Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ... Kiedy czegoś gorąco pragniesz...

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz...

Radziu2013 22:53, 13 sie 2017

Basia zaglądam i czekam aż wrócisz A wracaj szybko bo ciekaw jestem co tam słychać
Maly_Bialy_D... 21:05, 20 sie 2017

Aniu witaj tutaj i zakładaj szybciutko ogródkowy wątek, będę Ci kibicować, na FM też wciąż zaglądam, tylko nie piszę

Iza fajnie, że ktoś robi Ci takie pachnące prezenciki

Gosiku ja kocham lawendę, pewnie z roku na rok będzie mi jej przybywać w ogrodzie.
Taka tęsknota za Prowansją, która skradła me serce...

Radziu nie dzieje się nic, bo urlopik ( właściwie już po :/), wakacje, teraz mnie czekają zakupy książkowe dla córy do szkoły, może, jeśli zostaną jakieś drobniaki zaliczę szkółkę we wrześniu/ październiku. Plany są, ale zobaczymy, co z tego wyjdzie Na pewno parę thui, traw ozdobnych dla zasłonięcia tych thui ( nie kocham za bardzo tych roślin, ale świetnie zasłaniają), może cis, trzmielina, dereń biały. Coś, by się osłonić i zimą mieć na czym oko zawiesić

To parę fotek teraz:
"widok" z przyszłego tarasu ( trawa trochę zmęczona po wczorajszym wielkim biesiadowaniu)

warzywnik i mini poletko lawendowe:

pyszne, niepryskane pomidorki

Psiak wśród trawy

Przekwitająca anabelka

Maly_Bialy_D... 21:08, 20 sie 2017

Zamknięty wilec

moja ulubiona róża wedding piano

I nowe rabaty z lawendą

Maly_Bialy_D... 21:40, 20 sie 2017

Zapomniałam pochwalić mego męża- pokonał ostatni kąt/ narożnik ogrodu pełnego perzu i nadmiaru ziemi, rośnie nowa trawka póki co
tak było:

tak jest:

Aurelllia 21:43, 20 sie 2017

Basiu jak ładnie się zrobiło widzę werbena patagońska jest - czyli siła ogrodowiska działa hahahha
Maly_Bialy_D... 21:49, 20 sie 2017

Aurelko tak jest! Werbena jest cudna, kto by pomyślał, że uda mi się od nasionka. A ile motyli przyciąga
gosika67 21:49, 20 sie 2017

Basiu pergola taka jak u mnie, posadziłam różę New Dawn przy niej, mam ją pierwszy rok, jeszcze nie kwitła.Twoja różyczka ładny ma kolor.
Psiaczek uroczy.Jak się wabi?
Maly_Bialy_D... 21:58, 20 sie 2017

Gosieńko pergolę zrobił mi mąż po lewej też mam pierwszy rok New Dawn, mnie już kwitła dwukrotnie, na środku mam zimozielone wiciokrzewy, a po prawej Lykkefund, również świetnie się rozrasta, ale nie kwitła w tym roku ( to też jej pierwszy rok).
Psiaczek, to Urwis, mam też kota imieniem Dzikus taka szalona ferajna z nas
pestka56 23:56, 20 sie 2017

Basiu, pięknieje ogródek Jest już co oglądać. Pergola to nie pergola, ale urodziwy trejaż lub inaczej treliaż. Różnica taka:
Pergola to konstrukcja z podwójnego szeregu słupów i wspartego na nich ażurowego zadaszenia-rusztu. Może być wolno stojąca lub wsparta o budynek czy mur.
Trejaż to jeden szereg słupów połączonych u góry poziomą belką, na której są osadzone – zazwyczaj krótkie – elementy poprzeczne.

No, to się wymądrzyłam Ale przyznasz, że "trejaż" brzmi ładnie.
Maly_Bialy_D... 00:12, 21 sie 2017

Oj tam, oj tam. Odpowiedziałam na wpis, ale każdy wie o co chodzi parę stron wcześniej nazwałam ustrojstwo prawidłowo
Kurczę ile ja bym chciała roślin kupić, żeby mieć jak najmniej lotniska z trawą. Muszę cierpliwie czekać, aż z roku na rok będą dokonywać się zmiany