Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

mrokasia 23:31, 24 lip 2018

malgol napisał(a)
Aż tyle głosów za bzem? No nawet jeśli miałam wątpliwości to już mieć nie powinnam
Zdecydowałam się

lalalala, będzie bez
fajnie
Magda_ 21:31, 25 lip 2018

malgol napisał(a)
To zdjęcie z maja ubiegłego roku

Uwielbiam je bo są bezobsługowe
Gonia a ta zielona trawa to co?
malgol 22:03, 25 lip 2018

Magda, to rozplenica Hamelm
Oj, jakieś stare zdjęcie wygrzebalas
malgol 11:03, 07 sie 2018

Dziewczyny, poza upałami nic się nie dzieje więc wpadłam z krótkim pytaniem...czy przy tej pogodzie mogę wertykulowac trawnik? ma dużo takich placków z suchymi źdźbłami, jakby niektóre gatunki traw z mieszanki nie dawały rady przy tej pogodzie .Pomyslałam, ze zrobie werykulacje i ew. dosiewki,ale czy to dobry moment? Czy nawozem jesiennym już sypać?
Zana 11:08, 07 sie 2018

Hmm, też mieliśmy kilka takich małych placków wysuszonych i cały trawnik był tak jasnozielony, że aż w żółć wpadał. Jakieś niecałe dwa tygodnie temu został zapodany nawóz, jeszcze nie jesienny, trawnik zdecydowanie odżył.
Zana 11:11, 07 sie 2018

Odpowiem u Ciebie - u mnie bodziszek Rozanne zdecydowanie w półcieniu rośnie, chyba ma nawet więcej cienia niż słońca, kwitnie bez przerwy od czerwca. Trochę słabiej w tym roku, bo mu tam podlewanie nie sięga, ale jakoś daje radę.
malgol 11:11, 07 sie 2018

Anula, ja swój miesiąc temu nawoziłam Yara mila Complex.Teraz już chyba za późno...poza tym jest zieloniutki tylko jakby "podszerstek" mu podsycha. Wiesz, co mam na mysli? najniższe partie trawyMimo ,że prawie codziennie podlewany...
malgol 11:12, 07 sie 2018

Zana napisał(a)
Odpowiem u Ciebie - u mnie bodziszek Rozanne zdecydowanie w półcieniu rośnie, chyba ma nawet więcej cienia niż słońca, kwitnie bez przerwy od czerwca. Trochę słabiej w tym roku, bo mu tam podlewanie nie sięga, ale jakoś daje radę.

O to super wiadomość Tylko musze w takim razie wykopac perisa i prezsadzić precz a obok hakonek Aureola posadzę bodziszka.Bedzie grał z hakonką?
Zana 11:15, 07 sie 2018

Jeny, słowo "podszerstek" wprawiło mnie w osłupienie. Musiałam sprawdzić co znaczy, teraz już wiem co masz na myśli, ale nic nie doradzę. Może zaparzony przez te upały? Ja osobiście chyba bym się bała robić wertykulację w taki gorąc. Przleciałabym grabiami, żeby z suchego oczyścić. Ja mam takie fajne grabie fiskarsa, dobrze wygrabiają suche z trawnika.
Zana 11:17, 07 sie 2018

malgol napisał(a)

O to super wiadomość Tylko musze w takim razie wykopac perisa i prezsadzić precz a obok hakonek Aureola posadzę bodziszka.Bedzie grał z hakonką?

U mnie dokładnie tak jest posadzony, trzy sztuki obok Aureoli, a cztery sztuki troszkę dalej. Jak dla mnie grają razem świetnie, na pewno widziałaś u mnie na fotkach.