Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 23:14, 21 cze 2019

Helen napisał(a)

Iwonka, pięknie Ci wyszło. Asia ma fajne pomysły.
Asia ma zmysł projektowy. Warto to wykorzystać. I inne pomysły też warto przemyśleć. Nawet jak teraz nie do końca nam pasują to może kiedyś.
inka74 23:16, 21 cze 2019

jolanka napisał(a)
Zmiana super, to co nowego kupujesz?
już kupiłam i wsadziłam. Firletki, jeżówki, pysznogłówka i krwiściągi. Zdjęcia jutro bo nie dałam rady robić za dnia.
inka74 23:34, 21 cze 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Bardzo logiczne posunięcie. Te drobne falbanki na styku z trawnikiem z niczym nie korespondowały. Teraz obraz jest kompletny, a wnętrze się do tego dostosuje.
Piękne te bazaltowe płyty. Warte swojej ceny.
Haniu, w obu przypadkach się z tobą zgadzam. Ja jeszcze mam tak, że do niektórych zmian i decyzji muszę dojrzeć. Czasami to trwa godzinę, czasami tygodnie lub miesiące
Kasia_CS 23:49, 21 cze 2019

inka74 napisał(a)
Kasiu, zerknij na Darceya Brusella. On kolor ma identyczny. Piękny jest.

Miejsce to Zielona Kra..a. znasz je Niemki 29-32. Austinki chyba 54 zł. Sporo mają tylko to co mi się podoba to już akurat mam

aaa, myślałam, że w drodze do ZP to znaczy, że gdzieś już w tamtych okolicach wiesz, że mieszkam tak blisko a jeszcze nie byłam.. ech
inka74 23:49, 21 cze 2019

Ja dziś po odrobieniu obowiązków rodzinnych wyrwałam się na zakupy. Zależało mi na zakupie świdośliwy obelisk, dużej. I udało się. Nie wiem tylko czy się przyjmie bo miała zdrutowane korzenie w donicy. Jak drut wyjęłam to trochę korzeni straciła. Liczę, że mocna sztuka. Na jednym drzewku się nie skończyło i wróciłam jeszcze z pięknym, sztywnym krzaczkiem róży Księżniczki Aleksandry z Kent - może ten w końcu da radę. I jabłonką Adirondack do rozpięcia na płasko. I pysznogłówką i całym mnóstwem bylin i brakującymi 2 metalowymi kokoryczkami. Dzień uważam za udany bo byłam i u Schmitów i w ZP w drodze powrotnej.
Kilka zdjęć z ogrodu w Pechcinie zostawiam.
Jeziorko

Droga do ławeczki

Urokliwe ozdoby
inka74 23:53, 21 cze 2019

Kasia_CS 00:19, 22 cze 2019

A gdzie Aleksandra? U Schmitów własnie? Pięknie u nich...
Gosiek33 05:48, 22 cze 2019

Zazdaszczam Pęchcina
Czy dobrze widzę suszę? Mało wody w stawie?

Brukarskie roboty drogie, ale do dobrego materiału nie ma co żałować kasy za robociznę by efekt końcowy był dobry
Kasya 06:02, 22 cze 2019

Ja tez troszkę zazdroszczę
W Pechcinie zawsze pieknie
Pokaz te swidosliwy
Tez bym pewnie cos kupiła
inka74 07:27, 22 cze 2019

Usnęłam wczoraj wgrywając zdjęcia

Kasiu_CS - kupiłam u Szmitów. Mają oryginalne Austinki. Krzak piękny, zwarty i sztywny. Był po kwitnieniu ale na sztywnych pędach. Nie tak jak u mnie po 3 latach na leżąco-zwisających. Teraz go przycięłam. Zobaczymy, czy drugie kwitnienie zaliczy. Bardzo bym chciała.

Gosiu - nie wiem czy mało wody. Mi się sporo wydawało. Najfajniejsze było to, że tej świdośliwy nie było na sklepie i pojechałam Gatorem na teren szkółki. Rany, ile oni tam tego wszystkiego mają. I jaki ogromny teren. Jestem urzeczona. Jak będzie spotkanie ogrodowiskowe na 100% się jeszcze wybiorę.

Kasya - trudno się oprzeć jak się już tam jest. Dziękuję za info o rabacie. Dzięki temu droga była za free.