Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 13:28, 07 kwi 2025

agapant napisał(a)

Tak Pan Stanisław od lat tak robi, czy się zamawia na początku czy na końcu zawsze są niespodzianki. Asia nie Ty jedna się rozczarowałaś ja któregoś roku przeżywałam takie samo rozczarowanie. W moim zamówieniu różowych była tylko jedna.

Na szczęście nie jest tak źle. Jest kilka bardzo fajnych. O ile będą zgodne, to nie będzie źle Nawet już je pogrupowałam kolorystycznie. Właśnie największym rozczarowaniem jest, gdy przychodzą dalie, które są kompletnie z innej parafii niż te, które się wybierało.

Z tego to Melnais Burvis może okazać się ładna, a RIP City chciałam i akurat w duecie mogą wyglądać dobrze.
Rojodziejowa 13:29, 07 kwi 2025

Makao napisał(a)

Ja na razie planuję tylko agrowłókniną zimową rozwieszać pod sufitem. A w jaki sposób to jeszcze nie wiem

Czytając Twoje żale zastanawiam się po co ludzie kupują skoro wiedzą że tak robi a potem są rozczarowani

Liczą, że wśród tych, które zamówią znajdzie się coś wyjątkowego po prostu. Hazard ogrodniczy

Rojodziejowa 13:31, 07 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dotąd żyłam w przekonaniu, że narcyzy Thalia są śnieżnobiałe, a tu taka niespodzianka.
Jeśli Ci głupio to zawsze możesz zadzwonić do sprzedawcy i odesłać zwrot. Pewnie zapiszesz się w jego pamięci jako wzorowy klient.
Tatuaż piękny w swojej subtelności.

Hmm. Może to nie Thalia? Na żywo nie widziałam. Chciałam białe, powtarzające i pojedyncze. Jest w formie taki, jak ma być. Już przelałam. Nie dałoby mi to spokoju.
Rojodziejowa 13:32, 07 kwi 2025

Juzia napisał(a)
Lidka dobrze radzi.... zrób jedną daliową rabatę
Nawet jak będzie miszmasz to nie będzie on taki denerwujący Posegregujesz sobie po sezonie.
Ja mogę niechciane od Ciebie odkupić

Tak, to wg mnie też najlepsza opcja A co do dalii, to jak będę się pozbywać, to dam znać
Rojodziejowa 13:33, 07 kwi 2025

PROMO ALERT
Jedne z największych donic z Jyska są aktualnie w najlepszej cenie, w jakiej je widziałam. Ta duża, jak dla mnie zmieściła by i drzewko. Grube ścianki, dość ciężkie jak na tworzywo

Przegląd donic z Jysk, dla porównania wielkości

Jak widać skusiłam się też na oliwkowe
Juzia 13:42, 07 kwi 2025

Te garnki fajne
Rojodziejowa 13:59, 07 kwi 2025

Juzia napisał(a)
Te garnki fajne

No fajne i oczywiście droższe mimo, że też cena promocyjna.
Gruszka_na_w... 15:28, 07 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Hmm. Może to nie Thalia? Na żywo nie widziałam. Chciałam białe, powtarzające i pojedyncze. Jest w formie taki, jak ma być. Już przelałam. Nie dałoby mi to spokoju.

Aż zaczęłam sprawdzać w necie i o dziwo na zdjęciach bywa i śnieżnobiały, i taki z kremową nutką jak Twój. W jednej i drugiej odsłonie jest piękny.
Ach te twoje dalie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Rojodziejowa 15:56, 07 kwi 2025

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Aż zaczęłam sprawdzać w necie i o dziwo na zdjęciach bywa i śnieżnobiały, i taki z kremową nutką jak Twój. W jednej i drugiej odsłonie jest piękny.
Ach te twoje dalie.

Dziś jakby ciut bielszy, ale mlecznobiały nie jest.

Jest zatem w typie „Thalia” Podoba mi się, nie jest kanarkowo ani słonecznie żółty, więc mi pasuje. Aczkolwiek może on też oprócz koloru jest ciut za mały na Thalię?

W sumie, imię nie jest takie ważne
Gruszka_na_w... 16:50, 07 kwi 2025

Płatki ma zdecydowanie "Thaliowe". Na tej podlinkowanej stronie w ostatnim wpisie ktoś pisał, że w sprzedaży pojawiły się takie łudząco podobne. Te Twoje też są śliczne i rzeczywiście nie ma powodu, aby się tym przejmować.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies