Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 18:08, 01 sie 2024

Rojodziejowa 18:11, 01 sie 2024

Koniec Navy Pier. Kiedyś się zabiorę za różniaste obsadzenia miejskie Chicago i Ogród Botaniczny,, ale to już w jego osobnym wątku.
Gruszka_na_w... 21:27, 01 sie 2024

Widok tych rabat jeszcze raz utwierdza mnie w przekonaniu, że największa sił i urok tkwi w prostocie. Nasadzenia idealnie wpasowały się w naturalny krajobraz i architekturę. Piękną wycieczkę miałaś Asiu.
Kolorystyka Twojego bukietu- do wzdychania!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 22:01, 01 sie 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Sylwia, to może nas coś pouczysz? Zorganizujemy spotkanie z warsztatami

Asia wiesz, że ja nie czasowa przy babci Dawniej na samym początku ogrodowania na O Z Kasią i Katką organizowałyśmy sobie przynajmniej raz w roku wiankowanie wspólne, każda przywoziła co miała i plotłyśmy wianki na drzwi i do domu. A co śmiechu i pogaduch było przy tym....
A potem już obowiązki przy babci nie pozwalały na tyle frajdy.
Do tego wtedy wszystko było o wiele tańsze i kleje i dodatki i nawet zwykła gąbka florystyczna. U mnie teraz priorytetem jest remont i przyszła budowaNawet roslinek niewiele kupuję, a dawniej torbami zwoziłam
Ja dopiero w tym roku na wiosnę znalazłam chwilkę na reanimowanie starych wianków na drzwi, a i tak reanimacja wyglądała na zasadzie oderwałam to co stare wyblakłe i brzydkie i dołożyłam nowych sztucznych najtańszych ze sklepu, ładne nie są, ale przynajmniej nie straszą Na ładne i ciekawe potrzebny jest czas.

Ale świetną inspirację do bukietów i do dekoracji wszelakich znajdziesz w wątku Dorotki
W moim małym ogródeczku. Takie dekoracje i kompozycje jak Ona robi to majstersztyk.

Ja teraz jedynie na Wszystkich Świętych staram się zrobić wiązanki z tego co w ogrodzie rośnie. Do domu dawniej robiłam bukiety, potem się okazało, że syn uczulony na pyłki i przestałam, ale jak się kiedyś przeprowadzę i ogród będę miała na miejscu to bukiety wrócą

Jak kiedyś przyjedziesz znowu to możemy poeksperymentować z tym co w ogrodzie będzie. Bo mnie trudno jakiekolwiek zakupy poza miejscowością zrobić, a kwiaciarni na miejscu nie mamy. W necie nie kupię bo nie ma jak pomacać czy faktura jest taka czy inna, a to ważne jak ma być nie byle jakie.

No i znowu elaborat napisałam
sylwia_slomc... 22:05, 01 sie 2024

Widać, że bardzo zadbane te rośliny są i drzewa nie mają tylko małego kółeczka ziemi wokół pnia, a całą rabatę. A u nas.....ech
Kontonaogrod 08:50, 02 sie 2024

Ło jaki wyjazd Super foty
Kontonaogrod 08:55, 02 sie 2024

Pokazuj swój ogród teraz Zwłaszcza skarpę (plis) u mnie glina niezabezpieczona i cudownie wymywa... heh
olciamanolcia 10:56, 02 sie 2024

Super rabaty-takie swojskie
Te brzozy się fajnie prezentują .
Rojodziejowa 23:41, 02 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Widok tych rabat jeszcze raz utwierdza mnie w przekonaniu, że największa sił i urok tkwi w prostocie. Nasadzenia idealnie wpasowały się w naturalny krajobraz i architekturę. Piękną wycieczkę miałaś Asiu.
Kolorystyka Twojego bukietu- do wzdychania!

Tak, zrobione jest to z super wyczuciem. Wycieczka ładna, ale dobrze, że to tylko wycieczka
Rojodziejowa 23:44, 02 sie 2024

Sylwia, elaboraty mi nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie - poczytać lubię Wiązanki na Wszystkich Świętych kojarzę. Na eksperymenty jestem oczywiście otwarta!

I dla Ciebie fotki ślazu - myślę, że jakby tylko się wysiał, to w łące by wyglądał super. Ale skoro widzę po zdjęciach, że już ten zwykły ślaz u Ciebie rośnie, to może ten też da radę