Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

mrokasia 18:24, 23 cze 2019

Ja podzieliłam dziś żurawkę od April ale wsadziłam do doniczek i postawiłam w cieniu. Chcą ją posadzić na słonecznym miejscu więc niech się ukorzenia w bardziej dogodnych warunkach.
agata19762 19:23, 23 cze 2019

Super zmiana
makadamia 11:45, 24 cze 2019

inka74 napisał(a)
Teraz chwilowo częściowo rozbabrane bo zmiany są. Niby kosmetyczne ale sporo czasu zabierają. I ciągle tam bałagan zostaje.

Za to wczoraj o 22-giej skończyłam przeróbkę tej rabaty - tak było

Asia Makadamia skutecznie zasiała ziarnko potrzeby zmian i po godzinie pracy było tak. Po następnych 15 minutach kształt się z prawej strony zmienił jeszcze nieznacznie.

A po następnych 4-5 godzinach kombinowania co, gdzie i jak, było tak.

I widok balkonowy z góry

Trochę poszłam na łatwiznę bo belek nie przesunęłam. Jeżeli będzie mnie widok drażnił - zmienię. Na razie sił i chęci i motywacji zabrakło. Do efektu końcowego daleko bo brakuje jeszcze roślin. I te co są to w dużej części albo rozsadzanie albo odratowywane przed ślimakami ale ogólny zamysł podoba mi się. Pewnie jeszcze kilka zmian zajdzie. Zobaczymy. W sumie ta rabata 4 raz jest poszerzana

Ja Cię!!!
Strach się odezwać normalnie
Ale efekt świetny, więc uff

I jeszcze Pęchcin w międzyczasie obskoczyłas - normalnie chyba na jakichś dopalaczach jedziesz
April 11:49, 24 cze 2019

Kasia_CS napisał(a)
Ja tez dzis postaram się powsadzać wszystko co mi Kwartecik kupiła w szkółce - narazie wsadziam wgłąb rabaty. Z samego rana tylko poszłam powsadzac Aprilkowe dary, które wieczorkiem zabezpieczylam na noc. Efektem mamusi zajętości bylo dwoje umorusanych w błocie dzieci

Pamiętaj: brudne dzieci=szczęśliwe dzieci
inka74 13:34, 24 cze 2019

April napisał(a)
Mając taki widok można odpoczywać na ulubionym fotelu
można, tylko ja sobie zawsze coś wynajdę do pracy
inka74 13:35, 24 cze 2019

Johanka77 napisał(a)
Fajny masz Iwonka widok z fotela! Romantyczny wręcz!

April bardzo dobry patent z tym parasolem ogrodowym! Tez mam gdzieś w piwnicy w mieszkaniu, muszę go wygrzebać

Turzyca rzędowa bardzo mi się podoba!
U mnie w prawdzie ID by nie wyparła, ale mam wieczny kłopot z Carex Fishers Form na podokiennej i tam by mi pasowała.
Ten FF bardzo długo jest brzydki i dopiero koło lipca się zbiera do kupy... nie polecam zdecydowanie...
Ta turzyca ma bardzo ładne szerokie listki. I do tego rośnie w zwartej kupce. U Joli szybko się rozrosła i świetnie wyglądała.
inka74 13:36, 24 cze 2019

April napisał(a)
Ja bym sadziła. Zawsze w gruncie lepiej sobie poradzą niż w doniczkach.
Ja dziś dzieliłam hakone i obsadzałam przy tarasie. Posadziłam też dwie dalie i miskanta. Ma być niemal 40 stopni. Nie upilnowała bym w donicach
wczoraj nie dałam rady. Za późno z imprezy rodzinnej wróciłam
inka74 13:39, 24 cze 2019

Kasia_CS napisał(a)
Ja tez dzis postaram się powsadzać wszystko co mi Kwartecik kupiła w szkółce - narazie wsadziam wgłąb rabaty. Z samego rana tylko poszłam powsadzac Aprilkowe dary, które wieczorkiem zabezpieczylam na noc. Efektem mamusi zajętości bylo dwoje umorusanych w błocie dzieci
Kasia, brud się zmyje. Najważniejsze aby były szczęśliwe a ty odrobinę tez czasu żebyś mogła wykroić dla siebie. Może to okropne ale bycie matką dwójki maluchów to ciężka praca. Ja się cieszę, że mój już trochę podrósł i potrafi sam sobie zagospodarować czas.
inka74 13:40, 24 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Ja podzieliłam dziś żurawkę od April ale wsadziłam do doniczek i postawiłam w cieniu. Chcą ją posadzić na słonecznym miejscu więc niech się ukorzenia w bardziej dogodnych warunkach.
U mnie jeszcze kilka roślin stoi za domem w doniczkach. Jedna róża się moczy, może nie zmarnieje ;(
inka74 13:41, 24 cze 2019

agata19762 napisał(a)
Super zmiana
Agatko, miałam opory choć mi brakowało tam miejsca. Teraz jest z lekka romantycznie i bardziej przestrzennie dopóki się nie rozrosną rośliny