Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 10:17, 09 maj 2019

Kasia_CS napisał(a)
Skrzat jest przeboski! KOlejne spojrzenie na ogród i znow inaczej wygląda piękna ta Anglia. Faktycznie mozaiki naprawdę zjawiskowe, przykuwają spojrzenie
Danusia ma dar wyszukiwania dodatków. A mąż tak techniczny jak Witek to skarb.
inka74 10:17, 09 maj 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)
O , fajną wycieczkę sobie zrobiłaś.
w sumie 3 wycieczki były w weekend majowy ogrodowe
inka74 10:20, 09 maj 2019

sarenka napisał(a)
Dziękuję Ci za zdjęcie. Chyba ze względu na cenę to część roślin tam kupię
Ja tak robię - jak duże ilości czy rzadkie odmiany, których tu nie mam - przez net bo nawet po dodaniu przesyłki wychodzi taniej (nie zawsze ale mam w końcu to co chcę) - jak pojedyncze rośliny - najczęściej lokalnie kupuję w drodze powrotnej z pracy (niestety mam 3 ogrodnicze po drodze ;( )
inka74 10:22, 09 maj 2019

tulucy napisał(a)
Ja po tym zamówieniu chyba też będę rzeźbić. Bo to co Ci wczoraj napisałam, a to co kupiłam, to dwie prawie zupełnie inne listy
eee, przecież dużo miejsca jeszcze masz. Ja teraz już na skrzynie się następne szykuję zaraz przy bramie wjazdowej. Bo w ziemię aby coś wsadzić to muszę się czegoś pozbyć. A doniczek mi przybyło, oj nazbierało się od waszej wizyty sporo.
Gosiek33 10:25, 09 maj 2019

inka74 napisał(a)
Dziewczyny - jestem w strasznym niedoczasie. Przepraszam. Odpowiem za chwilkę. A teraz dla Megi wielkość sadzonek z Alm...r.

co to za roślinki?
inka74 10:28, 09 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
co to na pierwszym zdjeciu
w kartonie? Kocimiętka w odmianie Purrsian Blue i miskant - chyba Nippon lub Africa
lojalna_ 10:42, 09 maj 2019

inka74 napisał(a)
Nie było tak źle, Jola nas uratowała gorącym rosołem. Za to ja wczoraj się dorobiłam na swoim ogródku latając do późna. Niby wszystko mam porobione a jednak ciągle coś jest i wieczny tetris uprawiam. Na jednej rabacie miałam tylko zaledwie 1 roślinkę przesadzić a finalnie pół rabaty jest do wymiany ;(
Co śmieszniejsze - tę wymianę chyba tylko ja będę w stanie dostrzec )))

Mocne u mnie też tak oststnio było jeden bukszpan a potem lawina przesadzen ) u Danki wyjątkowo !!!

Twoje tulipany prześliczne . A Genie nie wyrzuvaj daj je jeszcze triche czasu może przyczyn było więcej niż jedną i się obudzi ))((
inka74 11:11, 09 maj 2019

Na razie Genie stoi, dostała zasilanie i zobaczymy. Ona normalnie jak zabiedzona jest. Może miejsce jest niedobre. Może na mało ma słońca. Nie wiem sama. Dam jej jeszcze rok na poprawę bo kwiaty odmiana ma cudne. Ale to kapryśna panna.
mrokasia 12:19, 09 maj 2019

Aaaa, to już rozumiem coś Ty wczoraj robiła, żeś się kataru dorobiła .
Ciekawa jestem tej kocimiętki, u siebie nie mogę mieć to chociaż u Ciebie sobie pooglądam.
Dobrze, że mi przypomniałaś o skrzyniach na rośliny. Muszę wymienić na większe skrzynie, które razem z kratkami tworzą przesłonę przy zakątku śmietnikowym - obecne są za małe dla roślin i za lekkie - silny wiatr już dwa razy mi przewrócił całość.
sarenka 13:33, 09 maj 2019

inka74 napisał(a)
EE i resztę na owalnej będę za tydzień już wykopywać. To pierwsze tulipany jakie mi kwitły. Nie wykopuję wszystkich na raz bo ja mam dużo późnych. U mnie nadal połowa ogrodu w tulipanach i jeszcze z 2 tygodnie pewnie będą. Ja nie czekam do przesuszenia liści. Posegreguj odmianami a nie kolorami. Dobrze opisz. Ja w ubiegłym roku kartki pogubiłam i mi się pomieszały ;(
niestety nie mam pojęcia jakie mam tulipany :/ z późnych takich najbardziej to mam takie co mają kwiaty jak karczoch
U mnie tylko czerwone przekwitlt, reszta się trzyma choć dziś wiatr silny. Te czerwone to jakąś starą odmiana i one są chyba też wczesne. Ogólnie to już ze 3 tyg chyba kwitną piękne są

Spróbuję rozszyfrować te co mam