Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

evel 18:51, 05 paź 2016

Rojodziejowa napisał(a)
evel mam chwilkę więc piszę. Wykombinowałam tak, że kupimy kotwy wbijane regulowane, do których przykręcimy kostkę, a do tej kostki lampy. Wiem, że sposób kombinowany, ale chyba najbardziej możliwy do realizacji Wydaje mi się, że tak zamontowana lampa będzie się dobrze trzymać.

Dzięki, podsunę pomysł emowi
Ja mu wymyśliłam, że ręczną wiertnicą zrobimy odwiert na 50 cm, zalejemy betonem i nie wiem co dalej...
Chyba zrobimy tak jak Ty, czyli na razie tymczasowo, a jak lokalizacja się sprawdzi to zrobimy bardziej profesjonalnie.
Rojodziejowa 19:09, 05 paź 2016

Ja już mam tak zabetonowane krawężniki przy tych rabatach, ze nie chcę tam widzieć więcej żadnego betonu. Ale taka opcja też byla, tylko teściu myślał zalać jakąś rurę pcv betonem i do tego przykręcić
sylwik69 00:24, 06 paź 2016

Lampy super

Johanka77 07:15, 06 paź 2016

Pytanie laika, ignoranta, blondynki: czy to lampy solarne, czy takie na prąd?
evel 09:57, 06 paź 2016

Johanka77 napisał(a)
Pytanie laika, ignoranta, blondynki: czy to lampy solarne, czy takie na prąd?

na prąd
beata_m 10:08, 06 paź 2016

kotwa sie sprawdzi Asi, ja mam dwa słupki od placu zabaw niezabetonowane tylko na kotwach (oczywiście ciut większych i głębszych)!!! Trzymają się póki co nienagannie. Tylko dwa bo od tej części co modernizowaliśmy tego roku. I cieszę się, że przejrzałam całość! Rabata pod oknami wyszła niezwykle nowocześnie i bardzo elegancko i bardzo się fajnie u Ciebie czyta
A już nie mówię jak wczoraj wołałam eMa żeby zerknął na Twoje rysunki! Zakochałam się ... i będę natrętnie podglądać
beata_m 10:11, 06 paź 2016

już nie mówiąc o tym, że od pewnego odcinka "Mai w ogrodzie" cały czas myślę o klonie tatarskim jako drzewku przy tarasie do powtórzenia rzecz jasna w innej części ogrodu a u Ciebie proszę są i też mam runiankę pod cisami
Rojodziejowa 17:08, 06 paź 2016

sylwik69 napisał(a)
Lampy super

Cieszę się, że się podobają
Rojodziejowa 17:13, 06 paź 2016

beata_m napisał(a)
kotwa sie sprawdzi Asi, ja mam dwa słupki od placu zabaw niezabetonowane tylko na kotwach (oczywiście ciut większych i głębszych)!!! Trzymają się póki co nienagannie. Tylko dwa bo od tej części co modernizowaliśmy tego roku. I cieszę się, że przejrzałam całość! Rabata pod oknami wyszła niezwykle nowocześnie i bardzo elegancko i bardzo się fajnie u Ciebie czyta
A już nie mówię jak wczoraj wołałam eMa żeby zerknął na Twoje rysunki! Zakochałam się ... i będę natrętnie podglądać

Beatka normalnie co zdanie, to mi się micha bardziej cieszy Czyli dobrze myślę, że dla takich kotw moje lampy to pikuś.
Fajnie, że uważasz, że rabata wyszła nowocześnie. Bardzo bałam się przedobrzyć.
Oby ogród wyszedł tak, jak mam to w głowie i na rysunkach
Oczywiście zapraszam do podglądania
wrobelki 18:39, 06 paź 2016

Hej Asia śliczna rabata pod oknami a lampy rewelka podglądam skarpę u Ciebie bo w przyszłym roku muszę zacząć coś z moją robić bo em się buntuje z koszeniem W runiance zakochana jestem będzie na muszę ją jeszcze gdzieś posadzić u mnie