Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

OlgaKol 13:20, 18 wrz 2016

Ciekawy artykuł - muszę pobrać sobie tą fotkę

Śliczne astry U mnie w tym roku nędza z powodu suszy. Nawet dzisiaj nie pada - a podobno miało w całym kraju
Sebek 16:01, 18 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Ciekawe...

Jak to czytam to siem zastanawiam czy sam niedoboru magnezu, bo jakiś ostatnio wysuszony jestem
inka74 19:36, 18 wrz 2016

Olga więcej w tym katalogu takich ciekawostek

Sebek może podlać cię trzeba jakąś gnojóweczką na wzmocnienie
A ty przypadkiem nie schniesz od tych nieustannych podróży? chociaż kiedy jak nie teraz.
Zagajanka 21:19, 18 wrz 2016

Bardzo ładna ta Royal Kopenhagen, az szkoda ze nie popularna i ze malo gdzie mozna ja dostac
jolanka 21:32, 18 wrz 2016

Ciekawy artykuł, ale nie sposób tam metodycznie przypatrywać sie wszystkiemu w ogrodzie

Fajne odmiany róż wymieniacie z Janką Chcę wiosna dokupić kilka jako uzupełnienie moich - na szczęście nie pojechałam do Skierniewic bo na pewno kupiłabym jakieś "Ładne" a tak, zaplanuję na spokojnie.
Chopiny mam dwie i żadna nie chorowała - Janka pisała, że u niej mączniaka łapała Nawet nieszczególnie je podlewałam Goethe natomiast nie ma ochoty na powtórne kwitnienie
Pokazałam dzisiaj u siebie moje litery: S i U
inka74 22:06, 18 wrz 2016

No ładna jest skubana i przez to nie mogę się zdecydować gdzie ją dać. Różną wysokość sklepy u nas podają. Polskie strony - Jedni 100 a inni nawet 150 cm. No jest to znacząca różnica. A na stronie Poulsena 40-60 cm. Chyba producentowi bardziej uwierzę. Na O tylko 2 osoby ją pokazały, podejdę i podpytam.
Anda 22:11, 18 wrz 2016

Iwonko, niemieckie strony i HMF podaja do ok. 150, szer. ok. 80-90. Tutaj jedna forumka sie wypowiada http://www.schmid-gartenpflanzen.de/forum/index.php/t/3376/0/
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 22:12, 18 wrz 2016

jolanka napisał(a)
Ciekawy artykuł, ale nie sposób tam metodycznie przypatrywać sie wszystkiemu w ogrodzie

Fajne odmiany róż wymieniacie z Janką Chcę wiosna dokupić kilka jako uzupełnienie moich - na szczęście nie pojechałam do Skierniewic bo na pewno kupiłabym jakieś "Ładne" a tak, zaplanuję na spokojnie.
Chopiny mam dwie i żadna nie chorowała - Janka pisała, że u niej mączniaka łapała Nawet nieszczególnie je podlewałam Goethe natomiast nie ma ochoty na powtórne kwitnienie
Pokazałam dzisiaj u siebie moje litery: S i U

Zaraz do ciebie biegnę, już rano byłam z nadzieją na więcej ale czas jak widzę też ci się kurczy. Ja na razie pass, jeszcze Jude the Obscure chcę kupić i Madame Boll ale chyba na wiosnę. Jeszcze miejscówkę muszę im przemyśleć.

Ja też nie pojechałam choć mnie bardzo korciło. Ale w tym miesiącu już koniec wydatków.
inka74 22:29, 18 wrz 2016

Anda napisał(a)
Iwonko, niemieckie strony i HMF podaja do ok. 150, szer. ok. 80-90. Tutaj jedna forumka sie wypowiada http://www.schmid-gartenpflanzen.de/forum/index.php/t/3376/0/

??? No to zgłupiałam. A tu produdentowi czyżby 1 uciekło przed wzrostem?
http://www.poulsenroser.com/assortment/rose-collections/hybrid-tea-poulsen/remember.aspx

Na 40 cm to ona mi nie wygląda bardziej na 100 docelowo. Teraz ma ok 55-60 cm. Głupieję. Idę do dziewczyn u nas się pytać.
jolanka 22:35, 18 wrz 2016

dziewczyny ta róża na pewno powinna mieć 1- 1,5 metra