Moze mam za malo jednorocznych. I ciagle zapominam,gdzie powinny byc ubiegloroczne tulipany Chyba faktycznie, zainwestuje w sadzarke, ale lubie wlasnie odkrywkowo, bo latwiej posadzic je w kupie Duzo zostawilas tulipanow na ten rok w gruncie, czy wiekszosc wykopalas?
Ja pomysle o tulipanach we wrzesniu,chociaz wszedzie sa juz przedsprzedaze! Ale sie buntuje, lato jest na milosc boska, nie chce myslec o jesiennym sadzeniu
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
ja ma je w 3 miejscach. Jak chcesz kupić sadzarkę to taką lepszą jakościowo. Ja mam firmy na G. Polecam. Poprzednie dwie marketowe po pół sezonu wyrzucałam na mojej glinie. Na razie tulipany to odległy temat dla mnie
cieszę się że się pomysł spodobał. Taka trochę inna jest.
A ty wiesz, że brakuje mi zdjęć twojego ogrodu. Odzywać się nie odzywałam ale podglądałam bezczelnie. A teraz pusto tak...
do półkola zagospodarowałam pozostałości kostki z rozebranych obrzeży. więc też kosztów nie było
Kratka to dostęp do zbiornika z deszczówki z części dachu.
A nie wiem Nie mam czasu na robienie zdjęć, wstawianie, odpisywanie, bo codziennie kilka godzin zajmuje mi podlewanie. Wylewam na ogród hektolitry wody. Nie mam nawadniania, a ostatni porządny deszcz był u mnie na początku maja. Wczorajszego za porządny nie uważam, bo gleba lekko wilgotna jedynie na jakieś max 5 cm. A poniżej - skała. Wiem, bo dzisiaj darń ściągałam (pod nieobecność męża poszerzam rabatę
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
mój ogród dużo mniejszy a jak chcę go dobrze podlać to 1,5 do 2 godzin mi to zajmuje. Jest sucho. Ostatnio taki pył mi się zrobił na powierzchni. Rozumiem brak czasu bo nawet same podglądanie zajmuje min. Godzinę a często tyle nie mam.