PokazałaŚ świecznicę kwitnąca,Ja właśnie nabyłam.W jakim miejscu ją posadziłaś i jaką dałaś ziemię.?
PokazałaŚ świecznicę kwitnąca,Ja właśnie nabyłam.W jakim miejscu ją posadziłaś i jaką dałaś ziemię.?
Haniu, świecznica do półcienia i cienia i na wilgotne stanowisko. Moje "załapały się" na ziemię próchniczą zmieszaną z rodzimą glebą piaszczysto-gliniastą. U mnie cienia jak na lekarstwo, ale dają dzielnie radę schowane za stożkiem cisowym
Danuś dziękuję za czyśćcową propozycję, z pewnością sie tam udam za swoje grzechy i nie kuś, nie kuś już tym zakolem...może za parę lat, jak już wszystko pokończę, nawadnianie zrobię to i na sporą różankę przyjdzie czas, tymczasem niech tam rosną mniej wymagające rośliny-lawenda, zebrinusy i budleja.
Z pewnoscią brałabym jasne pudrowe odcienie. Masz całą galerie przed płotem-szybko bym coś dla siebie znalazła.
Myszorek co ty pleciesz moja droga-masz fantastyczny ogród i Twoje nasadzenia są przemyślane i nie "zagracające"
A swoją drogą to przystojna kobitka z Ciebie( bo to Ty Blond - zgrabniula?)
e tam Lencia, wszystko dzięki wyrokowi skazującem na ciężkie roboty ziemneale kocham tą robotę, cóż poradzić, ze nie mogę się od niej oderwać.Możliwośc tworzenia, to dla mnie najlepsza odtrutka na wszelkie nerwy, problemy i doły Zadne wczasy, klejnoty, spa, czy inne baseny nie dają mi tyle wypoczynku co ten mój ugorek. Zeby tylko komary były łaskawsze, bo ciężko w ich towarzystwie myśleć