Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

mrokasia 17:05, 22 sie 2019

inka74 napisał(a)
Megi, ja po drodze z pracy mam za dużo ogrodniczych

Boszszsz, jak ja Ci zazdroszczę!!!
U mnie w okolicy bida z nędzą...
Jak byłam z Grąbczewskich - mega wybór. Tylko cena za ewentualny transport mnie załamała i wykluczyła Grąbczewskich jak źródło czegokolwiek co mi nie wejdzie do samochodu...
inka74 17:12, 22 sie 2019

April napisał(a)

No rozbrajasz mnie... Kolejne drzewa.

Jak jeździsz to zwróć uwagę czy nie ma gdzieś Esk Sunset i na jakiej wysokości szczepiony. Potrzebuję posadzić za różanką.

Esk był na 100% w AF tak na 160-180 cm szczepiony, chyba. Zadzwoń do nich. Wiem, bo patrzyłam na niego a jak nie tam to jeszcze w jednym miejscu mi chodzi po głowie, że był.

Drzewo będzie jeszcze jedno ))
inka74 17:14, 22 sie 2019

mrokasia napisał(a)

Boszszsz, jak ja Ci zazdroszczę!!!
U mnie w okolicy bida z nędzą...
Jak byłam z Grąbczewskich - mega wybór. Tylko cena za ewentualny transport mnie załamała i wykluczyła Grąbczewskich jak źródło czegokolwiek co mi nie wejdzie do samochodu...
eee, do twojego samochodu to dużo rzeczy da się upchnąć, do mojego też tylko korzenie nie mogą być większe jak miejsce na nogi
April 17:17, 22 sie 2019

To za wysoko szczepiony...
Był u SZmita na 100 cm i się zastanawiałam.... na błędas normalnie. Ja chcę żeby od dołu zasłaniał ewentualnego sąsiada... Nota bene nie wiem czy kiedykolwiek będzie tam jakiś sąsiad. Ale drzewo może już rosnąć. Nie?

Swoją drogą znów się muszę do AF wybrać, spodobało mi się.
mrokasia 17:23, 22 sie 2019

inka74 napisał(a)
eee, do twojego samochodu to dużo rzeczy da się upchnąć, do mojego też tylko korzenie nie mogą być większe jak miejsce na nogi

No właśnie kurka nie bardzo. Drzwi bagażnika otwierają się na bok i nie da rady jechać z wystającym zielonym i półotwartym bagażnikiem. Wszystko powyżej 1,5m ciężko upchnąć...
inka74 17:29, 22 sie 2019

Jola przy okazji możesz do mnie wpaść na kawę a nie jak ostatnio na stojący

Mrokasia, jak korona mała to oknem wyjdzie. od d..y strony je pchasz na skos nie zapomnę jak z jabłonką jechałam tą płaczącą )) cyrk
April 17:35, 22 sie 2019

Ostatnio się śpieszyłam. Tyle ogrodniczych wtedy obleciałyśmy że już nie było czasu na nic. A kawy nie pijam. Ja jak zwierze, wystarczy woda
Anda 17:38, 22 sie 2019

Ładna brzoza, śliczne ma liście

Apropos dyskusji o wąskim drzewie dla April. Ostatnio widziałam w katalogu ładne drzewo Koelreuteria paniculata 'Fastigiata'.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
April 17:38, 22 sie 2019

Słuchajcie, oglądam te informacje tragiczne z Tatr i w głowie się nie mieści co tam się stało
April 17:52, 22 sie 2019

Anda napisał(a)
Ładna brzoza, śliczne ma liście

Apropos dyskusji o wąskim drzewie dla April. Ostatnio widziałam w katalogu ładne drzewo Koelreuteria paniculata 'Fastigiata'.

Ciekawa roślina, mydleniec, dostępna i niedroga...
Anda, dziękuję, do rozważenia. I owoce i kwiaty interesujące.