Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Mala_Mi 10:31, 21 maj 2012

To ja dopiszę tylko, że fajnei było spotkać i poznać maniaka nie tylko ogródkowego, ale i tatrzańskiego .. Szkoda, że nie poznałyśmy siewcześneij jak gazdowałam na polu namiotowym w M.Oku Miałabyś świetną bazę wypadową w góry ... I wstyd się przyznać, ale nigdy nie byłam w kopalni soli
ell 11:41, 21 maj 2012

No to najwyższy czas. To kiedy przyjeżdżasz podziwiać Wieliczkę?
siaaska 12:48, 21 maj 2012

Elu ale super spotkanie mieliście... troszke zazdroszczę ale jak nasza sytuacja się troszkę unormuje i dzieciaczki troszkę podrosną to mam nadzieję że uda się mi wybrać na jakiś zjazd i poznać wspaniałych ludzi z Ogrodowiska

Ogródek pięknieje z dnia na dzień Na mozgę mam pomysł żeby wsdzić ją w donicy w ziemię i wtedy będzie miała taki kształt jak chcemy i nie rozejdzie się na boki...
Dziewanna pięknie kwitnie i rododendron też mi się spodobał Jaka to odmiana? Ma tyle pąków że szok

Jeszcze spóźnione gratki z okazji 200

Przetacznik 13:31, 21 maj 2012

Elu masz przemiły ogródek , chyba podobnie do Ciebie podoba mi się swoboda łąkowa i widzę na Twoich zdjęciach mnóstwo roślin, które lubię. Hosty biało - zielone w trawie ( na początku wątku ) wyglądają bardzo naturalnie i delikatnie. Mozga - zawsze zwraca moją uwagę - widziałam kiedyś taką okazałą kępkę tej rawy a z niej wystające tulipany - śliczne. Dziewanny - świetne - ja próbuję wyhodować naparstnice fioletowe. A co do warzyw - to dla mnie tyczki, podpórki, zagonki dodają ogródkowi tajemniczości i takiego radosnego oczekiwania na plony. Ja też posadziłam takie różności - słoneczniki, tykwy, cukinie, dynie, marchewy, pomidorki koktailowe, bób i kukurydzę. Wczoraj zasadziłam ogórki gruntowe. Ale to moje debiuty zupełne, więc w razie niepewności poradzę się ciebie co robić. Bób zaatakowały mi mszyce i postanowiłam wypróbować zabójcze działanie coca coli : )
Pozdrawiam : )
Pszczelarnia 15:08, 21 maj 2012

A ja byłam (w Kopalni Soli).
Ela, ładne zdjęcia Danusi zrobiłaś. I Gabrysi na krok nie opuszczałaś .
Dzięki za odp. zapachową - chcę kupić więcej azalii. Kombinuję towarzystwo i miejsce.
ell 10:30, 22 maj 2012

Siaaska fajnie , że zaglądnęłaś.

Dziękuję za slicznego goździczka.

Ten rh to Polaris. Teraz ma duzo paków, bo dopiero kupiony - ciekawe jak zakwitnie za rok.
ell 10:39, 22 maj 2012

Przetacznik - dziękuję za miłe słowa. Twój ogródek w odcieniach blue to to co mi w duszy gra, ale muszę troszkę iść na kompromis, bo Andrzej jest jednak bardziej poukładany i konserwatywny.
Mam u siebie dwa rodzaje przetacznika, więc jak zobaczyłam taki nick, to bez wahania zaglądnęłam.
Co do wrzywek, to ja też dopiero zaczynam. Hania i Monteverde mają dużo większe doświadczenie. Jak tylko będę mogła to pomogę. Z tą colą mnie zaintrygowałaś - i co pomogło???
U mnie też zaczęła się pokazywać, więc dzisiaj zadziałam tylko jeszcze nie wiem czym, a obawiam się, że cola je tylko przyciągnie , bo słodka.
ell 10:42, 22 maj 2012

Pszczelarnia napisał(a)
A ja byłam (w Kopalni Soli).
Ela, ładne zdjęcia Danusi zrobiłaś. I Gabrysi na krok nie opuszczałaś .
Dzięki za odp. zapachową - chcę kupić więcej azalii. Kombinuję towarzystwo i miejsce.

My z Gabrysią byłyśmy spóźnione, więc i tak udało nam się dorwać przy zwiedzaniu Danusię i Witka. Większość w tym czasie biesiadowała, gdzieniegdzie przemykała Joanka z aparatem w dłoni - chyba ma najwięcej zdjęć.
ell 10:45, 22 maj 2012

Dzisiaj poczęstowałam roślinki takimi oto specjałami.

Ciekawa jestem czy już ktoś próbował takich odżywek w 100% naturalnych. Mam nadzieję, że się sprawdzą, bo jakoś do chemi to tak nie bardzo jestem przekonana.
ell 10:49, 22 maj 2012

przechodzę na pismo obrazkowe

Bogdziu o ile się nie pomyliłam, to dziewanna, którą przywiozłam powinna mieć właśnie taki kolorek