Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 00:19, 07 maj 2023

Kasya napisał(a)

A gdzie kupowalas ?

Floribunda
lilarose 00:56, 07 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Chyba wiem, o jaki łubin Ci chodzi. Wcale nie jest łatwo znaleźć taki kolor. Trzebaby upolować nasiona.

czy Ty czujesz, jak ja, że to o Masterpiece się rozchodzi? Mi się Asia wydaje, że oni go z nasion nie rozmnażają ale wegetatywnie. Nigdzie nasion nie spotkałam w sprzedaży.
Rojodziejowa 08:15, 07 maj 2023

lilarose napisał(a)

czy Ty czujesz, jak ja, że to o Masterpiece się rozchodzi? Mi się Asia wydaje, że oni go z nasion nie rozmnażają ale wegetatywnie. Nigdzie nasion nie spotkałam w sprzedaży.

Tak. Od razu ten mi przyszedł do głowy. Tylko nazwy nie znałam Pamiętałam, że polujesz.
Magleska 16:34, 07 maj 2023

Honey dijon i koko loko chcę kupić do odgapianej tonacji od Ciebie na razie mam tylko novalis i jakąś kremową ,której nazwy nie pamiętam
lamelkowa bardzo fajna
czytam na bieząco i czekam na Twoją szklarnię -bo na pewno też będzie świetna
Martka 18:23, 07 maj 2023

Rojodziejowa napisał(a)

U Sylwii widziałam cudne. Sporo wyższe niż te, białe smyrnięte różem. O mam ich fotkę nawet

Muszę wytropić co to za odmiana i jak już wymrą te, których nie wykopię, to będę sadzić tylko takie.

Możliwe, że to tulipany clusiana?

To zapewne Tulpa clus. Stellata.
Martka 18:24, 07 maj 2023

Asiu, kiedy szklarnia? Coś przegapiłam?
Rojodziejowa 18:25, 07 maj 2023

Magleska napisał(a)
Honey dijon i koko loko chcę kupić do odgapianej tonacji od Ciebie na razie mam tylko novalis i jakąś kremową ,której nazwy nie pamiętam
lamelkowa bardzo fajna
czytam na bieząco i czekam na Twoją szklarnię -bo na pewno też będzie świetna

Lamelkowa dziękuje

Jeżeli kupujesz we Floribundzie, to warto ustawić sobie powiadomienie o dostępności. Tak ostatnio kupiłam właśnie Mokarosę. Na drugi dzień już jej nie było. Nigdzie indziej w Pl jej nie widziałam już od jakiegoś czasu.
Rojodziejowa 18:51, 07 maj 2023

Martko, Tak. Sylwia znalazła fotkę opakowania, to Clusiana, ale odmiana Peppermint Stick.

A co do szklarni, to nic nie przegapiłaś - nadal czekam. Niby już termin jest, ale jak nie zobaczę, to nie uwierzę A pomidory już kwitną...

Resztki mojego tunelu idą do rodziców z nadwyżkami pomidorów Tacie w tym roku coś sianie nie poszło, więc akurat będzie dla nich jak znalazł
sylwia_slomc... 23:18, 07 maj 2023

Asia posadziłaś wszystko? Mnie się nowy plan urodził nad tym zamulonym oczkiem, czy się uda zależy jakie rośliny upoluję
Rojodziejowa 23:51, 07 maj 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Asia posadziłaś wszystko? Mnie się nowy plan urodził nad tym zamulonym oczkiem, czy się uda zależy jakie rośliny upoluję

Co wymagało posadzenia to posadziłam, ale z żagwinem, to chyba nie umiem postępować. Mogłam go do małych doniczek powkładać, bo tam gdzie dałam, to nie wygląda jakby miał przeżyć.

Fiołeczki były omdlałe chwilkę, ale powstały. Zresztą teraz to je tak podlewa, że mają idealnie Paprocie wyglądają ok. Ciemierniki te mniejsze prężnie stoją. Te, które miały większe liście polegują. Nad kilkoma roślinkami jeszcze myślę, gdzie wsadzić

A na jakie rośliny polujesz?