Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Anda 18:04, 22 sie 2019

April napisał(a)

Ciekawa roślina, mydleniec, dostępna i niedroga...
Anda, dziękuję, do rozważenia. I owoce i kwiaty interesujące.

Na żywo widziałam je jako bezodmianowe, szerokie drzewo i gdybym miała większy ogród, to już bym ją miała

(Iwonko, zaraz tą fotkę wyrzucę, sorry)

Ta "Fastigiata" przez to rzuciła mi się w oczy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 18:19, 22 sie 2019

Tylko właśnie doczytałam że wymagają dużo światła. Ups, problem zatem. Na inne stanowisko niż to które planuję
inka74 18:19, 22 sie 2019

Ewa nie wyrzucaj. Przyda się
Anda 18:57, 22 sie 2019

No rzeczywiście, półcienia nie lubią.

Ok, to nie wyrzucam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 19:03, 22 sie 2019

April napisał(a)
Słuchajcie, oglądam te informacje tragiczne z Tatr i w głowie się nie mieści co tam się stało
Ogromna tragedia, której można było uniknąć. Ludzie nie mają szacunku dla przyrody. Nie patrzą na prognozy, nie są prawidłowo przygotowani. Giewont nie jest ścieżką krajoznawczą. To trudna trasa. Tyle się o tym trąbi. A branie małego dziecka na takie wejście w dowolnych warunkach to już skrajna głupota. We mnie miesza się smutek ze złością.
Anda 19:08, 22 sie 2019

inka74 napisał(a)
Ogromna tragedia, której można było uniknąć. Ludzie nie mają szacunku dla przyrody. Nie patrzą na prognozy, nie są prawidłowo przygotowani. Giewont nie jest ścieżką krajoznawczą. To trudna trasa. Tyle się o tym trąbi. A branie małego dziecka na takie wejście w dowolnych warunkach to już skrajna głupota. We mnie miesza się smutek ze złością.

Właśnie doczytałam o co chodzi. Masz rację, niesamowita tragedia.
U nas meldunki z Alp też niewesołe. Co chwila turyści przeliczają się z własnymi siłami i umierają na szlakach. Teraz jak tam byliśmy to sama widziałam, że niektórzy kompletnie nieprzygotowani wchodzą na szlaki.
inka74 19:38, 22 sie 2019

Jola a może wersja nieszczepiona carnivala... Cena tylko powala.
April 19:40, 22 sie 2019

Rety, zamieszkałaś już w szkółce?

Ok, wyduś to, jaka cena?
April 19:43, 22 sie 2019

Niesamowicie się zakręciłam na te judaszowce purpurowe. Przecież jak obsadzę na około anabelkami to podbiję kolor. Albo dereniami ciętymi tak by tworzyły platformę z której wyłania się bordo... Coś mi chodzi intensywnie po głowie ale jeszcze nie umiem sprecyzować
jolanka 19:46, 22 sie 2019

Ten mydleniem nawet mi się podoba, nie znałam go. Słońce lubi to u mnie jak znalazł Poczytam o nim,

Ja trochę kiedyś chodziłam po górach i wiem, ze mnóstwa wakacyjnych turystów nie powinno w ogóle się wpuszczać na szlaki. To, ze źle przygotowani to jedno a już sprawdzanie prognozy czy natychmiastowe schodzenie przy zmianie pogody to po prostu do głowy im nie przychodzi.
Ale fakt jest faktem, ze tak załamanie przychodzi naprawdę nagle. Niesamowita tragedia spotkała tych ludzi. Coś ostatnio za dużo złego dzieje się wokół nas, niestety