Ewa ,a to Epimedium to też może być myśl Tam trochę słońca jest,ale tylko od rana, potem znowu po południu trochę bo drzewa cień rzucają. Ono zimozielone jest?
taki biało rudy - widac go na pierwszym zdjęciu w ostatnim poscie Twojej wizytówki - wskakuje na drzewo - szybki jak błyskawica
przeoczyłam jeszcze drugiego na którejś fotce? ide szukać
Edytuje - nie widze.
Ale azalia pontyjska bije po oczach - co ją widze to bardziej chcę i własnie znalazłam u Ciebei pomysł na rewolucję fragmentu ogródka obok sosny - czaję sie na podkrzesanie jej ale nie miałam pomysłu co pod - niewykluczone ze jakaś hortka m. sie "ucieszy", chyba liczył na chociaz jeden sezon bez zmian w ogródku
Ula, rudy to kocu Rudy przeskakuje ogrodzenie w momencie gdy focilam rabate a biało czernej kotki faktycznie nie ma w wizytowce- na jakiejś fotce w wątku chyba jest
A azalie polecam, są piekne wiosna, ślicznie pachną a jesienią aż płoną. Hortki też dają radę pod sosnami
A dzisiaj zauważyłam, że mój barwinek posadzony pod drzewami i pod hortkami plozy się, jest zielony ale nie kwitnie. I mówiąc szczerze nie pamiętam, żeby obsypany był kiedyś kwiatami, hmm. Samych liści to ja nie chcialam...co mu nie pasuje? Może w tym roku zakwitnie?