Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 15:26, 30 mar 2017

Ewa ,a to Epimedium to też może być myśl Tam trochę słońca jest,ale tylko od rana, potem znowu po południu trochę bo drzewa cień rzucają. Ono zimozielone jest?
Anda 15:27, 30 mar 2017

Gosiu, niektóre odmiany są zimozielone. Mogę za chwilę wyszukać jakie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malgol 15:30, 30 mar 2017

Ula, a jaki kot? rudy czy bialo czarny?
Anda 15:36, 30 mar 2017

Epimedium x cantabrigiense, Epimedium x perralchicum 'Frohnleiten,
Epimedium pubigerum, Epimedium pinnatum ssp. colchicum, Epimedium leptorrhizum, ładnie wyglądają razem z Dryopteris filix-mas.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
UlaB 15:48, 30 mar 2017

malgol napisał(a)
Ula, a jaki kot? rudy czy bialo czarny?

taki biało rudy - widac go na pierwszym zdjęciu w ostatnim poscie Twojej wizytówki - wskakuje na drzewo - szybki jak błyskawica

przeoczyłam jeszcze drugiego na którejś fotce? ide szukać

Edytuje - nie widze.
Ale azalia pontyjska bije po oczach - co ją widze to bardziej chcę i własnie znalazłam u Ciebei pomysł na rewolucję fragmentu ogródka obok sosny - czaję sie na podkrzesanie jej ale nie miałam pomysłu co pod - niewykluczone ze jakaś hortka m. sie "ucieszy", chyba liczył na chociaz jeden sezon bez zmian w ogródku
anna_t 17:07, 30 mar 2017

UlaB napisał(a)

To moi dwaj wrogowie numer jeden - irga i barwinek Niby miałam ich niewiele a karczowanie było dla mnie zmorą (chciałam odzyskać przestrzeń). Barwinek do tej pory potrafi mi wyjść nie wiadomo skąd.
Obie rośliny ładne i takie bezproblemowe - jak jest miejsce, to warto - można posadzić, zostawić i rosną.
U mnie barwinek słuzył też do ozdabiania koszyka wielkanocnego
o kurcze to ja na etapie że barwnika chciałabym mieć mnóstwo
Marga 18:16, 30 mar 2017

Ja dzisiaj pół pudła barwinka posadziłam Nie daję rady już z chwastami.
malgol 19:58, 30 mar 2017

Anda napisał(a)

Epimedium x cantabrigiense, Epimedium x perralchicum 'Frohnleiten,
Epimedium pubigerum, Epimedium pinnatum ssp. colchicum, Epimedium leptorrhizum, ładnie wyglądają razem z Dryopteris filix-mas.

Ewa, super! Dzieki poczytam o nich i poogladam fotki może to boby to czego mi trzeba?
malgol 20:05, 30 mar 2017

UlaB napisał(a)

taki biało rudy - widac go na pierwszym zdjęciu w ostatnim poscie Twojej wizytówki - wskakuje na drzewo - szybki jak błyskawica

przeoczyłam jeszcze drugiego na którejś fotce? ide szukać

Edytuje - nie widze.
Ale azalia pontyjska bije po oczach - co ją widze to bardziej chcę i własnie znalazłam u Ciebei pomysł na rewolucję fragmentu ogródka obok sosny - czaję sie na podkrzesanie jej ale nie miałam pomysłu co pod - niewykluczone ze jakaś hortka m. sie "ucieszy", chyba liczył na chociaz jeden sezon bez zmian w ogródku

Ula, rudy to kocu Rudy przeskakuje ogrodzenie w momencie gdy focilam rabate a biało czernej kotki faktycznie nie ma w wizytowce- na jakiejś fotce w wątku chyba jest

A azalie polecam, są piekne wiosna, ślicznie pachną a jesienią aż płoną. Hortki też dają radę pod sosnami

malgol 20:10, 30 mar 2017

anna_t napisał(a)
o kurcze to ja na etapie że barwnika chciałabym mieć mnóstwo

A dzisiaj zauważyłam, że mój barwinek posadzony pod drzewami i pod hortkami plozy się, jest zielony ale nie kwitnie. I mówiąc szczerze nie pamiętam, żeby obsypany był kiedyś kwiatami, hmm. Samych liści to ja nie chcialam...co mu nie pasuje? Może w tym roku zakwitnie?