Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

tulucy 08:43, 31 sie 2019

Iwonka, szykuj się m wczoraj usłyszał o drzewach na pniu i nie zaprotestował - mam świadka, przy MroKasi to było muszę coś znaleźć. A jak zrobię zdjęcia, to będzie planowanie nasadzeń dla tego paska wąskiego.
inka74 17:37, 31 sie 2019

Anda napisał(a)
Z tulipanów przestawiam się na narcyzy i "dzikie" cebulki Suchość letnia źle wpływa u mnie na cebulki. Negrity na wschodniej rabacie u mnie zanikły. Na zachodniej jeszcze są. Zobaczymy, jak długo. Narcyzy Thalia też suchości nie lubią i ich ilość się zmniejszyła, ale te będę dosadzać, bo je lubię.
patrzę na ogród i płakać mi się chce. Wszystko suche na froncie. Zamówienie na cebulki zrobiłam ale 2 razy mniejsze niż w ubiegłym roku. Nie będzie co oglądać na wiosnę
inka74 17:44, 31 sie 2019

sarenka napisał(a)
No właśnie ja chciałam na rabaty przy domu tulipany, ale muszę poszukać które są wczesne a które późne no i żeby były białe, różowe, fioletowe czy czarne

z przykrością stwierdzam, że dopiero grupa ok. 30 sztuk kwitnących tulipanów na niezbyt dużej powierzchni daje jakiś efekt a dobieranie miksów kolorystycznych kwitnących w jednym czasie jest mega trudne. U mnie często się rozmijają o kilka dni mimo prób doboru wczesnych z wczesnymi i takiego efektu wow nie ma.
Przy drobnych cebulkach to już w setki trzeba iść dla plamy koloru
inka74 17:47, 31 sie 2019

Makusia napisał(a)
Iwonko starałam się śledzić Twój wątek- już niestety połowy tego, co przeczytałam, a później oglądałam nie pamiętam, ale wiem, że masz cudną ścieżkę własnymi rękami zrobioną, i ta część ogrodu jest nie do poznania. Super!
Makusia, uaktualnię wizytówkę to będzie wszystko w jednym miejscu. Tak, ta część teraz mi się bardzo podoba. I jest tam cień. Rośliny nie wegetują.
inka74 17:48, 31 sie 2019

Kasia_CS napisał(a)
Czosnki purple Sensation są już w B czy L? Bo ostatnio rzadko bywam w sklepach.. praca-dom-dzieci obecnie.. ale w sobotę kupiłam candy Prince. One miałyby szansę być fajne w trio z salmonami i mysticami może nawet wypróbuję takie zestawienie zrobić? Tylko ja nie mam salmonów a upstary.
Kasiu tych nie kupowałam, chyba. W B na inne zwróciłam uwagę
inka74 17:49, 31 sie 2019

galgAsia napisał(a)
W L...u nie ma jeszcze nic. W LM widziałam cebule, czosnki są
ja jakoś w LM nie kupuję cebul zbyt wiele. Drogie były poprzednio.
inka74 17:50, 31 sie 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Tydzień temu obkupiłam się w czosnki w B...
u mnie już ich nie ma. Dobrze że na pierwszą partię trafiłam
inka74 17:54, 31 sie 2019

Kasya napisał(a)

Musisz zrobic znowu spotkanie bo tyle zrobiłaś ze ogrodu juz nie poznamy
Te rozchodniki dla mnie trzymasz ? /upewniam się tylko /
Kasiu, na razie nie mam jak i kiedy i nie ma co oglądać. Temperatury dają się roślinom we znaki a ja nie mam kiedy lać wodę rano i wieczorem.
Rozchodniki mam. Liczę, że dotrzymają do soboty i że nie będzie upału bo ja od 8 będę w rozjazdach z nimi
inka74 17:57, 31 sie 2019

tulucy napisał(a)
Iwonka, szykuj się m wczoraj usłyszał o drzewach na pniu i nie zaprotestował - mam świadka, przy MroKasi to było muszę coś znaleźć. A jak zrobię zdjęcia, to będzie planowanie nasadzeń dla tego paska wąskiego.
Lucy, nie wiem dlaczego ale mi u ciebie pasują graby Columnaris Nana mały i ładny 4 metry wys. I do 1,5 m szerokości. Idealny na szpalerek lizaczek
tulucy 21:49, 31 sie 2019

A gdzie je można zobaczyć???