Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Anda 08:47, 11 wrz 2016

Róża z krwawnikiem tworzy śliczny duet. Bardzo lubię te kolory. Ciekawa jestem, jak Heathcliff Ci się będzie sprawował Jeżówki piękne. Poranne widoczki bardzo mi się podobają
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 08:50, 11 wrz 2016

Royal Copenhagen nadal kwitnie

Pachnąca i zmienna NN (ma 4 lata i totalnie opanowała rabatę, ponad 140 cm wzrostu i ciągle nowe pąki, szkoda że na raz nie kwitną) i Bernstein

MW ma znów nasę pączków a ścięta do prawie zera pomarańczowa na pniu wypuściła metrową łodygę i kwiat w innym niż na wiosnę,mniej intensywnym kolorze. Chyba jednak się pozbędę tego nabytku. Jak przemarźnie po prostu nie będę płakać.
OlgaKol 09:00, 11 wrz 2016

Piękne widoki
Zapewne potrafią zregenerować po wczorajszym wysiłku - na dodatek upał nie pomagał.
Twój mąż chociaż liczy się z roślinkami - mój w tym roku złamał mi żółtą magnolię (moje oczko w głowie - hodowana od pestki, jeszcze nie kwitła i wygląda na to, że długo nie zakwitnie) Na dodatek stratował jedną żurawkę - stawiając na nie nogę od drabiny.

Co do kapci - mam to samo. Przerzuciłam się na basenowe i już mokra trawa mnie nie ogranicza
Pozdawiam i życzę udanej niedzieli
Anda 09:01, 11 wrz 2016

Śliczne róże Twoja Royal Kopenhagen jaka różowa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 09:11, 11 wrz 2016

Anda napisał(a)
Róża z krwawnikiem tworzy śliczny duet. Bardzo lubię te kolory. Ciekawa jestem, jak Heathcliff Ci się będzie sprawował Jeżówki piękne. Poranne widoczki bardzo mi się podobają

Witaj Ewcia przy porannej niedzielnej kawie, mojej już drugiej bo nie chce mi się ruszyć z tarasu .

Też jestem ciekawa tej róży, kwiat i kolor ma bardzo ładny, pachnie choć nie każdego dnia. Jak kupowałam - zapach z 20 cm można było poczuć, wczoraj ledwo, ledwo. Chcę jeszcze do niego dokupić Ascot albo Benjamina Britten. Muszę jeszcze o obu więcej poczytać zanim zdecyduje. Obok na kratce będzie Crown Princess Margareta - będę starała się ją jak mini climber prowadzić. Zobaczymy może już w następnym roku co z tego wyjdzie
Anda 09:20, 11 wrz 2016

inka74 napisał(a)

Witaj Ewcia przy porannej niedzielnej kawie, mojej już drugiej bo nie chce mi się ruszyć z tarasu .

Też jestem ciekawa tej róży, kwiat i kolor ma bardzo ładny, pachnie choć nie każdego dnia. Jak kupowałam - zapach z 20 cm można było poczuć, wczoraj ledwo, ledwo. Chcę jeszcze do niego dokupić Ascot albo Benjamina Britten. Muszę jeszcze o obu więcej poczytać zanim zdecyduje. Obok na kratce będzie Crown Princess Margareta - będę starała się ją jak mini climber prowadzić. Zobaczymy może już w następnym roku co z tego wyjdzie

Benjamin ma trudny kolor. Miałam go i wydałam, bo mi kolorystycznie nie pasował. To taki czerwony, czasem z nutka maliny i lekkim dodatkiem pomarańczu. Trudno mi go opisać
inka74 09:27, 11 wrz 2016

Swany z Eze Palace wygląda nieźle. Eze biedna w poprzednim gąszczu zmarniała. Mam nadzięję, że odbije. Swany na te długie pędy dam chyba z tyłu kratkę. Na razie jej nie ruszam. Vertigo jest za duża do mnie. W tym miejscu pochłonęła prawie wszystko. Dobrze, że tylko jednoroczna w naszym klimacie.

A to już część sportowa
omelka1 10:21, 11 wrz 2016

Nie dziwię się że to już druga kawa.Grzechem byłoby nie podziwiać takich widoków.
Co do Vertigo faktycznie potrzebuje dużo miejsca ale jest piękna jak dla mnie.
inka74 11:06, 11 wrz 2016

Wrzuciłam ostatnie zdjęcia i mi telefon padł - to najpierw odpowiadam

Olga - Klapki takie basenowe mam ale nie lubię w nich chodzić bo mi się nogi przyklejają . Ja bez skarpetek po domu chodzę w skórzanych góralach jak stara babcia ale uwielbiam je. Mój eM to bardziej z lenistwa i braku miejsca nie tyka. Kabelkiem mnie też uraczył na siłę bo nie prosiłam a dlatego, że chciał światło na skróty pociągnąć do domku i żebym za mocno nie krzyczała dostałam kabel do fontanny. To trochę skomplikowane U mnie ciasno pod płotem, trzeba się przeciskać. A jak ostatnio zniszczył mi rośliny myjąc kostkę to prawie do separacji doszło a przez tydzień drażliwie było. Więc się nie tyka i nie wtrąca do ogrodu w ogóle. Ma to swoje wady i zalety. To o co proszę bo potrzebuję - leży i czeka na zmiłowanie. Patrz pergola od roku czekająca do zmontowania. Aż w końcu sąsiada poproszę, może głupio mu się zrobi.

Ewcia no RC jasny róż u mnie a nie biel jak w opisach. Ale pięknie pachnie. BB właśnie z powodu tego koloru mnie ciągnie. Boję się, że Heatcliff z Ascot stworzy zbyt jednorodną plamę kolorystyczną bo obie to maliny.

Agatko potwierdzam jest piękna vertigo ale u mnie tu akurat nie ma tyle miejsca na nią. Zaburzyła mi koncepcję przy domu w skrzynce bardzo by pasowała ale tam akurat rosnąć nie chce. Za dużo słońca, za mało wody. A ogólnie to witam u mnie fajny masz ogród, zostawiłam go sobie na wieczór na oglądactwo

Dziewczyny buziaki przesyłam i lecę dalej kopać zdjęcia wieczorem. Stanowczo jak na nie patrzę to utwierdzam się w przekonaniu, że muszę dobry aparat kupić, połowa kolorów i światła mi ucieka ;(
OlgaKol 12:06, 11 wrz 2016

Powiem Ci Iwona, że ta Vertigo mi się bardzo podoba u Ciebie
Teraz żałuję, że nie kupiłam takiej wiosną - cena mnie odstraszyła - 45 PLN - jak na roślinę jednoroczną to gruba przesada. w przyszłym roku muszę się za nią rozejrzeć.

Miłego kopania

Ja dziś pracuję umysłowo - w przyszłym tygodniu znów wyjeżdżam do Hiszpanii - tym razem służbowo. Muszę przygotować prezentację - a w pracy nie ma czasu.