Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 15:04, 12 lip 2019

Poppy napisał(a)

Podejrzewam, ze lot z pl tanszy niz moja ew podroz pociagiem
w to nie wątpię. Podróż 20 minutowa z Doncaster do Yorku w jedną stronę - 19 funtów. Podmiejskim pociągiem. U mnie za coś takiego płacę 7 zł...
inka74 15:13, 12 lip 2019

April napisał(a)
Ja też się ciągle próbuję gdzieś wyrwać i ciągle coś staje na przeszkodzie. Ale w grupie faktycznie byłoby raźniej i byłby kto motywować.
Ja chyba piąty rok jak jadę do Europa-Rosarium do Berlina. Przecież blisko. I co? Wieczne przeszkody
8 godzin samochodem pokazuje, bak paliwa z kawałkiem w jedną stronę. Jakby się w 4 osoby zebrać i cena byłaby znośna i wesoło by mogło być. 830 km, można zrobić przystanek przed Poznaniem w naszym lokalnym Rosarium. Temat jest ogólnie do ogarnięcia przez weekend lub tak zrobić 3 dni z zahaczeniem o Berlin na przykład ))
inka74 15:18, 12 lip 2019

Anda napisał(a)

Europa Rosarium w czerwcu 2020? Ma ktos ochote?
Ewa, ty wiesz, że u mnie krótka piłka w temacie, ja jestem za, Jolę jak namówię to już w ogóle nie ma problemu. Ewcia, gdyby nie sama wiesz co to nie byłoby zmiany w naszych tematach ;( strasznie żałuję, że na razie się nie udało. Ja jakoś nie lubię siedzieć na czterech literach, ciągle mnie gdzieś nosi. Czego mój eM nie może zrozumieć bo on strasznie stacjonarny i bardzo nieogrodowy.
Anda 16:02, 12 lip 2019

inka74 napisał(a)
Ewa, ty wiesz, że u mnie krótka piłka w temacie, ja jestem za, Jolę jak namówię to już w ogóle nie ma problemu. Ewcia, gdyby nie sama wiesz co to nie byłoby zmiany w naszych tematach ;( strasznie żałuję, że na razie się nie udało. Ja jakoś nie lubię siedzieć na czterech literach, ciągle mnie gdzieś nosi. Czego mój eM nie może zrozumieć bo on strasznie stacjonarny i bardzo nieogrodowy.

Ja bym mogla dojechac pociagiem. Jesli odpowiednio wczesniej sie umowimy to moge wszystko tak ustawic, ze dam rade Tak na 86%
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 16:12, 12 lip 2019

Jakby się dało dopasować, to może mi się uda nocleg załatwić u nas, ale 2 godziny do Berlina... teraz tak nocowaliśmy.
Kasya 17:45, 12 lip 2019

Anda napisał(a)

Europa Rosarium w czerwcu 2020? Ma ktos ochote?

Ja chętnie jakby mnie ktoś samochodem zabrał bo mój się w dalsze trasy nie nadaje
inka74 18:01, 12 lip 2019

no to mamy już 4 osoby chętne bo rozumiem Lucy, że ty też byś była chętna przy wersji samochodowej. mój samochód może najbardziej ekonomiczny nie jest ale wygodny. Tylko pamiętajcie, że to plany na czerwiec następnego roku
April 18:06, 12 lip 2019

Ja bardzo chętna, ale zwykle jeżdżę w duecie. Ze dwie osoby do auta jeszcze można nam dobić. To plany, a jak wyjdzie. Ale od czegoś trzeba zacząć. Można na dwa autka pojechać.
Anda 18:44, 12 lip 2019

Gdybyście jechały do Berlina jeszcze, to tam jest przecież Akademia Ogrodnicza ze szkółką. I ogród Foerstera. I jeszcze parę innych rzeczy Jakbyście miały miejsce to może bym sie tam jeszcze z Wami zabrała
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 23:14, 12 lip 2019

ale fajne plany się szykują - ja tak dalekosiężnie nie mogę się zdeklarować, bo chcę urlop z rodzinką na czerwiec przyszlego roku ustawić, ale jakby była opcja bliżej tego terminu to biorę pod rozwagę dołączenie do ekipy