku znowu ędę robić te odlłady to pokażę jak to robię
inka74 09:28, 09 maj 2019

Dziewczyny - jestem w strasznym niedoczasie. Przepraszam. Odpowiem za chwilkę. A teraz dla Megi wielkość sadzonek z Alm...r.