Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 08:07, 23 cze 2019

Próbowałam zrobić kilka zdjęć przerobionej różanki. Wczoraj Jola dokupiła mi ostatnią roślinkę - jeżówkę vanilla puff i na razie zamknęłam temat przeróbek tej rabaty. Wstawiam to co udało się pstryknąć na szybko telefonem. Może wieczorem lepsze wyjdą.

Widok z tarasu z ulubionego fotela

I trochę bliżej
inka74 08:09, 23 cze 2019

inka74 08:11, 23 cze 2019

April napisał(a)
Ice Dance też mam i zdecydowanie jest mniej atrakcyjny tyle że zimozielone częściowo. A turzyca rzędowa u mnie nie jest zimozielona. Nad żurawką postaw parasolkę. Szybciej się pozbiera. Ja mam taki parasol plażowy którym sobie pomagam w takich sytuacjach.
ławkę jej na razie postawiłam. Cień robi
April 08:21, 23 cze 2019

Mając taki widok można odpoczywać na ulubionym fotelu
Gosiek33 11:42, 23 cze 2019

April napisał(a)
Anaphalis triplinervis, żurawka Dark Secret, Carex siderosticha-turzyca rzędowa
Uff udało mi się zidentyfikować trawkę Kupowana jedna sadzonka dwa lata temu w Wojsławicach, a teraz mam kilkanaście

uzupełnię o foty

Anaphalis triplinervis

żurawka Dark Secret

Carex siderosticha-turzyca rzędowa

Gosiek33 11:42, 23 cze 2019

inka74 napisał(a)

co to za krwiściąg?

Kupiłyśmy wczoraj odmianę Tanna, myślałam, że niuziutka będzie a czytam, że do 120 może wystrzelić!
Johanka77 12:06, 23 cze 2019

Fajny masz Iwonka widok z fotela! Romantyczny wręcz!

April bardzo dobry patent z tym parasolem ogrodowym! Tez mam gdzieś w piwnicy w mieszkaniu, muszę go wygrzebać

Turzyca rzędowa bardzo mi się podoba!
U mnie w prawdzie ID by nie wyparła, ale mam wieczny kłopot z Carex Fishers Form na podokiennej i tam by mi pasowała.
Ten FF bardzo długo jest brzydki i dopiero koło lipca się zbiera do kupy... nie polecam zdecydowanie...
inka74 12:10, 23 cze 2019

Ten to Little Angeles. Do 35 cm. Drugi wzięłam taki puchaty Alba ale tam gdzie chciałam nie pasuje. I trzeci metkę gdzieś posiadłam taki drobny do 70-90 cm. To z ZP. I fajne 2 jeżówki wzięłam - Double Scoop Cranberries i Raspberry. Jedna kwitnie. Kolor na zdjęciu przekłamany. Jest ciemniejsza. I taka malinowa.

Mam do wsadzenia 3 hortki i różę i powinnam dziś to zrobić ale boję się, że upał je zlikwiduje. Szkoda by było. I to bardzo.
April 16:52, 23 cze 2019

Ja bym sadziła. Zawsze w gruncie lepiej sobie poradzą niż w doniczkach.
Ja dziś dzieliłam hakone i obsadzałam przy tarasie. Posadziłam też dwie dalie i miskanta. Ma być niemal 40 stopni. Nie upilnowała bym w donicach
Kasia_CS 17:09, 23 cze 2019

Ja tez dzis postaram się powsadzać wszystko co mi Kwartecik kupiła w szkółce - narazie wsadziam wgłąb rabaty. Z samego rana tylko poszłam powsadzac Aprilkowe dary, które wieczorkiem zabezpieczylam na noc. Efektem mamusi zajętości bylo dwoje umorusanych w błocie dzieci