Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Helen 15:00, 22 cze 2019

inka74 napisał(a)
już kupiłam i wsadziłam. Firletki, jeżówki, pysznogłówka i krwiściągi. Zdjęcia jutro bo nie dałam rady robić za dnia.

Iwonka, pokaż koniecznie z bliska, zwłaszcza krwiściągi.
inka74 23:32, 22 cze 2019

Megi dziękuję

Gosiu oj tak, warto. Piękny ogród.

Helen jutro zrobię zdjęcia bo dziś byłam w odwiedzinach u Joli April. To moja druga wizyta w jej ogrodzie. I za każdym razem coś innego zwraca moją uwagę. Cudne, klimatyczne miejsce z mega pracowitymi właścicielami. Jola, za rośliny się nie dziękuję więc jeszcze raz dziękuję za gościnę. Roślinki już posadzone i podzielone.
April 23:43, 22 cze 2019

Ty to jesteś pracowita. Już posadzone.
Ja padłam po waszym wyjściu. Za dużo chodzenia i nogi mnie już bolały. Za to teraz się obudziłam i spać nie mogę.
Cieszę się że jednak udało Ci się zajrzeć do mnie. I że się podobało mimo chaosu jaki jeszcze panuje.
inka74 00:42, 23 cze 2019

Posadzone bo nie można roślin zmarnować jak dane z dobrego serca a jeszcze takie ciekawe
JoannA 00:43, 23 cze 2019

inka74 napisał(a)
Posadzone bo nie można roślin zmarnować jak dane z dobrego serca a jeszcze takie ciekawe

A co ciekawego posadziłaś?
April 00:46, 23 cze 2019

Nic nadzwyczajnego nie dawałam. Jak coś się nie przyjmie bo gorąco to spróbujemy jeszcze raz. Więc bez nerwów
inka74 07:31, 23 cze 2019

Bardzo fajny przetacznik niski, o srebrzystych listkach, taki zadarniający dostałam. Do tego anafalis taki zwarty - to trójnerwowy? I jedno liściaste "cosik" bo nazwa umknęła. O szerokich listkach z białymi końcami. I 2 wspaniałe ciemne żurawki. Ogromne. Sadzonek z przetacznika i cosika mi po 5 wyszło. Mam nadzieję, że się przyjmą bo szaber zrobiłyśmy u Joli straszny. Z 10 bab było i każda wyszła z koszem doniczek. A po jej ogrodzie nic nie widać. Jednak co duży ogród to dużo więcej możliwości. I pracy niestety.
April 07:43, 23 cze 2019

Anaphalis triplinervis, żurawka Dark Secret, Carex siderosticha-turzyca rzędowa
Uff udało mi się zidentyfikować trawkę Kupowana jedna sadzonka dwa lata temu w Wojsławicach, a teraz mam kilkanaście
inka74 07:56, 23 cze 2019

O widzisz!!! Wiedziałam, że to jakiś carex i gdzieś już go widziałam i mi się podobał. Mam niecny plan wymiany Ice dance na niego.
Wyglądają razem tak

A przetacznik trochę zmarnowany podziałem

Żurawka potwór na zdjęciu jest mało widoczna bo już lampa święci i do 10-tej w słońcu jest.
April 08:06, 23 cze 2019

Ice Dance też mam i zdecydowanie jest mniej atrakcyjny tyle że zimozielone częściowo. A turzyca rzędowa u mnie nie jest zimozielona. Nad żurawką postaw parasolkę. Szybciej się pozbiera. Ja mam taki parasol plażowy którym sobie pomagam w takich sytuacjach.