Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 13:19, 20 sty 2024

Temat na dziś - kolor metalowych podwyższonych grządek.

Wizualnie, wiadomo, wybrałabym grafitowe, ale czy nie będą się bardzo nagrzewać?
Lepiej brać inny kolor, czy to nie będzie mieć aż takiego znaczenia?
Anda 13:43, 20 sty 2024

Myślę, że metalowe zawsze będą się mocniej nagrzewać od drewnianych. Grafitowe pewnie mocniej niż jakieś jasnego koloru.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 13:49, 20 sty 2024

Anda napisał(a)
Myślę, że metalowe zawsze będą się mocniej nagrzewać od drewnianych. Grafitowe pewnie mocniej niż jakieś jasnego koloru.

U nas jeszcze nie ma wielkiego wyboru. Szukam na "Waszym" Amazonie. Zanazłam Yitahome i Hofgardten. Kojarzysz którąś z firm?
Anda 13:50, 20 sty 2024

Rojodziejowa napisał(a)

U nas jeszcze nie ma wielkiego wyboru. Szukam na "Waszym" Amazonie. Zanazłam Yitahome i Hofgardten. Kojarzysz którąś z firm?

Nie. Dasz linki? Obejrzałabym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 13:54, 20 sty 2024

https://www.amazon.de/-/pl/gp/product/B0CJLNZXW9/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A14P1BCTA4KSTT&psc=1

https://www.amazon.de/-/pl/dp/B0BW1ZLLZZ/ref=cm_cr_arp_d_bdcrb_top?ie=UTF8&th=1
Kordina 14:04, 20 sty 2024

Też się zastanawiam nad innymi skrzyniami niz drewniane i ktoś tu miał takie betonowe z podmurówki, pomysł wydaje mi się całkiem dorzeczny:
https://allegro.pl/oferta/podmurowki-betonowe-ogrodzenie-podmurowka-betonowa-13062778592
Anda 14:04, 20 sty 2024

Nie znam firm, ale obie wydają się być ok. Recenzje przy Hofgarten bardzo dobre.

Co mnie dziwi, że chcesz iść w takie obłe kształty

Drewna nie chcesz?
Rojodziejowa 14:12, 20 sty 2024

Kordina napisał(a)
Też się zastanawiam nad innymi skrzyniami niz drewniane i ktoś tu miał takie betonowe z podmurówki, pomysł wydaje mi się całkiem dorzeczny:
https://allegro.pl/oferta/podmurowki-betonowe-ogrodzenie-podmurowka-betonowa-13062778592

Faktycznie to też jest dobra myśl
Rojodziejowa 14:19, 20 sty 2024

Anda napisał(a)
Nie znam firm, ale obie wydają się być ok. Recenzje przy Hofgarten bardzo dobre.

Co mnie dziwi, że chcesz iść w takie obłe kształty

Drewna nie chcesz?

Drewno też kosztuje. Pasowałoby dechy na 3cm grube, trzeba je jeszcze jakoś zaimpregnować, zabezpieczyć a i tak zniszczeje. Tutaj wydatek większy, ale starczyłoby na dłużej.

Nie powiem, że te obłości są dla mnie jakieś wyjątkowo zachęcające, ale w wersji takiej szerszej

są do zniesienia. Wydaje mi się, że te zaokrąglenia zamiast kątów mogą mieć jakieś zalety - jedną już znam - Ania z "Nowa działka, nowe wyzwania..." ma mniej siniaków
Anda 14:39, 20 sty 2024

Mam drewniane od 6 lat bodajże i jeszcze nic się z nimi nie dzieje
W prostokątach przynajmniej pasuje ogrodzenie antyslimakowe

https://www.amazon.de/innogard-Schneckenzaun-Erweiterung-Einzelblech-Ausf%C3%BChrungen/dp/B07PFDGVKR/ref=sr_1_7?crid=3U0NLLMIE1526&keywords=schneckenzaun%2Bmetall&qid=1705757818&sprefix=schneckenzaun%2Caps%2C97&sr=8-7&th=1
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies