Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 11:24, 01 lip 2011

no i jeszcze ten nieszczęsny przód domu w trakcie robót:
usechł kolejny klon-to już czwarty- w zasadzie to raczej korzenie doszły mu do wody i się udusił. Kupię za niego kulistą olszę imperialis i będę jej ciąć kulistą koronę-ona ma fajny ażurowy pokrój i woda jej nie straszna przecież

a tu z góry-brakuje jeszcze żywopłotu na ładne tło i paaaaru innych rzeczy,żeby to nie wyglądało jak pobojowisko

Jeny, ileż tu jeszcze brakuje do końca
aldona 11:27, 01 lip 2011

Ale już dardzo dużo zrobiłaś, najbardziej to widać porównując zdjęcia wcześniejsze z teraźniejszymi. Podziwiam Twój zapał do pracy.
myszorek 11:39, 01 lip 2011

dzięki serdeczne za wsparcie Aldona, bo juz trace siłe do pracy.cały wolny czas od roku, piątek świątek i niedziela dłubię w ogródku i kopię. Mąż też pomaga jak tylko umie, ale jak mu mówię, że dzisiaj robimy to i to na ogródku to widzę, że w jego oczach powoli pojawia się załamanie Tymczasem ja jestem taka, ze jak się za coś wezmę to muszę i już.Założyłam sobie, ze do końca tego sezonu jeszcze wytrwam i z grubsza zrobię ten ogród. Potem juz zostanie tylko trochę dużych roślin, ale wsadzanie to już pikuś przy ciągłym kopaniu ziemi, wykopywaniu ton gliny i odchwaszczaniu. Bary mam już jak Pudzian, a odplewiać mogę na wyścigi
aldona 12:37, 01 lip 2011

To już niewiele Ci zostało, odwaliłaś kawał roboty, możesz być z siebie dumna. Czasami sobie odpuść, odpocznij, weekend spędź z najbliższymi, nabierz dystansu zobacz to co już masz a nie to co jeszcze trzeba zrobić. Dobrze, że masz wsparcie męża, dlatego jemu też czasami odpuść.
Pwl 13:48, 01 lip 2011

Małymi kroczkami i powolutku zobaczysz że wszystko zrobisz Podziwiam zapał Na pierwszym
zdjęciu z drzwi lub okna, widać jak jest już ładnie. Nieźle Ci się rozrosła trawa z prawej, ja ją zawsze
ogradzam plastikowym płotkiem wkopanym w ziemie.
kaisog1 16:26, 01 lip 2011

Ja też miała chwilę załamania i twierdziłam, że nigdy ten ogród mój nie będzie wyglądał jakbym chciała. Wykańczało mnie przekopywanie tej "skały" (gliny), brak finansów.... ale potem przeszło i dostałam "nowych sił" Głowa do góry
Ana 16:55, 01 lip 2011

myszorek napisał(a)
dzięki serdeczne za wsparcie Aldona, bo juz trace siłe do pracy.cały wolny czas od roku, piątek świątek i niedziela dłubię w ogródku i kopię. Mąż też pomaga jak tylko umie, ale jak mu mówię, że dzisiaj robimy to i to na ogródku to widzę, że w jego oczach powoli pojawia się załamanie Tymczasem ja jestem taka, ze jak się za coś wezmę to muszę i już.Założyłam sobie, ze do końca tego sezonu jeszcze wytrwam i z grubsza zrobię ten ogród. Potem juz zostanie tylko trochę dużych roślin, ale wsadzanie to już pikuś przy ciągłym kopaniu ziemi, wykopywaniu ton gliny i odchwaszczaniu. Bary mam już jak Pudzian, a odplewiać mogę na wyścigi

jakbym czytała o sobie i moim M
myszorek 18:13, 01 lip 2011

Dzięki serdeczne Dziewczyny i Chłopaku.
Trawa to mozga trzcinowata z darów.Posadziłam ją marcem zeszłego roku z dosłownie kilku patyczków. Jeszcze na trawnik nie włazi i korzeni się płytko, ale masz rację Paweł, to juz powoli ten czas, żeby jej barierę zrobić.
To bardzo fajna trawa, bo szybciutko na wiosnę wyłazi i jesienią do późna jest dekoracyjna, a jak zawieje wiatr to cudownie szumi i szeleści.No i śnieg z dachu jej nie groźny.Miała być tymczasowo, ale raczej już zostanie
Gardenarium 20:19, 01 lip 2011

Ta praca cieszy, zwłaszcza jak widzimy efekty. Ale to wielki fizyczny trud, którego Twoje rączki mogą nie wytrzymać. Nie rób ponad siły Myszorku. Wspieram

Instagram Ogrodowiska
monteverde 09:32, 02 lip 2011

Myszorek dacie radę, już nie dużo zostało, pomyśl o efektach końcowych, faktycznie już dużo zrobiliście, trzymam kciuki za końcówkę)