Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zmyślony

Ogród zmyślony

myszorek 11:31, 28 sie 2011

Mam nadzieję Joku, bo ja jeszcze nie do końca to "czuję".
hanka_andrus 15:39, 28 sie 2011

PokazałaŚ świecznicę kwitnąca,Ja właśnie nabyłam.W jakim miejscu ją posadziłaś i jaką dałaś ziemię.?
Gardenarium 15:46, 28 sie 2011

myszorek napisał(a)
A wiesz, ze może i tak, tylko, czy czyściec nie rozlezie się nadto po rabacie?
Zrobię dzisiaj przymiarki, bo mam kilka w żłobku

Ja wycinam mu kwiaty, przycinam, żeby same liściory miał

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:47, 28 sie 2011

myszorek napisał(a)
A Pszczólko, dołożyłam tego stachysa, ale mam dosłownie 4 sztuki, czyli o jakieś 30 za mało. Dołozyłam też kawałek dalej naście sadzonek firletki kwiecistej, o podobnie srebrnych listkach. Ładnie się to moim zdaniem komponuje z perovskią, choć jaśnizna jest w tej części rabaty. Brakuje czegoś ciemnego dla równowagi z lewą częścią rabaty, tylko miejsca już nie ma

Po stachysa przyjedź do nas, u mnie i Wiesi dostatek, aż na ulicę wyłazi

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:49, 28 sie 2011

BEATA_S napisał(a)

Właśnie sobie u Dany westchnełam do różyczek i już pomysł i już będą zmiany, jeszcze szpadel nie ostygł.Jak ja siebie kocham normalnie,ech, szkoda gadać

Ojj, skądś to znam

Super miejsce a ile odmian? Proponuję góra 3 i to jeszcze w podobnych barwach

Instagram Ogrodowiska
myszorek 17:14, 28 sie 2011

hanka_andrus napisał(a)
PokazałaŚ świecznicę kwitnąca,Ja właśnie nabyłam.W jakim miejscu ją posadziłaś i jaką dałaś ziemię.?

Haniu, świecznica do półcienia i cienia i na wilgotne stanowisko. Moje "załapały się" na ziemię próchniczą zmieszaną z rodzimą glebą piaszczysto-gliniastą. U mnie cienia jak na lekarstwo, ale dają dzielnie radę schowane za stożkiem cisowym

Danuś dziękuję za czyśćcową propozycję, z pewnością sie tam udam za swoje grzechy i nie kuś, nie kuś już tym zakolem...może za parę lat, jak już wszystko pokończę, nawadnianie zrobię to i na sporą różankę przyjdzie czas, tymczasem niech tam rosną mniej wymagające rośliny-lawenda, zebrinusy i budleja.
Z pewnoscią brałabym jasne pudrowe odcienie. Masz całą galerie przed płotem-szybko bym coś dla siebie znalazła.
Joanka 22:17, 28 sie 2011

Myszorku ładnie u Ciebie
myszorek 08:35, 29 sie 2011

Joanka napisał(a)
Myszorku ładnie u Ciebie

powoli się robi. Mam nadzieję, że nie znudzą mi się te rózowości i niebieskości zanim skończę rabaty
Lena 08:51, 29 sie 2011

Myszorek co ty pleciesz moja droga-masz fantastyczny ogród i Twoje nasadzenia są przemyślane i nie "zagracające"
A swoją drogą to przystojna kobitka z Ciebie( bo to Ty Blond - zgrabniula?)
myszorek 09:02, 29 sie 2011

e tam Lencia, wszystko dzięki wyrokowi skazującem na ciężkie roboty ziemneale kocham tą robotę, cóż poradzić, ze nie mogę się od niej oderwać.Możliwośc tworzenia, to dla mnie najlepsza odtrutka na wszelkie nerwy, problemy i doły Zadne wczasy, klejnoty, spa, czy inne baseny nie dają mi tyle wypoczynku co ten mój ugorek. Zeby tylko komary były łaskawsze, bo ciężko w ich towarzystwie myśleć