Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

wrobelki 12:02, 31 lip 2016

Podczytuję też o skarpach bo u mnie też spora do obsadzenia czeka jak na razie na liście mam irgę major (wczoraj na zakupach mi się bardzo spodobała), przetaczniki (niebieskie, zadarniające), pierowska (głęboko się korzeni lubi sucho) Fajnie się z lawendą komponują
nawigatorka 12:09, 31 lip 2016

Plyte gk potnij w kawalki da sie na niej rysowac,przyklejac i za pomoca kleju lub wkretow przymocowac do sciany
nawigatorka 12:10, 31 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Podczytuję też o skarpach bo u mnie też spora do obsadzenia czeka jak na razie na liście mam irgę major (wczoraj na zakupach mi się bardzo spodobała), przetaczniki (niebieskie, zadarniające), pierowska (głęboko się korzeni lubi sucho) Fajnie się z lawendą komponują
irga do bardzo dobry wybór.szybko sie rozrasta,caly rok Zielona,rosnie placki.mozna ciac do woli
Rojodziejowa 12:18, 31 lip 2016

wrobelki też o tej irdze myślalam, zresztą mi tu ją zdaje się nawigatorka podpowiedziała.
perowskia ładna, ale wydaje mi się na tą moją skarpę za wysoka, chyba wolalabym, żeby wysokością wszystko było mniej więcej równe
przetaczniki fajne
rozchodnik oczywiście mnie nęci i ta dosadzona lawenda... na razie...
kasia_w 12:26, 31 lip 2016

Perowskia rośnie na min1,5m i sie pokłada. irga to super wybór
lindsay80 12:42, 31 lip 2016

Zajrzałam do Ciebie, bo często jesteś w wątkach, które i ja odwiedzam, ciekawy ogród się zapowiada.
W miejscu z którego pochodzę jest wiele takich stromych skarp jak u Ciebie, sama w zeszłym roku robiłam taka skarpe u rodziców, wylądowalo tam 100 trzmielin w 3 odmianach i róże the Fairy bo tak chciała mama, ale mi najbardziej na skarpę podobają się irgi i naprawdę robią dobrą robotę.
agapant 12:48, 31 lip 2016

Witaj, lawenda to chyba dobry pomysł. Jest mało wymagająca potrzebuje tylko cięcia a patent na wspinanie już masz (i nie myślę o mamie )kawałek deski z poprzeczkami z czasem dorobić kolce na górnym końcu, dasz radę. Duże plamy lawendy super.
siakowa 13:16, 31 lip 2016

Tak drabina z destansem na koncu zeby nie lezala bezposrednio na roslinach i dasz rade
Toszka 13:27, 31 lip 2016

kasia_w napisał(a)
Perowskia rośnie na min1,5m i sie pokłada. irga to super wybór

Jest Perovskia niższa - Little Spirit, do 60cm.

Perovskia pokłada się jeśli ma zbyt mokro i zbyt bogato (jest wtedy zielona a nie srebrna).
Perovskia jest świetna jako następca w kwitnieniu lawendy, kiedy ta już kończy kwitnienie. Perovskia startuje z kwiatami od drugiej połowy lipca i praktycznie kwitnie do mrozów.
Rojodziejowa 14:00, 31 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
Zajrzałam do Ciebie, bo często jesteś w wątkach, które i ja odwiedzam, ciekawy ogród się zapowiada.
W miejscu z którego pochodzę jest wiele takich stromych skarp jak u Ciebie, sama w zeszłym roku robiłam taka skarpe u rodziców, wylądowalo tam 100 trzmielin w 3 odmianach i róże the Fairy bo tak chciała mama, ale mi najbardziej na skarpę podobają się irgi i naprawdę robią dobrą robotę.

Witaj
Róża też mi przeszła przez myśl. Gdzieś Danusia polecała białą okrywową Swany.