Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 06:54, 10 maj 2023

Agatorek, robić to zawsze co jest

Sylwia, dopisane do przepisów boczniakowych

Magara, no właśnie to samo o tym bodziszku pomyślałam. Supertunie też wzbudzają Twoje wątpliwości? Ja zamówiłam je u nich, bo u mnie do tej pory nie widziałam, ale ostatnio trafiłam do miejsca, gdzie mają wszystkie kolory i to po 6zł. Za rok już kupię na miejscu, zwłaszcza że sprzedają już kwitnące.
Kordina 10:04, 10 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Noce to mam nadzieje ostatnie takie chłodne
Ja też bywam że latam z roslinami jak popyrtana

Ja też codziennie za to dzisiaj pierwszy raz zostawiłam w ogrodzie
Kasia1980 13:17, 10 maj 2023

A ja myślałam , że to ja mam duża skarpę. Ale tam się roślin osadzisz. Widziałam , że pięknie Ci kwitną tulipany botaniczne . Ja na swoje "te zwykłe " jestem trochę zła, bo białe zakwitły, ale dużo różowych i bordowych przepadło.
Rojodziejowa 16:52, 10 maj 2023

Kordina napisał(a)

Ja też codziennie za to dzisiaj pierwszy raz zostawiłam w ogrodzie

Tak sobie myślę, że może w tej szklarni, jak będą, to niekoniecznie aż takiego wielkiego hartowania potrzebują. Gorzej jeśli chodzi o te, które mam dać rodzicom, ale te z kolei można najpierw do szklarni, a potem w ziemię
Rojodziejowa 16:55, 10 maj 2023

Kasia1980 napisał(a)
A ja myślałam , że to ja mam duża skarpę. Ale tam się roślin osadzisz. Widziałam , że pięknie Ci kwitną tulipany botaniczne . Ja na swoje "te zwykłe " jestem trochę zła, bo białe zakwitły, ale dużo różowych i bordowych przepadło.

No jest kawałek skarpy Roślin już weszło sporo, a przyjdzie jeszcze więcej No ale widziały gały, co brały

Kasiu tak, to z tulipanami jest. Tylko niektóre mają skłonność do powtórnego kwitnienia bez wykopywania. Botaniczne właśnie mają wręcz się rozmnażać
Magara 23:04, 10 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Magara, no właśnie to samo o tym bodziszku pomyślałam. Supertunie też wzbudzają Twoje wątpliwości? Ja zamówiłam je u nich, bo u mnie do tej pory nie widziałam, ale ostatnio trafiłam do miejsca, gdzie mają wszystkie kolory i to po 6zł. Za rok już kupię na miejscu, zwłaszcza że sprzedają już kwitnące.

Odnośnie supertunii - zamówiłam jeden 6pak, dostałam dwa. Kopię się z nimi (znaczy ze sprzedającym) jak z koniem, w temacie tego co mam zrobić z tym drugim nadprogramowym sześciopakiem - bo ja durna jestem i uczciwa i uczciwie się przyznałam, że się pomylili... Myślałam, że może przyślą kuriera po swój błąd (tanie te supertunie nie były). Nie chcą. Zaproponowali żebym zagospodarowała i zapłaciła za "gratisa", eh.... Gdybym chciała dwa sześciopaki to chyba tyle bym zamówiła - czy ja myślę logicznie czy tylko mi się wydaje???? Wstawię u siebie później zdjęcia tych supertunii, wydaje mi się, że to dwie różne rośliny, ale może przewrażliwiona jestem
Rojodziejowa 09:26, 11 maj 2023

Magara napisał(a)

Odnośnie supertunii - zamówiłam jeden 6pak, dostałam dwa. Kopię się z nimi (znaczy ze sprzedającym) jak z koniem, w temacie tego co mam zrobić z tym drugim nadprogramowym sześciopakiem - bo ja durna jestem i uczciwa i uczciwie się przyznałam, że się pomylili... Myślałam, że może przyślą kuriera po swój błąd (tanie te supertunie nie były). Nie chcą. Zaproponowali żebym zagospodarowała i zapłaciła za "gratisa", eh.... Gdybym chciała dwa sześciopaki to chyba tyle bym zamówiła - czy ja myślę logicznie czy tylko mi się wydaje???? Wstawię u siebie później zdjęcia tych supertunii, wydaje mi się, że to dwie różne rośliny, ale może przewrażliwiona jestem

Myślisz logicznie

Umowa została zawarta na określoną liczbę sadzonek. Nie zamierzasz płacić za ich błąd. Czasem trzeba krótko. Choć wiem, że bywa nam miekkim to nie w smak

olciamanolcia 09:41, 11 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)

No takie prostackie dania bywają najpyszniejsze

Szałwie oczywiście obfotografuję!
Spróbuję ją porównać do reszty szałwii, które mam

Czekam na te foty szałwii . Ja zrezygnowałam z zakupu. Zobaczę jak się sprawi ta świdośliwa w donicy - jak będzie źle to wtedy poszukam szałwii.
Martka 14:02, 11 maj 2023

Zakupy z Bee piękne. Róże także. Makarosy jestem bardzo ciekawa u Ciebie. Sadzenie, sadzenie...
Rojodziejowa 15:05, 11 maj 2023

olciamanolcia napisał(a)

Czekam na te foty szałwii . Ja zrezygnowałam z zakupu. Zobaczę jak się sprawi ta świdośliwa w donicy - jak będzie źle to wtedy poszukam szałwii.

Kupiłam ich trzy 6ciopaki i mam zamiar je wsadzić wszystkie w skarpę Mam nadzieję, że choć część przetrwa.

Hehe szałwia za świdośliwę?