Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ... Kiedy czegoś gorąco pragniesz...

... Kiedy czegoś gorąco pragniesz...

pestka56 23:37, 17 cze 2017

Już Ci gdzie indziej napisałam, ale powtarzam
Nieźle ci wychodzi brukowanie, ale suchy strumyczek poszerzyłabym, bo może nie dać rady odebrać całej wody z rynny.
Maly_Bialy_D... 19:28, 18 cze 2017

Izuś, Mireczko, Kasiu, dzięki za doping Już byłam oglądać liatry, dziękuję, moje są na podobnym etapie, czyli jestem już dobrej myśli po porównaniu
Skończyłam na razie brukowanie, w planach dokończenie niewielkiego odcinka ścieżki przy napływie czasu, za jakiś miesiąc
Kasiu strumyk zdaje egzamin, może taki być, już nie chce mi się nic poprawiać wczoraj cały dzień lało i odprowadził wodę. Lekko wypływała z krawędzi na bruk, ale on też ma tak zrobiony kąt nachylenia, by spływało wszystko spod domu, więc jest ok, a w ulewie i tak nie chodzę po dworze
Wcześniej pod rynną było dużo gliny i stała tam długo woda po deszczu. M wybrał glinę, nawiózł ziemi, potem żwiru. Pół godziny po całodniowym padaniu wyszłam na dwór i nie było śladu żadnej kałuży, a o to nam chodziło.
Teraz pokażę zdjęcie jak było tu wcześniej:

A tak jest teraz - po boku na razie wysialiśmy trawę, dosypywaliśmy ziemi i trochę oczyszczaliśmy jeszcze ten teren. Trawa na razie nie wychodzi( 4 dni), poczekamy jeszcze kilka dni, najwyżej kupimy inne nasiona i wysiejemy jeszcze raz.

Jestem bardzo zadowolona z efektu, napracowałam się trochę nad tą ścieżką, ale było warto. No i sprawiło mi to zajęcie niezmierną przyjemność

gosika67 19:47, 18 cze 2017

Basiu kawał roboty odwaliłaś, podziwiam. Moją trzykrotkę wstawiłam dziś u siebie.Róże dorodne masz.Nie mam przymiotno, zobaczę w szkółce i chyba kupię sadzonkę a tyle ich kiedyś miałam.Dzwonki z nasionek udało Ci się wyhodować, ja jestem niecierpliwa, więcej kupuję sadzonek.Pozdrawiam Cię serdecznie
Maly_Bialy_D... 20:09, 18 cze 2017

Gosiu szkoda, że nie masz przymiotno Dzwonki mam z nasion z musu, na tyle sadzonek nie miałabym funduszy. Zawiodły mnie jednak. Nie widziałam ich nigdy na żywo, na zdjęciach natomiast kolor wszędzie taki delikatny był. Na żywo u mnie aż "gryzą" mnie po oczach ciemnym fioletem. Piękne kwiaty, ale zdecydowanie nie mój kolor. Wolę delikatniejsze, bardziej rozmyte barwy, pastelowe.Za rok ich nie będzie u mnie.
Trzykrotkę byłam i oglądałam u Ciebie
gosika67 20:16, 18 cze 2017

Ja mam podobną ścieżkę do altany jak u Ciebie.
Maly_Bialy_D... 20:40, 18 cze 2017

O! nie widziałam, idę poszukać u ciebie
AGDULA 23:36, 18 cze 2017

Basieńko ale żeś ładnie wybrukowała! Super. Zobacz do mnie wkleiłam nowe fotki.
Na jednym zdjęciu zrobiłam małe schodki wypełnione kamieniem pomiędzy podkładami.
Maly_Bialy_D... 17:45, 19 cze 2017

Agdulko dziękuję Byłam u Ciebie już i nacieszyłam oczy Twoim gąszczem. Schodki mega superowe!
Basilikum 18:30, 19 cze 2017

ale supr Ci wyszlo baaaardzo mi sie podoba
trawka troche czasu potrzebuje, poczekaj jeszcze
Maly_Bialy_D... 00:12, 20 cze 2017

Dzięki Izuniu właśnie dziś pojawiły się kępki trawy, hura! Poprzednio zakładane trawniki wyszły niemal natychmiast po wysianiu, dlatego się martwiliśmy, ale juz wiem, że niepotrzebnie