Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 20:57, 22 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Magdziu, ładnie wychodzi Gratulacje z dobrze wykonanej roboty

Masz stipy?

Dziękuję Danusiu

Mam stipy, te co się nasiały- sporo tego, ale nie każ liczyć

Sebek 21:25, 22 lip 2012

Ślicznie u Ciebie, zdradź sekret jak mieć choć po części tak cudną lawendę jak Twoja?! A liczby buxusów i taxusów imponujące
myszorek 21:45, 22 lip 2012

Sebek no nie wiem,powiem Ci jak jest u mnie: mam ziemię kwaskowatą gliniastą i sypałam w nią piachu ogrom, no i lawendę sadziłam na małych pagóreczkach-inaczej zagniwa. Jak zaczyna żółknąć po deszczach to znaczy, że trzeba ją zaraz wynieść "w górę". Na wiosnę tnę mocno prawie przy ziemi, żeby pędy się nie starzały, raz w sezonie zwapnuję ziemię i to tyle, nawet nawozić nie trzeba, bo przenawożona pokłada się i buja. Stanowisko jak najsłoneczniejsze. Nie okrywam jej, nie podlewam, tylko tnę kwiatostany przekwitnięte, jak mam czasu chwilę. Pomogłam?
Sebek 21:47, 22 lip 2012

Noooo - sponioooooo
myszorek 22:05, 22 lip 2012

to fajnie
hania 11:47, 24 lip 2012

pięknie masz,podobają mi się tak sadzone rośliny w dużych grupach,wtedy dopiero jest efekt
Lena 12:09, 24 lip 2012

Oż4esz w morde jeża - rewelacja,no w szoku normalnie jestem - postęp ogromny i fantastyczne rośliny,geometria,wspaniałe drzewa i otoczenia na 6
Pszczelarnia 13:43, 25 lip 2012

Myszorku . I jeszcze Tardivy!
marzena 16:47, 25 lip 2012

bardzo pięknie u Ciebie
lawenda świetnie się spisuje
no, ja też zastanawiam się, czy nie zacząć swojej przycinać, u mnie właściwie już przekwita...
myszorek 17:09, 25 lip 2012

dziękuję pięknie

Pszczółeczko, tardivy teraz mi się też podobają, choć w zeszłym roku nie miałam do nich przekonania i sobie wypominałam,że je kupiłam zamiast limelightów. Powoli jednak zaczynają już się jednak różowić, a to nie jest mój najulubieńszy efekt.

Marzenko mi trochę szkoda ścinać lawendę, bo z daleka ciągle się niebieści, najbardziej jednak lubię te młodziutkie smukłe kłoski przed rozkwitem.

Haniu to prawda, że rośliny sadzone w masie dają ładny efekt, ale jest przecież masa pięknych ogrodów z wielką różnorodnością roślin.

Lenko, do 6-tki to mi jeszcze bardzo daleko, wystarczyłaby mi piątka, ale aspirację mam zwłaszcza, że ogrodowanie ciągle sprawia mi ogromną przyjemność i wciąż czuję niedosyt zielonego piękna.

Miałam ochotę porobić coś dzisiaj w ogródku, ale wczoraj wróciłam bardzo późno z pracy, a po dzisiejszym dniu wogóle ledwo zipię, więc chyba połozę się spaciu, najlepiej natychmiast, tak więc dobranoc