Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

Sebek 19:23, 06 cze 2011

No wszystko ślicznie Ci kwitnie - czosnek piękniutki
Michael 16:17, 09 cze 2011

Witaj Magdo...
Widzę, że zaczyna się zagęszczać i nie możesz powiedzieć, żeNIE ja widzę i już
Sympatycznie u Ciebie chyba wpadnę na Kawkę
Gardenarium 17:05, 09 cze 2011

Fajne sałaty pokazane przez Finkę, uwielbiam takie klimaty

Instagram Ogrodowiska
myszorek 08:37, 10 cze 2011

Michał samo się nie zagęszcza
Musimy połączyć wizyty, może w przyszłym tygodniu się uda, bo chciałabym też zobaczyć Twój ogród nim dziecię przyjdzie na świat

Z dobrych wieści, to może uda mi się w tym roku zrobić murek oporowy murowany w wielki łuk przy placu zabaw- tylko muszę go przemyśleć skąd dokąd dokładnie. No taka tynkowana murko-ławka.A może będzie miał spadek jak równia,żeby dało się na deskorolce poszalec? Przyjemne z pożytecznym

aaa, miałam pokazać mój kącik warzywno-leśny. To pokazuję juz.Trawa dosiana, troche przeplewiona.Uwielbiam jak na starą jabłonkę pada deszcz-robi sie wtedy taka pasiasto-ciapiasta i ma wspaniałe barwy od różu, żółci i rudości po szarości iczerń

Do warzywniaka dosiałam parę sałatek, rukoli i innych na obwódce. Przypadkiem w pomidora wsadziliśmy brzozowy kijek- trzeba ich nazbierać więcej- dają fantastyczny kontrast z zielenią. Niech tylko tujki stworzą scianę- to kijki będą swiecić jak rzeźby. Oj warzywniak w przyszłym roku będzie mniej klasyczny:

A do jadalni wtargneły ostróżki. zastanawiam się czy im nie dołożyc do towarzystwa dziewanny
bogumila 10:11, 10 cze 2011

Bardzo lubię stare karpy i korzenie -dają taką czystą naturalność,przynoszę małe okazy ze spacerów po lesie, Pięknie się u Ciebie zrobiło,wpadam czasem, nie dając znaku,że byłam.W takim ogrodzie jak Twój ,można oddychać - woń macierzanki w słoneczny dzień rozpływa się dookoła.I te wiosenne biało - zielone tulipany....
myszorek 11:00, 10 cze 2011

tak, ja bardzo często wzdycham w swoim ogrodzie jak patrzę na ilość pracy jaka mi pozostała do wykonania,żeby wyjśc na prostą, ale moze nie będe tego pokazywac. Pozostawię Was w złudzeniu, ze mam pieknie i mogę leżeć na leżaczku, oddychać zapachami i patrzec jak wszystko rośnie
Jak dla mnie to jestem na 30tu, no może optymistycznie 40-tu procentach w wykańczaniu, ale teraz to głownie środki potrzebne na realizacje, wszystko sie kisi w głowie.Dobrze, ze są te małe rzeczy, które cieszą-zabylinienie ogrodu daje błyskawiczny efekt

Ta jabłonka ma ponad 70 lat, w zeszłym roku jeszcze kwitła, ale budowa zrobila niestety swoje. Karpę będę pieścić i pielęgnować ile tylko się da, bo dla tej jabłoneczki kupiłam działkę po minucie jej oglądania.To była krótka piłka.
taka ciekawostka- jabłonka ma konar położony na ziemi-ona rosła ładnych parę lat tak leżąc- korzenie zaczynają się jakies 4-5 metrów dalej od tego co wystaje z ziemi
bogumila 11:09, 10 cze 2011

Pięknie i z pietyzmem opowiadasz o swoim miejscu -miło się czyta -a jeszcze milej ogląda. Powodzenia w dalszej pracy"ogródkowej" i fajnych pomysłów.
myszorek 11:13, 10 cze 2011

Bogusiu jeszcze rok temu nie miałam pojęcia, ze tak można pokochać zieleń. Zawsze lubiłam naturę, ale żeby az tak?O to się nie posadzałam wcale, ale ponoć człowiek poznaje się całe zycie. Może nie jest za późno na zmianę zawodu, bo się o dziwo okazuje, ze jednak jestem bardziej plastyczna niż ścisłahi hi
bogumila 11:31, 10 cze 2011

myszorek napisał(a)
Bogusiu jeszcze rok temu nie miałam pojęcia, ze tak można pokochać zieleń. Zawsze lubiłam naturę, ale żeby az tak?O to się nie posadzałam wcale, ale ponoć człowiek poznaje się całe zycie. Może nie jest za późno na zmianę zawodu, bo się o dziwo okazuje, ze jednak jestem bardziej plastyczna niż ścisłahi hi

Ja natomiast jestem typowym wzrokowcem - i z zawodu{który kiedyś wykonywałam} i z zamiłowania. A na zmiany nigdy nie jest za pózno.
monteverde 00:29, 12 cze 2011

Myszorek szkoda tej jabłonki, ale fajnie wygląda też w takiej formie, można budki dla ptaków na niej pozawieszać na zimę, pomidorki też fajne)